reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
ja tak jak przy starszaku wsio bede gotowala:) tzn teraz na parowarze bede robiła:)
marchewke zamroziłam, żeby nie kupować tej zimowej:)
mam kolo siebie zdrową żywność więc bede miała kroliczka:)

zaczynamy po 17 stycznia i zaczniemy od kleiku kukurydzianego:) nmiałam zamiar zacząc później, ale Aduś to taki głodomór, że nie mam wyjścia:D

risia - mądra mama z Ciebie ;* ja też pomroziłam wszystko z ogródka i nei mam narazie na nic miejsca, ale trzymam marcheweczke, dynie, seler, pietruszke, por....wszystko ;)
plus truskawki, sliwki, malinki.

a co do kaszek to jak to bedzie z nami? bo smyk jest na bebilon ar. i na tym mleku mam robic? toz przez smoka nie przejdzie... i co teraz?

Martusia moj je mleczko z aventa 2 (1+), a kleik podaje z 2 lovi (3+) bo z aventa nie idzie.

Dziewczyny! Próbowała już któraś dawać kleik kukurydziany po 4 mż?
]

MOj je kleik kukurydziany, ale nie daje codziennie, bo nie widzę narazie takiej potrzeby, bo nie spi dłuzej niż po mleczku. spi tyle samo, około 7 godzin w nocy, pozniej jedzonko i jeszcze 4-5 godzin.

Pamiętam u Hesi zaczęłam od ryżówego i miała straszne zaparcia ( po jednym podaniu kleiku), a o kukurydzianym czytałam, że m,oże być lekko rozluźniający i nie było więcej problemów. i u Gustawka zaczełam też od kukurydzianego. dawałam pol lyzeczki. a teraz jak mu daje, to dostaje 1,5 lyzeczki na 150 mm. ale zjada nie codziennie kleik. jak śpi np 5 godzin na dworze, to 150mleczka mu malo, wioec dodaje kleiku, bo nie chce rozpychac go większą ilością mleka. bo i tak mi się zdaje, ze est juz grubasek :)

my już mamy za sobą soczki jabloszkowy, i gruszkowy. dzis juz poszlo z 60ml (z odrobiną wody)
jabłuszko, wczoraj juz 4 łyżki ;) ze słoiczka daję, ale niebawem już swoje bede robiła.

reklama
dziś skończyliśmy podawać marchewkę z ziemniakiem
nie mogę patrzeć jak moja mała się krztusi i dusi jedząc to
je chętnie, ale mimo blendowania zostają małe grudki i tym się dusi

za to po południu wciamała pół słoiczka marchewki z jabłkiem
i póki co mam zrobione słoiczki przez siebie i pomrożone warzywa, ale chyba kupię, żeby jej podawać taką papkę

Do góry