reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

VEGETa, maggi i trochę pieprzu :)
Swoją drogą w mojej książce o rozwoju dziecka przy rozszerzaniu diety jest napisane, żeby pierwszą zupkę lekko osolić albo osłodzić, żeby była smaczna...

No własnie moja mama mówiła mi, zebym tak ugotowała lekko osoliła i osłodziła - ona tak gotowała dla Syna mojej siostry z 17 lat temu. Mam starą książkę kucharską z działem dla niemowląt, muszę tam zajrzeć co jest napisane. Myślalam, ze to moja mama taka głupiutka a tutaj to wyczytała pewnie w książce. To tak samo jak kiedyś zabraniali dzieci dokarmiać w nocy i niektóre płakały pół nocy.......ale o tym już pisałyśmy ;)

reklama
Alanowi wczoraj zaserwowalam danie "delikatna marchewka". Nie plul. Ale zjadl moze z lyzeczke i zachwycony nie byl.
Boszeee jak jak mam wrocic za 2 miesiace do pracy jak on tak je...

Co do solenia. ja zaczelam dosalac dania Maciusiowi jak mial okolo roku.

Igor uwielbia marchewke lub marchewka+ziemniak. Wczoraj zjadł półtora słoiczka plus do tego wytrąbił całego cycka :O:

Jutro idę do lekarza mam nadzieję że mleko przpisze... Ale mam doła zabierać mu cycka:(((( mam doła jak to zrobić delikatnie ;(((

Wczoraj go nakarmiłam i odstawiłam do spania, już do wózeczka nawet żeby D go polulał, dotąd wył aż musiałam dać cyca.Ja nie mam silnej woli :((((

Igor uwielbia marchewke lub marchewka+ziemniak. Wczoraj zjadł półtora słoiczka plus do tego wytrąbił całego cycka :O:

Jutro idę do lekarza mam nadzieję że mleko przpisze... Ale mam doła zabierać mu cycka:(((( mam doła jak to zrobić delikatnie ;(((

Wczoraj go nakarmiłam i odstawiłam do spania, już do wózeczka nawet żeby D go polulał, dotąd wył aż musiałam dać cyca.Ja nie mam silnej woli :((((
Jak powiesz, ze chcesz przejsc na karmienie mieszane a stopniowo na sztuczne bo np wracasz do pracy to mysle ze dr nie bedzie robic problemu...Moja nie robila.
Ja tez nie mam silnej woli...jak maly za dlugo zasnac nie moze i placze, to choc wiem ze nie jest glodny to tez podaje cyca na uspokojenie...I same sobie tak zaprzeczamy...Bo chcemy dziecko oduczyc a same podajemy "nadliczbowo".

...

a ile dajesz tego ziemniaka na maly sloiczek marchewki np? czy masz gotowy jakis taki sloiczek?

u nas pierwszy raz dzisiaj pare lyzeczek sloiczka pt.:jablko + marcher(9%) Gerbera i bylo pyszne :)
mam tez bobovity (tam marchwi jest 33%)ale tam jest znacznie wiecej marchewki to zobaczymy jak skonczymy ten sloiczek

a ile dajesz tego ziemniaka na maly sloiczek marchewki np? czy masz gotowy jakis taki sloiczek?

u nas pierwszy raz dzisiaj pare lyzeczek sloiczka pt.:jablko + marcher(9%) Gerbera i bylo pyszne :)
mam tez bobovity (tam marchwi jest 33%)ale tam jest znacznie wiecej marchewki to zobaczymy jak skonczymy ten sloiczek
skonczyly sie zapasy od teściowej ( czekamy na dostawę ) i kupuję Hipp ziemniak z marchewką

Ale miałam akcję przed chwilka z Igorkiem:-D:-D

Bawi się na macie ale cos mu sie chyba znudziło więc go wzięłm na kolana bo się popłakał ciamajada mała:-D..(wstępniak taki:-D), siedzi i siedzi a ja jem deser ( sojowy waniliowy mniaam), a ten probuje wyrwać mi łyżeczkę no to dałam mu liznąć!!!!!!!!!!!Jezuuuuuu jak zaczął piszczec , tak mu posmakowało, cały zaczął skakać nogami machać że on chce jeszcze!!!!!!!!!!!!!!!Wiedząć że to raczej jeszcze za wcześnie na takie przysmaki myśląć szybko dałam mu jabłuszko ze słoiczka ( dobrze że kupiłam dziś:-))...no to mu też przypasowało, cały słoik wszamał....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
skonczyly sie zapasy od teściowej ( czekamy na dostawę ) i kupuję Hipp ziemniak z marchewką

Ale miałam akcję przed chwilka z Igorkiem:-D:-D

Bawi się na macie ale cos mu sie chyba znudziło więc go wzięłm na kolana bo się popłakał ciamajada mała:-D..(wstępniak taki:-D), siedzi i siedzi a ja jem deser ( sojowy waniliowy mniaam), a ten probuje wyrwać mi łyżeczkę no to dałam mu liznąć!!!!!!!!!!!Jezuuuuuu jak zaczął piszczec , tak mu posmakowało, cały zaczął skakać nogami machać że on chce jeszcze!!!!!!!!!!!!!!!Wiedząć że to raczej jeszcze za wcześnie na takie przysmaki myśląć szybko dałam mu jabłuszko ze słoiczka ( dobrze że kupiłam dziś:-))...no to mu też przypasowało, cały słoik wszamał....

dobre :) igorek mial chec na jogurt :)
a te jabluszka, owoce ze sloika dajecie cieplejsze? bo ja tak i sie zastanawiam czy moze mozna w temp pokojowej

poszukam z hipa z ziemniakiem, bo gerbera i bobovity nie trafilam w hurtowni

Ja zawsze podgrzewam wszystko w ciepłej kapieli wodnej, mam mikrofalówkę - ale niezdrowa ;D, mam podgrzewacz Aventu ale za długo się podgrzewa. Ja wszystko dla siebie też podgrzewam, nawet picie i wodę - dodaję cieplejszej wody. Temp. pokojowa u nas to dosyć chłodne jest wszystko a ja często miałam gardło chore, więc taka przesrana jestem z tym podgrzewaniem. Chociaż u teściów "coś" w temp. pokojowej jest ok, u nas za chłodno. Zależy od mieszkania i owej temp. pokojowej hehehe

reklama
Do góry