reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
Doloress a w jaki sposób przygotowujesz warzywa? Gotujesz w wodzie czy na parze? Bo u mnie dynia czy marchewka sie ladnie rozdrobniaja na mus gotowane na parze kiedy dodaje odrobinke wody dla lepszej pracy blendera przy rozdrabnianiu. Dodam że mój blender to stary moulinex czasem musze 5 minut pomielic we wszystkie strony i wtedy jest gladka papka.

Może macie jakieś blendery godne polecenia? Które dobre? Slyszalam wiele dobrych opinii o Braun

dziś skończyliśmy podawać marchewkę z ziemniakiem
nie mogę patrzeć jak moja mała się krztusi i dusi jedząc to
je chętnie, ale mimo blendowania zostają małe grudki i tym się dusi

Nie bierzesz pod uwagę w ogóle tego, ze może ona zwyczajnie jest niegotowa jeszcze na takie posilki?

Nie bierzesz pod uwagę w ogóle tego, ze może ona zwyczajnie jest niegotowa jeszcze na takie posilki?

nie :-)
:-D
jak podawałam ze słoiczka marchewkę, marchewkę z ziemniakiem i jabłko z marchewką to wcinała bardzo chętnie
z łyżeczki zlizywała i łapkami też poszukiwała jedzenia w miseczce ;)

U nas dzis marchewka z jabłkiem młodej tak posmakowało ze wtryniła 1/4 słoiczka :-).Soczki jabłkowy i gruszkowy tez za nami ,jak narazie zadnych niepokojacych objawow typu bole brzuszka czy wysypka .Generalnie młoda tak jak kilka dni temu apetytu nie miała to teraz wieczorem pije 180-200ml mm i w dzien tez bez problemu ...

Mój Kac ma już jeden posiłek mleczny zastąpiony zupką jarzynową + mleczko. Wsuwa aż miło. Na wieczór mleko z kleikiem kukurydzianym. Kaszki nie daję póki co,ale jak będę dawała to łyżeczką- na pewno nie z butli.

Jejciu moj maluch dzis lezal sobie w lezaczku podczas naszej kolacji i az glowe wykrzywial w nasza strone jak jedlismy. Obrocilam go troche twarza do nas a ten ciumkal, zagladal na stol, na nas jak jedlismy i potok sliny... :-D az mi sie go szkoda zrobilo, bo tak patrzyl smutno :sorry: otworzylam mu sloiczek brazowa fasolka z jabluszkiem i znow probowal przechwycic lyzke, az trudno mu bylo wyrwac z raczki, on by sobie sam wkladal :szok: wiec caly czas musialam trzymac ta lyzeczke za koniec co by za gleboko nie wlozyl czy tez w oko.

reklama
Future Twoj Gucio w wieku mojego Oliwiera jest i juz mu dajesz soczki itp? jak reaguje? nie za wczesnie na to?

martuś ja zaczęłam od soczków pol na pol z wodą. teraz wiecej soczku, trochę wody. dzis wypil duuuzo dosc.

ja wszystko wypróbowałam na mojej Hesi. wiec sie teraz już nie boję. ona wczesniaczka a zaczynałam wczesniej wproadzac. okolo 3,5 miesiaca. bo byla ciagle głodna. i powiem ci, ze nie mam z niąz niczym problemu. je wszystkie warzywa, uwielbia wrecz. owoce tez. obiady, przekąski. co nie zrobie dla niej, co nie upieke, to się zajada. i dla Gucia postanowiłam podobnie. chociaż się z jedzeniem nieco unormowal, juz chyba nie jest taki glodny jak jeszcze 3 tyg temu, no ale to to mleko dla głodomorków ;) działa.:tak:

Gucio nie ma zadnych dolegliwosci. przy jabluszku się trochę krzywił, ale soczki chlipie jak mleczko. nic mu nie wyskakuje, kupy ma ladne. zadnych zmian nie obserwuje ;)

Do góry