reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Minusy III trymestru

nie, nie probowałam. Zasugerowalam sie ze zwykle Renni (poza okresem ciazy) mi pomagało...a teraz tak pali ze nie wiem i zadnej ulgi :/

reklama
Mi na zgagę pomaga mleko albo jabłko,a co do mięty to słyszałam że to jeszcze gorzej po niej i nie powinno się pic.Szczerze mówiąc mięty nie próbowałam.

Mi na zgagę pomaga mleko albo jabłko,a co do mięty to słyszałam że to jeszcze gorzej po niej i nie powinno się pic.Szczerze mówiąc mięty nie próbowałam.

Mnie za to mięta zawsze pomaga.
Rennie też pomaga, pewnie migdały również pomogłyby ale za dużo z nimi roboty.

Devi mi pomaga mleko i migdały ale to rozwiązanie chwilowe. Zresztą już chyba tak się przyzwyczaiłam do perma zgagi, że zaczynam nie zwracać na nią uwagi.
Marcelinaa witaj wśród narzekających:-p Poza "fuckersem" mnie boli cała reszta paluchów po przebudzeniu.
No i coraz bardziej zaczyna mi dokuczać sam młody. Czasem jak walnie to aż mi oczy wychodzą z orbit.

ale ja nie wiem czy mam hemoroidy już, czy dopiero mi grożą..wolałabym se pomóc najpierw inaczej zanim se bede już specjalne maści kupować :((((((((((((

Marcelina, czy szczelina odbytu... :-D Sorry, ale ja się tego w ciąży nabawiłam, a po było tylko gorzej :| dlatego uważam, co już pisałam, że jak nie mija to proktolog. Bo ja też leczyłam hemoroidy (dla mnie było to oczywiste że to to) i nie wiem po co, skoro przyczyna była inna.

A ja zgagi nie mam:-)

Marcelinaa
kup sobie błonnik i/albo otręby to jest w spożywczych w takich kartonikach jak ryż/kasza. Dodawaj do jogurtów, sałatek, kanapek. Godne polecenia jest też siemię lniane i wcale nie trzeba zalewać i pić glut tylko prażyć na patelni i na czczo zjadać 2 łyżeczki- stolec jest 'śliski', a opróżnianie przyjemnością:laugh2: D. ma problemy z żołądkiem to wiem co mu pomaga, a przy okazji dobre jest na jelita.
Jeśli chodzi o maść na hemoroidy to też Ci mogę napisać, bo mam sprawdzoną.

reklama
wszystko było cały czas super, tylko ostatnie 3 razy srałam żyletkami skoro już mam tak dosadnie napisać a na papierze był różowy ślad krwi.. do tej pory czuję w sumie niedogodnosci po porannym porodzie żyletek.. ;/ kupię sobie błonnik.. a i maść jak mi nie przejdzie.. napisz mi proszę karolaola jaką.. :(
boje się kolejnego "posiedzenia" bo moja dupka chyba tego nie zniesie :(

Do góry