reklama
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Ja podaję tylko te herbatki np. z kopru, z rumianku, na trawienie i z butelki ze smoczkiem. Na kapek, niekapek, kubeczek jeszcze przyjdzie czas i wiem, ze szybko się nauczy z nich pić : łyzeczkę załapał w mig,nauczył się jeść marchewkę już na drugi dzien idealnie, pił z cyca, z butelki różnych firm, jadł przez nakładki cycocha więc wiem, ze nauka pójdzie mu łatwo. Zresztą jeszcze dobrze sam nie siedzi, wiec nie próbuję. Co do soków wiem, że nie są zbytnio zalecane bo to samo słodkie, ale może coś zacznę kupować bo Synek mi mało pije. Poza tym chcę, zeby nauczył się pragnienie zaspokajać wodą a nie tymi słodkimi sokami.
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
a ja mam pytanie co do dan robionych na parze .... kupilam jakis czas temu parowar no i chce na nim robic warzywka rozne ... ale jak zrobic zupke? z jaka woda mam to miksowac? zwykla przegotowana czy co ? :|
pytanie kieruje do Passi :] bo z tego co wiem to ona duzo gotuje dla córy ;]
no chyba ze inna mama cos wie na ten temat ;]
pytanie kieruje do Passi :] bo z tego co wiem to ona duzo gotuje dla córy ;]
no chyba ze inna mama cos wie na ten temat ;]
Kasiiula
ściagnełam ksiazke "Baby Cook czyli książka kucharska dla najmłodszych" i jest sporo przepisów na zupki dania deserki az do roku ... jak ktos chce to dajcie maila
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
My dzis drugi dzien marchewka sama, pojutrze dopiero jabluszko. Mala byla na samiutkim cycu, bez dopajania, ale chcialabym jej dac poprobowac czasem kilka lykow wody czy soku. Mam dwa pytania do doswiadczonych:
1. w czym podajecie napoje, w niekapku czy butelce?
2. jakie soczki kupujecie, czy rozcienczacie z woda? I czy moge dac np. sok jablkowy jesli mala nie probowala jeszcze jablka?
Ja podaje w butelce ale moj butelkowy wiec inaczje, gdyby byl na samym cycu to mysle ze podalabym normalnie z kubeczka kapka
a co do soczkow to mozesz kupic z hippa ktore juz sa rozcienczone. a w PL sklepach znajdziesz mnustwooooooo herbatek smakowych. Moj nie lubi soczkow wiec podaje mu rozne smakowe herbatki ktore juz moze pic. w tym wlasnie jablkowa, malinowa, koper, rumianek itp
a najpierw podalabym jablko lyzeczka, jak nie bedzie problemow to pozniej juz spokojnie mozesz dawac i herbatki i soczki
passingby
Fanka BB :)
Wiesz co, ja na zupke to jednak robie klasyczny wywar z warzyw, czyli gotuje na bardzo wolnym ogniu bardzo dlugo. Na papki mozna robic w parowarze, wtedy do papkowatosci podlewamy woda przegotowana, jednak na papki tez robie wywar. Mysle ze gar na pare przyda mi sie jak mala bedzie juz jadla warzywa niezmiksowane np pokrojone w paseczki i raczka czy tylko pogniecione. Na razie toleruje jedynie aksamitna konsystencje a proby podawania grubszej podejmuje srednio raz w tygodniu. Jesli musimy cos rozrobic to watro gotowac wywar - wtedy np rozrobimy w tym zoltko, kaszke manne czy make.
passingby
Fanka BB :)
Ja poprosze: gieniaxyz@wp.plściagnełam ksiazke "Baby Cook czyli książka kucharska dla najmłodszych" i jest sporo przepisów na zupki dania deserki az do roku ... jak ktos chce to dajcie maila
Kasiiula
PoszłoJa poprosze: gieniaxyz@wp.pl
reklama
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
ściagnełam ksiazke "Baby Cook czyli książka kucharska dla najmłodszych" i jest sporo przepisów na zupki dania deserki az do roku ... jak ktos chce to dajcie maila
Kasiu ja tez poprosze klaudiakula91@wp.pl
Podziel się: