reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
Jejku mój to umiaru nie ma i mógłby pić z butelki ile wlezie. Raz tak pil i nie chciał skończyć myślę sobie głodny czy co a on zwymiotowal na mnie. No i teraz się boje i nie wiem zupełnie co robić. Na noc daję mu 200 i jak skończy to jeszcze ma odruch ssania ale dostaje smoczek i idzie spać bez problemu. Dala bym mu więcej ale boję się że znow zwróci. ..

A jak wasze dzieci sygnalizuja że mają dość? Wypływają smoczek czy coś?

Może ja coś źle robię?

Jejku mój to umiaru nie ma i mógłby pić z butelki ile wlezie. Raz tak pil i nie chciał skończyć myślę sobie głodny czy co a on zwymiotowal na mnie. No i teraz się boje i nie wiem zupełnie co robić. Na noc daję mu 200 i jak skończy to jeszcze ma odruch ssania ale dostaje smoczek i idzie spać bez problemu. Dala bym mu więcej ale boję się że znow zwróci. ..

A jak wasze dzieci sygnalizuja że mają dość? Wypływają smoczek czy coś?

Może ja coś źle robię?
moj je spokojnie, a jak ma dosc to sie zaczyna bardzo wiercic i wypluwa smoczek.

Ayni Moja jak ma dość to wypluwa smoczek albo zaczyna się uśmiechać i przestaje pić, często też odpycha moją rękę z butelką. Wymioty jej się nie zdarzyły tylko ulewanie.

Palemka Ada też zajada około 100, a na karmienie o 12 w dzień to ostatnio 60 pije. W nocy wciągnie 130, a dziś spróbuje jej dać 150.
Ayni Młoda pluje, wierci się, albo zasypia, to znaczy, że ma dosyć:-D

Ayni

moja wypija po 125,co 2,5godziny do 3... jak ma dosyc odpycha butle lub moja reke raczka,albo wykreca buzke w bok,albo sie zaczyna usmiechac i gadac... Przewaznie wypija wszystko... probowalam jej podac pare razy po 150 ale wtedy zwraca... wiec zostaje przy tych 125ml,

Moja strasznie łapczywie je, więc muszę co jakiś czas wyciągnąć jej butlę i jak nie ryczy :))))))) to znaczy, że ma już dość.

A powiedzcie mamy karmiące mm jak to jest z przejściem na mleko 2, miesza się je czy zmniejsza ilość mleka 1 w ciągu dnia???
Już się nie mogę doczekać kiedy podam pierwsze warzywko mojej malutkiej ;)

reklama
Mi położna powiedziała że lepiej dawać jedna miarkę bądź dwie więcej mleka 1 niż przechodzić na "następne" bo ono jest cięższe do strawienia. Mówiła o Bebilon 1 (od 0 do 6mż) i Bebilon 2 (od 6 do 12mż)

Ja odniosłam porażkę z kleikiem ryżowym małą boli brzuszek po nim. Przeszłysmy z Bebilon 1 na Bebilon dla głodomorków.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry