reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
Ja właśnie na początku miałam łatwiej tyłem zaparkować niż przodem 😂. Tył to mam wrażenie, że często blokuje głowa. Do dziś jak mam ciaśniej to tyłem parkuję 😂
Ja się tragicznie bałam parkowania tyłem. Az musiała zacząć sama wjeżdżać do garażu podziemnego, gdzie sąsiad wrócił... Jak go nie ma to przodem na luzie, jak jest - nie ma szans. Wierzcie mi - próbowałam. 15 min próbowałam wykręcić przodem, nie dało się - tylko lekko obrysowałam lusterko. W końcu wyjechałam i jakimś cudem tyłem za pierwszym razem poszło pięknie.
Ale równoleglego nadal się boję :p Na jazdach mi wychodziło, ale jak mm sama spróbować - zawsze ktoś nadjeżdza i czuję jak mi zionie ogniem presji :p

no tak, ogólnie podobno dużo łatwiej jest tyłem i są miejsca,w które tyłem wjedziesz a przodem już nie
mi się wydaje, że tyłem lepiej panuje się nad odległością, bo się wszystko dokładnie widzi w lusterkach. A przodem to jest jednak trochę na czuja, bo niby to się ma przed oczami, ale niepewność pozostaje - szczególnie przy niskich autach. Jak się siedzi wysoko i patrzy na wszystko z góry, to trochę łatwiej. Mi najlepiej się w ogóle jeździło ojca służbowym, coś w stylu Berlingo, pomimo tego, że lusterko wsteczne mogłam równie dobrze wyrzucić. Ale wysoko było, wszystko widziałam, ekstra

Jeśli do czwartku nie rozkręci się okres to chyba ponownie zrobię test 🙄 gdyż od odstawienia tabletek mój okres przychodził jak wielkie bum! Dosłownie krew, żywa krew. Aktualnie - Plamienie kawa z mlekiem miałam z samego rana, dosłownie wielkości kciuka i tyle 🤷🏻‍♀️ brzuch mnie wgl nie boli 🤷🏻‍♀️a cycki bolą 🙄 może za duża czułość testu?
Oszaleję. 😂

Jeśli do czwartku nie rozkręci się okres to chyba ponownie zrobię test 🙄 gdyż od odstawienia tabletek mój okres przychodził jak wielkie bum! Dosłownie krew, żywa krew. Aktualnie - Plamienie kawa z mlekiem miałam z samego rana, dosłownie wielkości kciuka i tyle 🤷🏻‍♀️ brzuch mnie wgl nie boli 🤷🏻‍♀️a cycki bolą 🙄 może za duża czułość testu?
Oszaleję. 😂
mam nadzieję że to coś innego niż okres! Ale jakby co też na początku po odstawieniu miałam niesamowicie intensywne okresy takie że aż kilka wypadków z praniem było po nocy a teraz jest dziwnie skąpy a nawet mniej regularny... To chyba się może wszystko zmieniać...

Znalazłam taki kalkulator - kiedy warto zrobić test ciążowy, bazując na dpo.
Uwaga - tylko po angielsku jest:
Mi trochę pomogło na głowe - daje szanse % kiedy i jakie sa szanse na pozytywny wynik bazując na wynikach innych kobiet.

reklama
Ja tak delikatnie tył mi tylko uciekł, skontrowałam gazem głównie 😁, als fajne uczucie bo to takie opanowane 🥰
O to ja dzisiaj. Mieszkam w takim miejscu, ze nic nie jeździ i nie odśnieża i pode mną dziury okrutne, w których zamarzł lód na na to spadł śnieg, jechałam sobie od lewej do prawej gazując, dobrze, ze mąż nie widzial 😹😎
tylko wiesz, parkowania się uczysz poprzez duża ilość parkowania. A nie masz możliwości poćwiczenia parkowania jakoś wieczorem albo w niedzielę, jak ruch jest dużo mniejszy?

Ja mam taki plan właśnie, że jak już ogarne parkowanie na pustych parkingach, to pojeżdżę sobie po swoich trasach i będę parkować w niedzielę pod miejscami, w które będę jeździć. Np. przy przychodni, przy paznokciach, obczaję też sobie na początek jakieś miejsca w ich pobliżu, gdzie jest więcej miejsc parkingowych albo gdzie są miejsca, w których mi się najłatwiej parkuje (na ukos).

Najbardziej to mnie w ogóle przeraża wjazd na parking do galerii handlowych :D

Polecam Medicover Atrium w Warszawie i Galerie Rondo Wiatraczna - parkingi podziemne. Ile tam aut straciło życie, a jak narożniki ścian i słupów wyglądają 😹😹🙈🙈
Ostatnio Pan ochroniarz pod Medicoverem na Inflanckiej (bardzo wąskie miejsca i słupki ograniczające z drugiej strony) podszedł i powiedział, ze powinnam uczyc parkowania. Mówi: wpadła Pani, pach w miejsce, korekta i stoi Pani idealnie pośrodku, żeby Pani widziała, co tu ludzie wyprawiaja, po 15 razy, a i tak nie zaparkują 😁
no tak, ogólnie podobno dużo łatwiej jest tyłem i są miejsca,w które tyłem wjedziesz a przodem już nie
I są samochody, którymi bardzo trudno jest wjechać przodem, ja superbem pomiędzy dwa auta na tradycyjnym parkingu nie wjadę przodem, nie mam miejsca, żeby to zrobić. Ale jak miałam corsę 3-drzwiowa to no problem, wpadałam ta strzałą i parkowalam wszędzie 🙈 tak właśnie zmieniłam ja, gdy urodziłam plus mąż miał 3-drzwiowy- tez zmienialiśmy, jak mały miał 2 miesiące, włożenie tam małego dziecka, graniczyło z cudem.

Do góry