reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko modyfikowane - kiedy, ile, jakie?

na poczatku dawalam Nan HA ale miala po nich zatwardzenie....pozniej musialam przejsc na Bebilon Ar ze wzgledu na ulewanie.Teraz probuej dac zwykly Bebilon i zagescic kleikiem...a Bebiko ponoc juz tez zawiera priobiotyki...ciekawa jestem jaka jest Humana wlansie i Hipp...bo po bebilonie ma znow miekkie kupki...

reklama
My dokarmiamu Bebilonem HA. Przez chwile mielismy NAN HA1 ale jakos dziecko nie lubiło tego mleka, marudziło wieczorami i faktycznie był problem ze stolcami. Teraz znów jest Bebilon.

no wiec wybralismy: bebilon. Na razie ok :)
Wiem tez juz, jaka jest roznica miedzy bebiko a bebilonem - to drugie zawiera "wielonienasycone kwasy tluszczowe (LCPUFA) korzystnie wplywajace na rozwoj f-cji poznawczych i ostrosci widzenia". Najwazniejsze z nich to ARA i DHA - w bebilonie ich stezenie jest nieco mniejsze niz w Enfamilu, ktore teraz tak sie chwali (w Enfamil to juz w ogole proporcje tych kwasow sa takie, jak w mleku kobiecym)

dzieki dziewczyny i chlopaki ;D

A my na początku stosowaliśmy Bebiko HA, a to dlatego, że Wiktorek był takim mlekiem dokarmiany już w szpitalu tuż po urodzeniu (ja nie miałam pokarmu), a miesiąc temu przeszliśmy na Bebilon zwykły i maluszek świetnie go toleruje. Nie ma żadnych niestrawności ani dolegliwości także polecam Bebilon. W smaku jest dużo lepszy niż Bebiko no i zawiera prebiotyki.

mojej NAN HA 1 nie podchodzil od samego poczatku i wielka wojna byla....bebilon uwielbia ale Ar jej nie podchodzila po pewnym czasie.

Witam.
Czy ktoś z was spotkał się z kłopotami jedzeniowymi tego mleka? Moja mała po tygodniowym przechodzeniu z 1 na 2 nie za bardzo chce je jeść i wybrzydza.

Witam Cię serdecznie. Ja również próbowałam przekonać córcię do zjedzenia pepti2 i wylądowało w koszu. Tak prawdę mówiąc to ma paskudny smak przypalonego sezamu, bleeee... ja też bym tego nie jadła. Od kilku koleżanek wiem że ich maluchy nie chciały tego jeść. Pocieszające jest to że jedna z nich robiąc kleik ryżowy po troszeczku dodawała i jej maluch w końcu zaakceptował to mleczko. życzę powodzenia w przekonywaniu maluszka...

reklama
Witam ponownie dziewczynki... Chciałam się dowiedzieć jakie mleczko lub mieszanka jest najlepsza dla chlopczyka w wieku 3- 4 miesięcznego. Wybieram się niedługo spowrotem do pracy i siłą rzeczy bedzie musiał dostawać mleczko inne niż mamusiowe. Wiem że są różne opinie na ten temat i różne szkoły .Czytajac wasze forum występują głównie mleczko Bebiko , NAN lub Bebilon. Moze doświadczone mamy doradziły by nam co jest lepsze dla naszego bobaska.

Do góry