reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mikołajkowo-Świateczne Prezenty

reklama
Kasia, a znasz stronkę Kalimby? Tam są b. fajne zabawki(niestety też b. drogie, np. dla Zosi podoba mi się tam domek dla lalek za 500zł:szok:), ale oprócz tego jest dużo linków do sklepów, w których można kupić ciekawe zabawki dla dzieci. Ja weszłam stamtąd na stronkę trzechmyszy;-) i myślę o zakupie domku dla moich dzieci. Jest on co prawda z tektury, ale jakiejś specjalnej, która jest b. wytrzymała, są szablony, które można użyć w celu udekorowania domku, bądź też dziecko może wykazać się własną inwencją i ozdobić domek wg własnego pomysłu i uznania. Domek ma drzwi i okno, można też wywinąć ladę i otworzyć sklepik:-)no i w ogóle mi się b. spodobał. A może na innej stonce poleconej przez kalimbę uda Ci się coś ciekawego znaleźć.

kaśka u Miłka w żłobku są te koniki Little Tikes i widzę, że Miłek nadal chętnie na nich jeździ. Często jak przychodzę po niego to siedzi na tym koniku a i w domu swoją zebrę-skoczka próbuje używać jak tego konika.
Fakt zabaweczka plastikowa, ale myślę że plusem jest to że łatwo utrzymać w czystości tzn. szmatką na mokro przetrzesz lub pod prysznic i gotowe :)
Ja jeszcze nie mam pomysłu na prezent dla miłka, ale chyba daruję sobie zabawki, bo już nie mam gdzie tego trzymać po ostatniej gwiazdce i styczniowych imieninach Miłka, myślę o zakupie "dorosłego łóżeczka".
Podoba mi się to łóżeczko z ikei + baldachim ;)
IKEA | Tekstylia dla dzieci | Bladachimy i namioty nad łóżka | HIMMELSK | Baldachim
lub coś takiego z allegro:
NOWOŚĆ -TAPCZANIK 140x70 cm z 2 barierkami (309817003) - Aukcje internetowe Allegro

Ja też już myślę o dorosłym łóżeczku dla Zosi, chcieliśmy dla niej takie drewniane , rosnące łóżeczko z Ikei jak ma Kazik( mogłyby fajnie wyglądać dwa takie same w ich pokoiku),ale już niestety wycofali tamtą serię.
Inka no i teraz też się zastanawiam nad tym co Ty:tak:

Ivka - klocki mamy. dobry pomysł z tą piaskoliną - tylko jeszcze muszę na spokojnie przemyśleć czy Piotrek dorósł do tego. znalazłam jeszcze zmywalne mazaki. no i wykorzystam ten link na klocki lego. w sumie po linii oporu idę, ale naprawdę nie mam psychiki terazdo myślenia

kaśka ja też rozmyślam, ale u nas najpierw zajączek będzie - na niego już mamy puzzle z Bobem, cztery obrazki, malutkiego metalowego spychacza i 6 malutkich samochodzików.

Na urodziny od teściów dostanie zestaw LEGO plac budowy, a od moich chyba dolinę dinozaurów, bo ostatnio szał ma na dinozaury (nazywa i rozróżnia: stegozaura, diplodoka, tyranozaura i triceratopsa :szok:). Od nas są kupione różne Boby: przytulanka, malutkie metalowe pojazdy i plac budowy-walizeczka.

Niezależnie od okazji chcę kupić piaskolinę lub ciastolinę tylko nie do końca wiem czy one się różnią. Ciastolina jest ogólnie dostępna, a piaskolina tylko przez internet.

Ivka ja mam czas w sumie dziś do wieczora coś zamówić żeby doszło do piątku :):):) od biedy mam w szafie kolejkęz thomasem, ale uważam, że Piotr na nią jeszcze za bardzo nieskoordynowany. przypomniałąśmi o puzzlach - mam w szafie schowane z thomasem - też 4 obrazki o różnej ilości puzzli :-):-) a lego to chyba kupimy betoniarkę i jeszcze cosik. od znajomych ma dostać ciężarówkę z wadera, od innych cośz lego co wybiorę.a od chrzestnych to nie mam pojęcia

dziewczyny, a czy te puzzle o których piszecie są piankowe, czy takie "normalne" z kartonika?

Naszej Karoli dużo bardziej odpowiadają takie piankowe, z nich się łatwiej układa obrazki :tak:

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry