reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

A my jak na razie to tylko na cycu jedziemy, i nic innego mala nie dostaje, a to z tego wzgledu, ze tak mi zalecaja w osrodku zdrowia. W piatek jedziemy na szaczepienie i wazenie, i zapytam czy juz powinnam jej cos dawac extra.

my też tylko mleko, aż się pani dr dziś zszokowała, że Młody nic innego nie je

reklama
my też tylko mleko, aż się pani dr dziś zszokowała, że Młody nic innego nie je

No właśnie i bądź tu mądry człowieku... Co lekarz to inna opinia. Przecież wszystkie te komitety nawołujące do karmienia piersią głoszą, żeby do 6-tego miesiąca było wyłącznie mleko matki , nawet bez dopajania czymkolwiek. A w praktyce większość lekarzy od 5-tego już zaleca gluten, mimo, że to są dopiero testy - czy takie wcześniejsze podanie sprawi, że dzieci będą się mniej uczulać. Eh...

Ja na razie podaję tylko cyca, ale chyba jak Alicja skończy 5 miesięcy spróbuję jakieś jabłuszko ze słoiczka a potem ten gluten.

My dzis drugi dzien marchewka sama, pojutrze dopiero jabluszko. Mala byla na samiutkim cycu, bez dopajania, ale chcialabym jej dac poprobowac czasem kilka lykow wody czy soku. Mam dwa pytania do doswiadczonych:
1. w czym podajecie napoje, w niekapku czy butelce?
2. jakie soczki kupujecie, czy rozcienczacie z woda? I czy moge dac np. sok jablkowy jesli mala nie probowala jeszcze jablka?

pierwsy raz dałabym sok jednak łyzeczką :) a potem kubeczkiem normalnym tylko małym ..
najprosciej zrobic sok jabłkowy samemu: scierasz jabłko na tarce, odciskasz przez pieluszke tetrową, gotowe :D

reklama
My dzis drugi dzien marchewka sama, pojutrze dopiero jabluszko. Mala byla na samiutkim cycu, bez dopajania, ale chcialabym jej dac poprobowac czasem kilka lykow wody czy soku. Mam dwa pytania do doswiadczonych:
1. w czym podajecie napoje, w niekapku czy butelce?
2. jakie soczki kupujecie, czy rozcienczacie z woda? I czy moge dac np. sok jablkowy jesli mala nie probowala jeszcze jablka?
1.ja podaje w kapku, ale to tylko dlatego, ze chcialabym zeby powoli sie uczyla jak z niego pic
2.soczek kupowalam bobvity, nie trzeba go rozcienczac bo on juz rozcienczony jest, zreszta mysle chyba wszystkie one sa, jak sprobujesz to sama zobaczysz, a czasem robie jej sama soczek, jedno jabluszko miksuje z 300ml wody przegotowanej i mam z tego 3 porcje, soczek moze stac 48h wiec daje jej po 100ml dziennie
mysle, ze jesli nie dwawals jej jeszcze jabluszka to daj jej najpierw lyzeczke, po kilku dniach troche wiecej a potem jak bedzie ok to mozesz jej juz dawac

Do góry