reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mikołajkowo-Świateczne Prezenty

reklama
Kasia, a znasz stronkę Kalimby? Tam są b. fajne zabawki(niestety też b. drogie, np. dla Zosi podoba mi się tam domek dla lalek za 500zł:szok:), ale oprócz tego jest dużo linków do sklepów, w których można kupić ciekawe zabawki dla dzieci. Ja weszłam stamtąd na stronkę trzechmyszy;-) i myślę o zakupie domku dla moich dzieci. Jest on co prawda z tektury, ale jakiejś specjalnej, która jest b. wytrzymała, są szablony, które można użyć w celu udekorowania domku, bądź też dziecko może wykazać się własną inwencją i ozdobić domek wg własnego pomysłu i uznania. Domek ma drzwi i okno, można też wywinąć ladę i otworzyć sklepik:-)no i w ogóle mi się b. spodobał. A może na innej stonce poleconej przez kalimbę uda Ci się coś ciekawego znaleźć.

kaśka u Miłka w żłobku są te koniki Little Tikes i widzę, że Miłek nadal chętnie na nich jeździ. Często jak przychodzę po niego to siedzi na tym koniku a i w domu swoją zebrę-skoczka próbuje używać jak tego konika.
Fakt zabaweczka plastikowa, ale myślę że plusem jest to że łatwo utrzymać w czystości tzn. szmatką na mokro przetrzesz lub pod prysznic i gotowe :)
Ja jeszcze nie mam pomysłu na prezent dla miłka, ale chyba daruję sobie zabawki, bo już nie mam gdzie tego trzymać po ostatniej gwiazdce i styczniowych imieninach Miłka, myślę o zakupie "dorosłego łóżeczka".
Podoba mi się to łóżeczko z ikei + baldachim ;)
IKEA | Tekstylia dla dzieci | Bladachimy i namioty nad łóżka | HIMMELSK | Baldachim
lub coś takiego z allegro:
NOWOŚĆ -TAPCZANIK 140x70 cm z 2 barierkami (309817003) - Aukcje internetowe Allegro

Ja też już myślę o dorosłym łóżeczku dla Zosi, chcieliśmy dla niej takie drewniane , rosnące łóżeczko z Ikei jak ma Kazik( mogłyby fajnie wyglądać dwa takie same w ich pokoiku),ale już niestety wycofali tamtą serię.
Inka no i teraz też się zastanawiam nad tym co Ty:tak:

Ivka - klocki mamy. dobry pomysł z tą piaskoliną - tylko jeszcze muszę na spokojnie przemyśleć czy Piotrek dorósł do tego. znalazłam jeszcze zmywalne mazaki. no i wykorzystam ten link na klocki lego. w sumie po linii oporu idę, ale naprawdę nie mam psychiki terazdo myślenia

kaśka ja też rozmyślam, ale u nas najpierw zajączek będzie - na niego już mamy puzzle z Bobem, cztery obrazki, malutkiego metalowego spychacza i 6 malutkich samochodzików.

Na urodziny od teściów dostanie zestaw LEGO plac budowy, a od moich chyba dolinę dinozaurów, bo ostatnio szał ma na dinozaury (nazywa i rozróżnia: stegozaura, diplodoka, tyranozaura i triceratopsa :szok:). Od nas są kupione różne Boby: przytulanka, malutkie metalowe pojazdy i plac budowy-walizeczka.

Niezależnie od okazji chcę kupić piaskolinę lub ciastolinę tylko nie do końca wiem czy one się różnią. Ciastolina jest ogólnie dostępna, a piaskolina tylko przez internet.

Ivka ja mam czas w sumie dziś do wieczora coś zamówić żeby doszło do piątku :):):) od biedy mam w szafie kolejkęz thomasem, ale uważam, że Piotr na nią jeszcze za bardzo nieskoordynowany. przypomniałąśmi o puzzlach - mam w szafie schowane z thomasem - też 4 obrazki o różnej ilości puzzli :-):-) a lego to chyba kupimy betoniarkę i jeszcze cosik. od znajomych ma dostać ciężarówkę z wadera, od innych cośz lego co wybiorę.a od chrzestnych to nie mam pojęcia

dziewczyny, a czy te puzzle o których piszecie są piankowe, czy takie "normalne" z kartonika?

Naszej Karoli dużo bardziej odpowiadają takie piankowe, z nich się łatwiej układa obrazki :tak:

reklama
Do góry