reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

no to i ja juz nie moglam sie powstrzymac i dałam malej marchewke... nawet nie wypluła i najchetniej by cały słoik wpierniczyla:-D

reklama
Custard to słodki sos jak budyń albo kisiel mleczny podaje się go na słodko i słono zależy od dodatków. Cow&Gate robi dla maluszków egg custard z gałką muszkatołową i ryżem na słono ale też np. bananowy na słodko:)

on naprawdę może być też na słono?
Łeb bym dała sobie odciąć, że tylko na słodko.
Całe życie się człowiek uczy, tylko nie spodziewałabym się, że się z angielskiego podciągnę na BB.
Dzięki :-)

mamuski pytanko mam: chce za jakis czas dac smykowi marchewke i jak ja ugotowac? w samej wodzie? a moze jest gotowa? jaka wybrac na pierwszy raz?

Jesli nie chcesz sloiczka to mozesz na parze ugotowac i potem rozdrobnic blenderem. Ja poki co mam normalny garnek , na to taka nakladka z dziurkami i klade rozne warzywka i ok 10 min pozniej mam mieciutkie. Dodaje troche wody(przegotowanej), blenderuje i mam taka papke jak w sloiczku, tyle, ze swieze. Dla zageszczania warzywek mozna dodac troszke kleiku ryzowego, w sloiczkach w skladzie przewaznie jest napisany ryz wlasnie, zeby ta papka tak ladnie , pelnie wygladala.

Aaaaa lepiej gotowac na parze niz w wodzie, poniewaz nie ucieka wtedy tyle cennych mineralow i witamin.

Ja pierwsza marcheweczke dalam ze sloiczka :)

Ostatnia edycja:
Martusia ja kupiłam organiczną ugotowałam obraną, w samej wodzie niestety nie mam parowara:/
Osobiście samej marchewki nie widziałam tylko marchewka - ziemniak, ale ja w Irl mieszam. Marchewkę ma Gerber, HIPP Bio i BoboVita w PL.

wlasnie mysle ze kupie marchewke i ugotuje a potem zmiksuje na papke. parowara nie mam niestety. i tak na zmiane bede dawac raz sloiczek raz gotowane samemu. :)

reklama
wlasnie mysle ze kupie marchewke i ugotuje a potem zmiksuje na papke. parowara nie mam niestety. i tak na zmiane bede dawac raz sloiczek raz gotowane samemu. :)
Martusia jak gotujesz w wodzie to im krócej tym lepiej. Warzywa nie muszą być super ciapowate tylko takie bardziej twardawe, bo jak zmiksujesz to i tak z tego papka będzie.

Mi Weronika samą marchewką pluje dalej niż widzi, ja do środka pakuję, a ta jęzorem na zewnątrz. :laugh2:

Do góry