reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko modyfikowane - kiedy, ile, jakie?

Witam :)
Moja znajoma poprosiła mnie, żebym zapytała Was o radę.
Jej dzidziuś ma roczek i jest na cycu, budzi się kilka razy w nocy i ciągle domaga się karmienia piersią.
Jakie mleko można dać na noc przed snem i ewentualnie w nocy?
Maluszek, oprócz cyca, nie pije innego mleka, chętnie natomiast je w dzień kaszki.
Jakie mleko jest odpowiednie dla rocznego dziecka i jak go zachęcić do takiego mleka?
Poradźcie coś, dziewczyny!!!
Pozdr.

reklama
Wg mnie dziecko budzi się w nocy, nie dlatego ,że jest głodne,a z przyzwyczajenia, taki nawyk ma.roczne dziecko nie musi jeść już w nocy.A jakie mleko,trochę jest ich na rynku, chyba roczne już mogą pić te typu junior, ale najlepiej przejśc sie do sklepu i poczytać inf. zawarte na kartonikach.

pozdrawiam

Z tego, co piszesz, wydaje mi się, że może być tak, że dzieciaczkowi żadne mleczko nie przypasuje, a w każdym razie nie od razu.Mój ma to samo - cyca ciągnie, a ma już prawie półtora roku i tylko takie mleczko mu odpowiada. Kaszki mleczno - ryżowe też bardzo lubi, ale już samo mleko modyfikowane jest be - zadne nie pasuje, nawet te smakowe. Jedyne, co akceptuje, to przetwory mleczne - jogurty (bardzo lubi te pitne), serki, twarożki. Może jak go odstawię od cyca, to się przekona do innego mleka, ale narazie nie ma szans. U Twojej znajomej może być podobnie. A z tym jedzeniem w nocy, to Katka ma rację - mój też czasem je w nocy pierś, ale bardziej z przyzwyczajenia lub kiedy chce mu się pić - oduczyłam go na szczęście cogodzinnych pobudek do cyca, ale jednak wstaje jeszcze do tej pory w nocy - czasem tylko raz lub dwa, ale jednak wstaje. I tak chyba będzie, dopóki będzie karmiony piersią. Ale niech próbuje - ja swojemu proponowałam mleko modyfikowane nr3 - dla dzieci powyżej roku, są zwykłe, a są też smakowe - waniliowe, bananowe, może dzieciaczkowi któreś podejdzie. Powodzenia życzę
nikita

Mój mały rajcownik ma prawie 5 miesięcy, od jakiegoś czasu próbujemy go nauczyć pić mleko sztuczne zamiast naturalnego, ponieważ za tydzień idę do pracy a mały domaga się jedzenia co 2 godz. Niestety po zastosowaniu Nan2 i Bebiko2 dostawał czerwonych plam na buzi więc lekarz zalecił mleko hipoalergiczne. Nabyliśmy Beblilon HA, ale okazuje się że to mleko jest w smaku gorzkie i mały dostaje szału jak mu je próbujemy dawać. Tak jakby ktoś mu wpychał cytrynę, cały się wzdraga. Może ktoś miał podobne problemy i zakończyło się sukcesem. Bardzo proszę o rady.

Witam. Mnie udało sie córcię oszukać w następujący sposób. Stopniowo codziennie dodawałam jedną łyżeczkę tego "świństwa" do normalnego mleka. Czyli jak robisz mleczko np z 6 łyżeczek, to sypiesz 5 Nana i jedną HA, następnego dnia 4 Nana i 2 HA itd. Nam się udało, więc może i Wam to pomoże. Wiem, że swego czasu lekarze nie pozwalali mieszać tych mieszanek, ale ja to robilam akurat w szpitalu i dostałam od lekarzy zielone światło. Mam nadzieję,że odniesiecie sukces.Trzymam kciuki.

pozdrawiamy Monika i Martynka

mojego synka dokarmiam na noc butla Nan ha 1 i jakos nigdy nie widzialam by moj maluch sie na widok jego kwasil..moze ta mieszanka mu niesmakuje i powinnas sprobowac jakiejs innej ha ::)

Mnie też zdziwiło że tak zareagował na to mleko i z ciekawości zaczęłam próbować wszystkich po kolei łącznie ze swoim (a mam już niezłą kolekcję) i okazuje się że te normalne mają smak mniej lub więcej zbliżony do mleka w proszku lub takie nijakie ale ogólnie słodkawe, moje też słodkawe natomiast to HA jest gorzkawe i zostawia taki cierpki smak w ustach. Wcale się mu nie dziwię że po 4,5 miesiąca picia jedynie z cyca nie chce pić takiego paskudztwa. Do tego dochodzi jeszcze niechęć do butelki, w której nawet jak ma moje mleko to pije bez entuzjazmu co chwilę przerywając. Na razie zastosuję sposób Monci (tylko mieszając z moim odciągniętym mlekiem), jak to nie poskutkuje to spróbuję kupić inne HA - teraz mam Bebilon. W każdym razie dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi :)

twoja znajoma musi sie poradzić pediatry na jakie mleko przestwić rocznego po cycku a potem to prubami i błedami az mu dopasuje takie dla dzisci oczywiście powuzej roku moj roczny maluch od skończenia 6 miesiaca ostatni posiłek jada o godzinie 23 mleko z kleikiem lub kaszką i to mu wystacza do sniadanka,poczatki były trudne budził się w nocy ale gdy wziełam go na rece i pokołysama zasypiał i po kilku dniach nauczył się ze kolacja jest jedna a potem rano śniadanko

o jeszcze jedno ja przetestowałam sporo gatunków mleka az mojemu Kacprowi dopasowałam obecnie jada belilon 3
a niewykluczone ze bedziesz musiała sprubować najpierw z mlekiem hypoalergicznym a potem sopniowo na normalne powyzej 12 miesiaca

reklama
wiesz co moj gdy jadł ha tez w miarę wieku zaczynał odrózniać smak i tez czasami pluł .miał czerwone wypieki na buzi wieć przeszłam na zwykłe nie ha na poczatku mieszałam te dwa mleka i wtedy mały zjadał tak mi poleciła jedna lekarz ha + zwykłe tej samej marki a potem + nowe az mu dopasowałam teraz ma rok i je benilon 3

Do góry