reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

no to i ja juz nie moglam sie powstrzymac i dałam malej marchewke... nawet nie wypluła i najchetniej by cały słoik wpierniczyla:-D

reklama
Custard to słodki sos jak budyń albo kisiel mleczny podaje się go na słodko i słono zależy od dodatków. Cow&Gate robi dla maluszków egg custard z gałką muszkatołową i ryżem na słono ale też np. bananowy na słodko:)

on naprawdę może być też na słono?
Łeb bym dała sobie odciąć, że tylko na słodko.
Całe życie się człowiek uczy, tylko nie spodziewałabym się, że się z angielskiego podciągnę na BB.
Dzięki :-)

mamuski pytanko mam: chce za jakis czas dac smykowi marchewke i jak ja ugotowac? w samej wodzie? a moze jest gotowa? jaka wybrac na pierwszy raz?

Jesli nie chcesz sloiczka to mozesz na parze ugotowac i potem rozdrobnic blenderem. Ja poki co mam normalny garnek , na to taka nakladka z dziurkami i klade rozne warzywka i ok 10 min pozniej mam mieciutkie. Dodaje troche wody(przegotowanej), blenderuje i mam taka papke jak w sloiczku, tyle, ze swieze. Dla zageszczania warzywek mozna dodac troszke kleiku ryzowego, w sloiczkach w skladzie przewaznie jest napisany ryz wlasnie, zeby ta papka tak ladnie , pelnie wygladala.

Aaaaa lepiej gotowac na parze niz w wodzie, poniewaz nie ucieka wtedy tyle cennych mineralow i witamin.

Ja pierwsza marcheweczke dalam ze sloiczka :)

Ostatnia edycja:
Martusia ja kupiłam organiczną ugotowałam obraną, w samej wodzie niestety nie mam parowara:/
Osobiście samej marchewki nie widziałam tylko marchewka - ziemniak, ale ja w Irl mieszam. Marchewkę ma Gerber, HIPP Bio i BoboVita w PL.

wlasnie mysle ze kupie marchewke i ugotuje a potem zmiksuje na papke. parowara nie mam niestety. i tak na zmiane bede dawac raz sloiczek raz gotowane samemu. :)

reklama
wlasnie mysle ze kupie marchewke i ugotuje a potem zmiksuje na papke. parowara nie mam niestety. i tak na zmiane bede dawac raz sloiczek raz gotowane samemu. :)
Martusia jak gotujesz w wodzie to im krócej tym lepiej. Warzywa nie muszą być super ciapowate tylko takie bardziej twardawe, bo jak zmiksujesz to i tak z tego papka będzie.

Mi Weronika samą marchewką pluje dalej niż widzi, ja do środka pakuję, a ta jęzorem na zewnątrz. :laugh2:

Do góry