reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko modyfikowane - kiedy, ile, jakie?

Jak przechodzicie z mleka 1 na 2? Czy podajecie od razu porcje mleka czu wprowadzacie stopniowo i czy mozna np. stopniowo podawac miarki mleka Nan 2 z 1 czy nie wolno mieszac?

reklama
Ja przeszłam od razu. Skaończyło mi sie bebiko 1 to otworzyłam bebiko 2 i je podałam.

Moja Córeczka jest na Bebilonie. Skończyła cztery miesiące, to dostała mleko z numerem 2

Kasia700 już po czasie, ale mi lekarz pediatra powiedzial, ze jak dziecko skończy 5 m-cy to dopiero można podawać NAN2. Na opakowaniu jest napisane do 4 m-ca...ale nie dodali, że włacznie z 4 m-cem. Wystarczyło napisać, że dio końca 4 miecha i finito. Ja już się gubię w tych zaleceniach, bo np. witamine D3 lekarz kazał podawać od 2 tygodnia życia, a u innych słyszałam, że jak skończy 2 tygasie. Pełno takich niedociągnięć. Trzeba pytać i drążyć, bo niektóre rzeczy mogą zaszkodzić naszych bobaskom. Pozdrowienia ;D

Witam :)
Dziewczyny, dla niektorych ten problem moze okazac sie zadnym problemem, nie mniej ja go mam: jakim mlekiem karmic swoje Malenstwo? moj synek dostaje poki co nan (na razie jedna butle, na noc, nan1), ale nie jestem pewna,czy warto przy nim pozostac... jest taki wybor, ze w glowie sie kreci. Czy u Was ktores cieszy sie wiekszym lub mniejszym uznaniem? jaka jest roznica miedzy bebiko a bebilon?czy ktores szczegolnie czesto uczula? dziekuje i pozdrawiam :)

reklama
Moje pierwsze dziecko wychowane było na NAN-ie.
Przy drugim próbowaliśmy i nan, bebiko, bebilon. Zostaliśmy przy bebilonie. A zdecydowałam się na ten wybór dlatego, że mleko to zawiera probiotyki i inne witaminy i ponoć jest najbardziej zbliżone składem do mleka matki. Ale tak ogłaszają się wszyscy producenci ;)
Łukasz ma problemy brzuszkowe, częste luźne kupki i dodatkowo zawsze dawałam lacidofil, a przy bebilonie już tego nie muszę robić, bo niby zawiera te prebiotyki. Póki co jest OK.

Do góry