reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

moja jest po jabluszku (BYLO PYCHA)
po marchewce (BYLO BLEE)
po kleiku (MNIAM)
po soczku jablkowym (SMAKOWALO)
Za pare dni damy jabluszka z brzoskwiniami,i kaszke sinlac, i wprowadzimy zupki

Ja podaje z gerbera

reklama
ja tak jak przy starszaku wsio bede gotowala:) tzn teraz na parowarze bede robiła:)
marchewke zamroziłam, żeby nie kupować tej zimowej:)
mam kolo siebie zdrową żywność więc bede miała kroliczka:)

zaczynamy po 17 stycznia i zaczniemy od kleiku kukurydzianego:) nmiałam zamiar zacząc później, ale Aduś to taki głodomór, że nie mam wyjścia:D

Ja tez nie mam parowara i przymierzalam sie do zakupu tlumaczac sobie, ze my tez bedziemy jesc zdrowo na parze, ale dla mojego meza to za mdle, on musi miec ostro i z charakterem, wiec pozostane przy mojej prymitywnej nakladce na gar :-) zreszta tak mysle sobie, ze etap, kiedy dzieci jedza papki jest krotki wiec chyba nie oplaca mi sie ze wzgledu na Adama kupowac, z tego aventu tez zrezygnowalam.

Jak tylko obbadamy ziemniaczka to zrobie sobie taki dzien, ze przygotuje za 1 razem na parze kilka kombinacji np. ziemniaczek-szpinak , dynia, marchew-ziemniak itd i jak ostygnie i przemiele w blenderze to wrzuce do zamrazalki i bede miala kilka porcji , potem tylko rozmroze, podgrzeje i bedzie. Poki co mam tylko 10 pojemniczkow do przechowywania zywnosci w zamrazalce ale planuje kupic jeszcze ok 20 , zeby miec zapas , wszystko ladnie opisac i nie gimnastykowac sie z garami codziennie.

marchewka poszła ok
gorzej z samym ziemniaczkiem - mimo rozdrobnienia, zblendowania Zuzolka się krztusi
ziemniaczek z marchewką - nie za chętnie
jutro jeszcze ziemniaczek z marchewką
a potem jabłuszko może ;)

u nas znienawidzony jest kalafior ze sloika. Bleeeeeee
nie wiem czy to moje wrazenie ale wiekszosc tych sloiczkowych przetworow to takie gorzkie, ten kalafior to juz szczegolnie!

Ja kupiłam słoiczek marchew ziemniak, i dynia ziemniak, spróbujemy około 20 stycznia, młoda będzie miała skończone 4 miesiące a 15 ma szczepienie więc jeszcze chwilę odczekam, żeby wiedzieć od czego jest coś nie tak, jak by co. Mi się nie spieszy z rozszerzaniem diety, a jak sobie pomyślę, że Adi miała by być taki sam niejad jak Kaci, to już w ogóle mi się nie spieszy:rofl2:
Kupiłam jeszcze kaszkę z malinami, i kleik kukurydziany w Pl.

reklama
Do góry