reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Aniu u mnie tak samo bylo ... ze w nocy ładnie jadł a w dzien musialam zmuszac... ledwo po 40-60 jadl ... i tak jak mowisz jak zje z rana to dopiero okolo 14... ale zaczelam dawac kaszke smakowa 1 miarke taka jak do mleka na 120ml ... duzo tego nie bylo ale odrazu poczul inny smak i wiecej zaczal jesc... i to bylo zalecenie lekarza i pozniej zaczal jesc po 120ml co 3czasem 4h ... nie zmuszam ... tylko mniej wiecej wyliczam kiedy bedzie chcial jesc i jak widze ze juz zaczyna byc marudny robie mleko i odrazu szczesliwy :) macha rekami i nogami :D teraz jeszcze na łyzeczke tak samo reaguje :)

reklama
ja wprowadzam kolejne mleko dla próby bebilon comfort i jest ok małego nie boli brzuszek a i kupki robi codziennie....
dziewczyny te które karmia butelka dajecie dzieciaczka jesc na rzadanie bo ja tak robie Mati je tak jak napisała Kasiulla co 3-4 godziny z tym ze teraz tylko 2 razy dziennie butelke po 90+piers i sama piers bo wprowadzam mleko stopniowo az dojde do 150 bo takpisze na opakowaniu, czy to za duzo...ile mniej wiecej jedza Wasze dzieci... moje pytanie moze jest dziwne ale cały czas dawałam piers małemu i cięzko było mi okreslic ile on zjada....

ja wprowadzam kolejne mleko dla próby bebilon comfort i jest ok małego nie boli brzuszek a i kupki robi codziennie....
dziewczyny te które karmia butelka dajecie dzieciaczka jesc na rzadanie bo ja tak robie Mati je tak jak napisała Kasiulla co 3-4 godziny z tym ze teraz tylko 2 razy dziennie butelke po 90+piers i sama piers bo wprowadzam mleko stopniowo az dojde do 150 bo takpisze na opakowaniu, czy to za duzo...ile mniej wiecej jedza Wasze dzieci... moje pytanie moze jest dziwne ale cały czas dawałam piers małemu i cięzko było mi okreslic ile on zjada....

Moja wypija ok 200ml , a w nocy 230ml

Helena kurczę, a po co wprowadzasz mleczko?
Mój Synek je różnie teraz na śpiocha potrafi zjeść 140 a tak to różnie 80 ml, 100 ml. Zmieniłam mu smoczek na 3 dziurki Aventu i chyba będzie jadł więcej, tak z dwoma dziurkami jadł jadł i chyba się prędzej zmęczył niż najadł a 3 dziurki myk myk i po mleczku.
Dodam tylko, że jak ściągnę i dam mu cycusiowe chętniej je czasami je niż Pepti a to dlatego, że moje taaaakie słodziutkie :)

A ja zaczynam już kupować słoiczki chociaż dam małemu je gdzieś po 5 msc. Oczywiście nakupowałam już nawet te same smaczki różnych firm i leżą i czekają, trzeba patrzeć na etykiety bo np. Obiadek Bobovita Delikatna marchewka wydawałoby się, ze tam tylko marchewka a tam jest i ryż czytałam skład, w szpinaku jest i mleko i śmietana ale znalazłam Bobovity Ziemniaczki ze szpinakiem, gdzie jest danie bez mleka. Narazie z mlekiem się wstrzymam bo daję Pepti. Lekarz nam powiedział, ze na Pepti gdzieś do 6 msc u nas alergi nie ma ale były bączki. Wogóle powiedział, ze wszystkie dzieci powinny byc karmione takimi mlekami na początku bo tak jak u wielu z Was alergia lub azs pojawia się poźniej i trzeba to leczyć, a np. nie podając zwykłego mleka modyfikowanego można by było temu zapobiec wprowadzając mleko troszkę później. W tym mu zaufam i tak zrobię!
Oczywiście mamusia właśnie siedzi i próbuje jabłuszko Bobovity i Gerbera - Bobovita wygrywa bo Gerber jakiś kwaśny i jestem pewna, że na początku nie podpasuje Olusiowi.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam identyczna sytuacje jak Ania. Moj syn wogole nie chce jesc!!!! od kilku dni praktycznie wogole nie je, chyba ze dam mu na spiocha..... teraz juz nawet po kapieli nie chce. Herbatki mu daje ale boje sie ze to za malo.... probowalam mu dac marchewki i jabluszka ale jak tylko poczuje lyzeczke to od razu jezykiem wypluwa. co mam zrobic???? dodam ze probowalam mu dac mleko zimne, cieple, letnie, z kaszka, z kleikiem i nic.... :-( jakies rady?

Ula patrze testujesz na sobie słoiczki ;)

Kasiiula pewnie, że tak. Zanim dam Synkowi słoiczki muszą przejść mamusiowe "testy bezpieczeństwa" :)

Dziewczyny mam identyczna sytuacje jak Ania. Moj syn wogole nie chce jesc!!!! od kilku dni praktycznie wogole nie je, chyba ze dam mu na spiocha..... teraz juz nawet po kapieli nie chce. Herbatki mu daje ale boje sie ze to za malo.... probowalam mu dac marchewki i jabluszka ale jak tylko poczuje lyzeczke to od razu jezykiem wypluwa. co mam zrobic???? dodam ze probowalam mu dac mleko zimne, cieple, letnie, z kaszka, z kleikiem i nic.... :-( jakies rady?

Klaudzia współczuję! Mam nadzieję, że to tylko przejściowe a nie jakaś tfuuu choroba! Może popróbuj dawać mu na śpiocha tak często jak możesz a sytuacja sama wróci do normy, bo innego wyjścia nie ma :(

klaudzia gdzies czytalam ze jak dziecko zaczyna mniej jesc tzn ze jest powoli gotowe na nowe rzeczy do wprowadzenia, ale jak piszesz ze on nic nie chce? hmmm dawno go szczepilas? moj zaczal mniej jesc po rocie, no ale mojemu spadek wagi nie grozil;)

reklama
W czwartek ide z nim na kontrole i wazenie to moze mi cos poradza... na spiocha oczywiscie bede dawac dalej bo przynajmniej tyle zje.... no ale tez musi byc pol przytomny bo na pelnym spiochu to mi nie wezmie....

Szczepiony byl 2 tygodnie temu wiec to raczej nie to.... nie wydaje mi sie zeby zabkowal, przynajmniej po dziaselkach nie widac wiec juz nie wiem sama.

Do góry