reklama
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
uleńka - bardzo mi przykro.....
dlaczego???
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
A u nas w UK zaleca sie zaczac od jablka, gruszki i banana (jako owocow), rozgniecionego banan podaje sie na poczatku, czyli u karmiacych piersia po 6tym m-cu, kazdy kraj ma swoje normy, a tu tez dzieci rosna zdroweNie wiem jak tu wierzyć ale Kasiiula napisała, że są słoiczki z bananem od 4 msc no oczywiście jej wierzę, Passi dała link do Owoców co i kiedy i tutaj banan jest w 7 (butelkowe dzieci) lub 9 msc (dzieci piersiowe) - czyli banan od 4? czy 7? Czasami w tych publikacjach internetowych są sprzeczne informacje jak widać.
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Kasiiula no przecież napisałam, ze wiesz co piszesz
...
Ostatnia edycja:
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
To jak to jest z tym bananem dziewczyny? Bo faktycznie sloiczki itd sa od 4. a w necie pisze od 7mego. Ja narazie dalam malemu do butli kaszke bananowa samego owoca jeszcze nie probowalam. Tutaj w Anglii faktycznie dziewczyny podaja banana jako jeden z pierwszych owocow i jest w skladzie wiekszosci deserkow dla dzieci i innych kaszek itp. Zreszta tu w Anglii od 4miesiaca to mozna np zakupic ala spagetti ?
reklama
E
etna36
Gość
klaudzia - ja podam w 7, bo jestesmy piersiowe, i w 6 jabłuszko i prosta zupka beda na tapecie.. butelkowemu podałabym pewnie troche wczesniej..
Iza to tez zaczynasz dopiero od 6 ??? my też, i ja planuje za rada pediatry zaczac od kaszki bezmlecznej tylko nie wiem przez ile dni, a potem jablko
Podziel się: