reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Znalazłam taki kalkulator - kiedy warto zrobić test ciążowy, bazując na dpo.
Uwaga - tylko po angielsku jest:
Mi trochę pomogło na głowe - daje szanse % kiedy i jakie sa szanse na pozytywny wynik bazując na wynikach innych kobiet.

Bardzo z doopy ten kalkulator 😂
Jako dzień sensownego testu wyznaczył mi na 3 dni po dniu spodziewanej miesiączki mimo że wpisalam swoją fazę lutealna i długość cyklu😂

reklama
Niezależnie co wpisze to test mam zrobić 15 dpo😂

Załączniki

• bed7818d-6812-49a8-b113-bdeb49e7d437.jpeg
    bed7818d-6812-49a8-b113-bdeb49e7d437.jpeg
    39 KB · Wyświetleń: 54
  • 7450a52b-66fd-4027-b512-2e2f2190b1d8.jpeg
    7450a52b-66fd-4027-b512-2e2f2190b1d8.jpeg
    39,2 KB · Wyświetleń: 56
Ja się tragicznie bałam parkowania tyłem. Az musiała zacząć sama wjeżdżać do garażu podziemnego, gdzie sąsiad wrócił... Jak go nie ma to przodem na luzie, jak jest - nie ma szans. Wierzcie mi - próbowałam. 15 min próbowałam wykręcić przodem, nie dało się - tylko lekko obrysowałam lusterko. W końcu wyjechałam i jakimś cudem tyłem za pierwszym razem poszło pięknie.
Ale równoleglego nadal się boję :p Na jazdach mi wychodziło, ale jak mm sama spróbować - zawsze ktoś nadjeżdza i czuję jak mi zionie ogniem presji :p
A to chyba tak jest, kiedyś byłam świadkiem jak dwie panie - każda swoim samochodem próbowały zaparkować po dwóch różnych stronach wąskiej ulicy (wzdłuż ulicy, wiec parkowanie rownolegle), korygowały chyba z 10 razy i jedna i druga, aż sobie samochod na parking włączyłam, bo było wiadomo, ze trochę się zejdzie, żadna nie mogła zaparkować, aż się stuknęły i zaparkowały obie od razu poprawnie 😂 jak to się dzieje, to nie wiem, ale żałowałam, ze nie nagrałam ;) jedyne co, to ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć i najlepiej z kimś, kto dobrze jeździ. Nastawić się na: o nie skrytykuje mnie ktoś czy nie dam rady, tylko ja muszę i chce się nauczyć, bo mi jest to potrzebne i w 9 na 10 przypadków pójdzie bez żadnego problemu ;)

Bardzo z doopy ten kalkulator 😂
Jako dzień sensownego testu wyznaczył mi na 3 dni po dniu spodziewanej miesiączki mimo że wpisalam swoją fazę lutealna i długość cyklu😂
Ale dziwnie... Mi dał na 12dpo, ale juz w 10 dpo były spore % szanse. Więc wyglądalo ok.
Ja patrze na to kiedy już nie ma czerwonego krzyżyka :p

reklama
Generalnie ja się zgadzam że w 100% wiarygodny test będzie 22.12.
Zwlaszcza, że mam w planach być wtedy w 4 dc😂😂😂😂
Wiesz, jak ktoś ma leki itp to wiadomo ze testuje wcześniej. Plus jak ktoś dogłebnie zna swoj cykl. Ale jak nie - to myślę ze taki kalkulator uspokoi glowe.
Jak się wklikasz w date to masz tam % testow jaki wychodzi pozytywny. Wiec to tez jakistam wskaznik jest

Do góry