reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko krowie

justus - masz zupelna racjie jesli dziecko jest zdrowe to niech je to na co ma ochote czesc ja karmilam dziecko cycuchem do 9 miesiaca pozneij przeszlam na mleko modyfikowane bebiko po ktorym moje dziecko bylo niespokojne mialo problemy z brzuszkiem poznje sprobowalam mleka nan i to samo wiec postanowilam zeby sprobowac podac dziecku mleko krowie i ku mojemu zdziwieniu dziecku nic nie bylo normalnie kupke moglo zrobic itd mysle ze wszystko zlaezy od dziecka no i od rodzicow kiedys tylko wychowywali dzieci na mleku krowim i dzieci byly zdrowe teraz jest duzo marek na rynku i wogole reklama goni reklame a pieniadz goni pieniadz a czy te mleko modyfikowane to dobre dla dzieci tu bym podyskutowala przeciez one jest sztuczne choc starszy moj syn pil do 2 roku mleko modyfikowane
p.s straszy syn wychowal sie na bebiko i nic mu nie bylo mleko krowie pil dopiero jak skonczyl 2 latka to chyab wszystko zalezy od dzieci

Ostatnia edycja:
reklama
Podawanie mleka dzieciom powyżej trzeciego roku życia osłabia układ trawienny i zęby z powodu braku błonnika. Innymi skutkami są: anemia, osłabienie, zła cera.
Warto zacytować na koniec opinię dr Williama A. Ellis: “W ciągu mojej 42-letniej praktyki wykonałem ponad 25 tysięcy testów krwi moich pacjentów. Ich wyniki wskazują, że ci, którzy spożywają mleko i/lub jego przetwory, nie absorbują (nie wchłaniają) składników odżywczych tak dobrze jak ci, którzy go unikają. Niewłaściwa absorpcja wywołuje, oczywiście, chroniczne zmęczenie” (Healthview Newsletter, Virginia,)
Brak wiedzy o mleku i tradycja sprawiają, że karmienie piersią zastępujemy karmieniem, mlekiem krowy. To zwierze staje się mamką zastępczą. Niestety do takich praktyk przyczyniają się naukowcy. Wielu z nich jest niewolnikami organizacji gospodarczych i mleczarni. Reklamy namawiają aby pić naturalne mleko danej wytwórni. Wszystko dla pieniędzy, a nie dla zdrowia społeczeństwa. Wielu lekarzy przykłada się do tego, nie informując pacjentów jaka jest prawda. Nabrali wody w usta. Niezależni naukowcy próbują wypowiadać się na temat niewłaściwości picia mleka, ale ich głosy są wyciszane. - MLEKO NIE JEST TAK ZDROWE JAK NAM SIE WYDAJE , trudno w to uwirzyc, ale to prawda

Ja uwazam że mleko modyfikowane jest zdecydowanie zdrowsze, sama jestem tego przykladem.:-D:-DJa wychowalam sie tylko na modyfikowanym a dokladnie na HUMANIE. Zdobycie tego mleka w czasach glębokiej komuny graniczylo z cudem ale to bylo jedyne mleko które tolerowalam.Ciocia ówczesna ordynator jednego ze szpitali Warszawskich zalatwiala to mleko w 5kg puszkach i wysylala mnojej mamie.Dzis nie mam problemów ze zdrowiem ,bardzo rzadko choruje:tak: raz na rok to góra i mysle ze picie tego mleka tylko wyszlo mi na zdrowie.
Humany akurat nie polecalabym wszystkim mamom jako pierwsze z wyboru mleko modyfikowane, bo one jest raczej przeznaczone dla dzieci o mniejszej wadze, aby szybciej przybierały na wadze.
Po drugie żadne mleko modyfikowane nie jest lepsze od pokarmu matki.

Podawanie mleka dzieciom powyżej trzeciego roku życia osłabia układ trawienny i zęby z powodu braku błonnika. Innymi skutkami są: anemia, osłabienie, zła cera.
Warto zacytować na koniec opinię dr Williama A. Ellis: “W ciągu mojej 42-letniej praktyki wykonałem ponad 25 tysięcy testów krwi moich pacjentów. Ich wyniki wskazują, że ci, którzy spożywają mleko i/lub jego przetwory, nie absorbują (nie wchłaniają) składników odżywczych tak dobrze jak ci, którzy go unikają. Niewłaściwa absorpcja wywołuje, oczywiście, chroniczne zmęczenie” (Healthview Newsletter, Virginia,)
Brak wiedzy o mleku i tradycja sprawiają, że karmienie piersią zastępujemy karmieniem, mlekiem krowy. To zwierze staje się mamką zastępczą. Niestety do takich praktyk przyczyniają się naukowcy. Wielu z nich jest niewolnikami organizacji gospodarczych i mleczarni. Reklamy namawiają aby pić naturalne mleko danej wytwórni. Wszystko dla pieniędzy, a nie dla zdrowia społeczeństwa. Wielu lekarzy przykłada się do tego, nie informując pacjentów jaka jest prawda. Nabrali wody w usta. Niezależni naukowcy próbują wypowiadać się na temat niewłaściwości picia mleka, ale ich głosy są wyciszane. - MLEKO NIE JEST TAK ZDROWE JAK NAM SIE WYDAJE , trudno w to uwirzyc, ale to prawda
mowa była o podawaniu mleka krowieka dzieciom poniżej 3 lat, a Ty piszesz powyżej.....:eek: Nie wiem czy to błąd, czy zamierzenie, bo dalszy ciąg wypowiedzi informuje, że mleko jest czyms złym....
Słyszałam juz wypowiedzi, że mleko modyfikowane to lobby firm je produkujące, a Ty teraz piszesz o nacisku mleczarni na picie mleka krowiego...:rofl2::szok:
Czy to przypadkiem nie jest jakas paranoja??

