reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
ja tak jak przy starszaku wsio bede gotowala:) tzn teraz na parowarze bede robiła:)
marchewke zamroziłam, żeby nie kupować tej zimowej:)
mam kolo siebie zdrową żywność więc bede miała kroliczka:)

zaczynamy po 17 stycznia i zaczniemy od kleiku kukurydzianego:) nmiałam zamiar zacząc później, ale Aduś to taki głodomór, że nie mam wyjścia:D

risia - mądra mama z Ciebie ;* ja też pomroziłam wszystko z ogródka i nei mam narazie na nic miejsca, ale trzymam marcheweczke, dynie, seler, pietruszke, por....wszystko ;)
plus truskawki, sliwki, malinki.

a co do kaszek to jak to bedzie z nami? bo smyk jest na bebilon ar. i na tym mleku mam robic? toz przez smoka nie przejdzie... i co teraz?

Martusia moj je mleczko z aventa 2 (1+), a kleik podaje z 2 lovi (3+) bo z aventa nie idzie.

Dziewczyny! Próbowała już któraś dawać kleik kukurydziany po 4 mż?
]

MOj je kleik kukurydziany, ale nie daje codziennie, bo nie widzę narazie takiej potrzeby, bo nie spi dłuzej niż po mleczku. spi tyle samo, około 7 godzin w nocy, pozniej jedzonko i jeszcze 4-5 godzin.

Pamiętam u Hesi zaczęłam od ryżówego i miała straszne zaparcia ( po jednym podaniu kleiku), a o kukurydzianym czytałam, że m,oże być lekko rozluźniający i nie było więcej problemów. i u Gustawka zaczełam też od kukurydzianego. dawałam pol lyzeczki. a teraz jak mu daje, to dostaje 1,5 lyzeczki na 150 mm. ale zjada nie codziennie kleik. jak śpi np 5 godzin na dworze, to 150mleczka mu malo, wioec dodaje kleiku, bo nie chce rozpychac go większą ilością mleka. bo i tak mi się zdaje, ze est juz grubasek :)

my już mamy za sobą soczki jabloszkowy, i gruszkowy. dzis juz poszlo z 60ml (z odrobiną wody)
jabłuszko, wczoraj juz 4 łyżki ;) ze słoiczka daję, ale niebawem już swoje bede robiła.

reklama
dziś skończyliśmy podawać marchewkę z ziemniakiem
nie mogę patrzeć jak moja mała się krztusi i dusi jedząc to
je chętnie, ale mimo blendowania zostają małe grudki i tym się dusi

za to po południu wciamała pół słoiczka marchewki z jabłkiem
i póki co mam zrobione słoiczki przez siebie i pomrożone warzywa, ale chyba kupię, żeby jej podawać taką papkę

Do góry