ja tak jak przy starszaku wsio bede gotowala tzn teraz na parowarze bede robiła
marchewke zamroziłam, żeby nie kupować tej zimowej
mam kolo siebie zdrową żywność więc bede miała kroliczka
zaczynamy po 17 stycznia i zaczniemy od kleiku kukurydzianego nmiałam zamiar zacząc później, ale Aduś to taki głodomór, że nie mam wyjścia
risia - mądra mama z Ciebie ;* ja też pomroziłam wszystko z ogródka i nei mam narazie na nic miejsca, ale trzymam marcheweczke, dynie, seler, pietruszke, por....wszystko
plus truskawki, sliwki, malinki.
a co do kaszek to jak to bedzie z nami? bo smyk jest na bebilon ar. i na tym mleku mam robic? toz przez smoka nie przejdzie... i co teraz?
Martusia moj je mleczko z aventa 2 (1+), a kleik podaje z 2 lovi (3+) bo z aventa nie idzie.
Dziewczyny! Próbowała już któraś dawać kleik kukurydziany po 4 mż?
]
MOj je kleik kukurydziany, ale nie daje codziennie, bo nie widzę narazie takiej potrzeby, bo nie spi dłuzej niż po mleczku. spi tyle samo, około 7 godzin w nocy, pozniej jedzonko i jeszcze 4-5 godzin.
Pamiętam u Hesi zaczęłam od ryżówego i miała straszne zaparcia ( po jednym podaniu kleiku), a o kukurydzianym czytałam, że m,oże być lekko rozluźniający i nie było więcej problemów. i u Gustawka zaczełam też od kukurydzianego. dawałam pol lyzeczki. a teraz jak mu daje, to dostaje 1,5 lyzeczki na 150 mm. ale zjada nie codziennie kleik. jak śpi np 5 godzin na dworze, to 150mleczka mu malo, wioec dodaje kleiku, bo nie chce rozpychac go większą ilością mleka. bo i tak mi się zdaje, ze est juz grubasek
my już mamy za sobą soczki jabloszkowy, i gruszkowy. dzis juz poszlo z 60ml (z odrobiną wody)
jabłuszko, wczoraj juz 4 łyżki
ze słoiczka daję, ale niebawem już swoje bede robiła.