reklama
Custard to słodki sos jak budyń albo kisiel mleczny podaje się go na słodko i słono zależy od dodatków. Cow&Gate robi dla maluszków egg custard z gałką muszkatołową i ryżem na słono ale też np. bananowy na słodko
on naprawdę może być też na słono?
Łeb bym dała sobie odciąć, że tylko na słodko.
Całe życie się człowiek uczy, tylko nie spodziewałabym się, że się z angielskiego podciągnę na BB.
Dzięki :-)
K
Kasieq
Gość
Awersja widać dzieci jadają to na słono również, bo ja też wcześniej się z tym nie spotkałam puki etykietki ze słoiczka dla bobasa nie przeczytałam a i teraz w necie znalazłam Custard – Wikipedia, wolna encyklopedia
*martusia*
Fanka BB :)
mamuski pytanko mam: chce za jakis czas dac smykowi marchewke i jak ja ugotowac? w samej wodzie? a moze jest gotowa? jaka wybrac na pierwszy raz?
*martusia*
Ja podaje ze słoiczka z Gerbera sama marchewka :-)
acha no bo wlasnie sie teraz zastanawiamy z malzem jaka pierwsza dac. no ale jak bedziemy w sklepie zobaczymy te sloiczki.
mamuski pytanko mam: chce za jakis czas dac smykowi marchewke i jak ja ugotowac? w samej wodzie? a moze jest gotowa? jaka wybrac na pierwszy raz?
Jesli nie chcesz sloiczka to mozesz na parze ugotowac i potem rozdrobnic blenderem. Ja poki co mam normalny garnek , na to taka nakladka z dziurkami i klade rozne warzywka i ok 10 min pozniej mam mieciutkie. Dodaje troche wody(przegotowanej), blenderuje i mam taka papke jak w sloiczku, tyle, ze swieze. Dla zageszczania warzywek mozna dodac troszke kleiku ryzowego, w sloiczkach w skladzie przewaznie jest napisany ryz wlasnie, zeby ta papka tak ladnie , pelnie wygladala.
Aaaaa lepiej gotowac na parze niz w wodzie, poniewaz nie ucieka wtedy tyle cennych mineralow i witamin.
Ja pierwsza marcheweczke dalam ze sloiczka
Ostatnia edycja:
K
Kasieq
Gość
Martusia ja kupiłam organiczną ugotowałam obraną, w samej wodzie niestety nie mam parowara:/
Osobiście samej marchewki nie widziałam tylko marchewka - ziemniak, ale ja w Irl mieszam. Marchewkę ma Gerber, HIPP Bio i BoboVita w PL.
Osobiście samej marchewki nie widziałam tylko marchewka - ziemniak, ale ja w Irl mieszam. Marchewkę ma Gerber, HIPP Bio i BoboVita w PL.
*martusia*
wlasnie mysle ze kupie marchewke i ugotuje a potem zmiksuje na papke. parowara nie mam niestety. i tak na zmiane bede dawac raz sloiczek raz gotowane samemu.
reklama
Martusia jak gotujesz w wodzie to im krócej tym lepiej. Warzywa nie muszą być super ciapowate tylko takie bardziej twardawe, bo jak zmiksujesz to i tak z tego papka będzie.wlasnie mysle ze kupie marchewke i ugotuje a potem zmiksuje na papke. parowara nie mam niestety. i tak na zmiane bede dawac raz sloiczek raz gotowane samemu.
Mi Weronika samą marchewką pluje dalej niż widzi, ja do środka pakuję, a ta jęzorem na zewnątrz.
Podziel się: