reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Ale gluten w normalnej porcji to dopiero po 10msc. W 5 msc życia można zacząć eksponować na gluten dziecko cycowe, a w 6tym dziecko na mm. Zaczyna się od 1 łyżki gotowej manny dziennie.

reklama
jak narazie nie zauwazylam sklonnosci alergicznych. wiec mysle ze dam mu zwykla na mm. hmm niedlugo zakupki mnie czekaja i tylko aby koszyk sie nie urwal ;)

dziekuje za podpowiedzi! :*

Gorgusia wiem! moj brat byl bezmleczny i bezglutenowy co nieco pamietam z jego 'smacznego' jadlospisu.

Marlenko tu odpowiedz 'Pediatrzy zaczęli, więc szukać lepszego rozwiązania problemu i prowadzić badania mające na celu sprawdzenie, czy wcześniejsze podawanie niewielkich ilości glutenu uchroni dzieci przed celiakią. To tzw. ekspozycja na gluten, czyli stopniowe oswajanie organizmu niemowlęcia z tym składnikiem. Dostępne aktualnie wyniki badań (wiele z nich wciąż trwa) wskazują, że najlepiej wprowadzać gluten do diety między 4. a 7. miesiącem życia dziecka. '

reklama
Merln dzięki za linka,oczywiście do zakazów z listy stosowałam się grzecznie wczesniej:tak:ale znalazłam tam przepis na mleczko owsiane,ryżowe i takie tam inne.Chyba jutro wypróbuję :tak:

Do góry