moj siostrzeniec ma 4 latka jak dobrze pamietam to siostra zaczeloa podawac mu mleko krowiem jak skonczyl 3 miesiace! moze to troche za wczesnie ale teraz maly prawie wogole nie choruje nie mowiac juz zeby mial na cos alergie dlatego ja tez mojej corce ( ma 4 miesiace) raz dziennie podaje mleko krowie
moim zdaniem jest duzo zdrowsze niz mleka modyfikowane

Ja zaczelam podawac moim dzieciom mleko krowie na poczatku w kaszkach jak skonczyli rok. Jak odstawilam od piersi to podawalam do picia modyfikowane tak do okolo 2 roku. Maciek wlasnie przeszedl na krowie juz. Kupujemy mu pasteryzowane pelnotluste.

Zadaj sobie pytania:

Czy twoje dziecko ma kopyta, rogi...? muczy?
Czy wyglada jak młoda krowa?
Ma chociaż łaty i sierść?

Jeśłi nie... to mleko krowie nie jest dla niego :) Mleko krowie jest dla krów, kozie dla kóz a ludzkie dla ludzi. Natura tak chciała a przemysl mleczarsko-miesny wprowadzil inne zasady i wszyscy sie na to zlapalismy...

Veganskie dziecko.....ciekawy sposó myślenia. W takim razie, kobiety powinny karmić piersią prze ładnych kilka a nawet kilaknascie lat, bo wapń w organizmie dziecka jest przecież bardzo ważny. albo lepiej dawac dziecku sojowe, albo jeszcze inne cuda bo kiedyś ludzie nie korzystali z mleka krowiego prawda...dopiero teraz przemysł tak sie rozwinął, ze ludzie dają dzieciom mleko krowie:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:. W takim razie nie wolno nam tez jadać mięsa bo czy wyglądamy jak drapieżniki??? Mamy ostre pazury i dzób lub kły??? Dziekuje za uświadomienie. Od dzis moja rodzina nie je zwierzat ani nic od zwierząt....mięsko w diecie malucha jest absolutnie niepotrzebne. Mleko tez, więc napoje go woda lub sokiem, albo znajde mleko z roślin...kokosowe może byc??:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

Zadaj sobie pytania:

Czy twoje dziecko ma kopyta, rogi...? muczy?
Czy wyglada jak młoda krowa?
Ma chociaż łaty i sierść?

Jeśłi nie... to mleko krowie nie jest dla niego :) Mleko krowie jest dla krów, kozie dla kóz a ludzkie dla ludzi. Natura tak chciała a przemysl mleczarsko-miesny wprowadzil inne zasady i wszyscy sie na to zlapalismy...

Dobre:laugh2::laugh2::laugh2:!!!
Skoro przyjac taki typ myslenia to jestem ciekawa ile kobieta mogla by wydoic by zrobic ser? o albo twarozek?

reklama
Wiadomo ze najlepsze dla dziecka jest mleko matki. Jazeli ktos z jakiegos powodu nie moze karmic to podawane jest mleko modyfikowane.
Duzo ludzi najezdza na mleko krowie ( ze niby marketing itp) z tego co ja zaobserwowalam wiekszy marketing jest by kupowac mleko modyfikowane a nie krowie? mmm ... ciekawe.
Jedni pisza mleka krowiego wogole nie dawac czy pochodnych tegoz i produktu. Nie watpie ze mleko modyfikowane jest specialnie przygotowane dla potrzeb malego czlowieczka niz mleko krowie.
A czy sprawdziliscie z czego jest modyfikowane mleko? :sorry:

znalazlam ciekawy artykol pozwole sie go zacytowac przy okazji podam strone by nie bylo ze cos pozmienialam.

mleko modyfikowane: "Sztuczny pokarm, coraz lepiej (choć niedoskonale) naśladujący skład pokarmu kobiecego. Tworzy się je z mleka krowiego, modyfikując skład odpowiednio do potrzeb małego człowieka: dodawane są składniki witaminowe i mineralne, odpowiednie kwasy tłuszczowe. "
Mleko modyfikowane

ten kto jest zupelnie przeciwko krowiemu mleku i nie popiera zadnych jego produktow to tez nie moze dawac mleka modyfikowanego- bo ono zawiera wlasnie krowie mleko!

Do góry