reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
Ja właśnie na początku miałam łatwiej tyłem zaparkować niż przodem 😂. Tył to mam wrażenie, że często blokuje głowa. Do dziś jak mam ciaśniej to tyłem parkuję 😂
Ja się tragicznie bałam parkowania tyłem. Az musiała zacząć sama wjeżdżać do garażu podziemnego, gdzie sąsiad wrócił... Jak go nie ma to przodem na luzie, jak jest - nie ma szans. Wierzcie mi - próbowałam. 15 min próbowałam wykręcić przodem, nie dało się - tylko lekko obrysowałam lusterko. W końcu wyjechałam i jakimś cudem tyłem za pierwszym razem poszło pięknie.
Ale równoleglego nadal się boję :p Na jazdach mi wychodziło, ale jak mm sama spróbować - zawsze ktoś nadjeżdza i czuję jak mi zionie ogniem presji :p

no tak, ogólnie podobno dużo łatwiej jest tyłem i są miejsca,w które tyłem wjedziesz a przodem już nie
mi się wydaje, że tyłem lepiej panuje się nad odległością, bo się wszystko dokładnie widzi w lusterkach. A przodem to jest jednak trochę na czuja, bo niby to się ma przed oczami, ale niepewność pozostaje - szczególnie przy niskich autach. Jak się siedzi wysoko i patrzy na wszystko z góry, to trochę łatwiej. Mi najlepiej się w ogóle jeździło ojca służbowym, coś w stylu Berlingo, pomimo tego, że lusterko wsteczne mogłam równie dobrze wyrzucić. Ale wysoko było, wszystko widziałam, ekstra

Jeśli do czwartku nie rozkręci się okres to chyba ponownie zrobię test 🙄 gdyż od odstawienia tabletek mój okres przychodził jak wielkie bum! Dosłownie krew, żywa krew. Aktualnie - Plamienie kawa z mlekiem miałam z samego rana, dosłownie wielkości kciuka i tyle 🤷🏻‍♀️ brzuch mnie wgl nie boli 🤷🏻‍♀️a cycki bolą 🙄 może za duża czułość testu?
Oszaleję. 😂

Jeśli do czwartku nie rozkręci się okres to chyba ponownie zrobię test 🙄 gdyż od odstawienia tabletek mój okres przychodził jak wielkie bum! Dosłownie krew, żywa krew. Aktualnie - Plamienie kawa z mlekiem miałam z samego rana, dosłownie wielkości kciuka i tyle 🤷🏻‍♀️ brzuch mnie wgl nie boli 🤷🏻‍♀️a cycki bolą 🙄 może za duża czułość testu?
Oszaleję. 😂
mam nadzieję że to coś innego niż okres! Ale jakby co też na początku po odstawieniu miałam niesamowicie intensywne okresy takie że aż kilka wypadków z praniem było po nocy a teraz jest dziwnie skąpy a nawet mniej regularny... To chyba się może wszystko zmieniać...

Znalazłam taki kalkulator - kiedy warto zrobić test ciążowy, bazując na dpo.
Uwaga - tylko po angielsku jest:
Mi trochę pomogło na głowe - daje szanse % kiedy i jakie sa szanse na pozytywny wynik bazując na wynikach innych kobiet.

reklama
Ja tak delikatnie tył mi tylko uciekł, skontrowałam gazem głównie 😁, als fajne uczucie bo to takie opanowane 🥰
O to ja dzisiaj. Mieszkam w takim miejscu, ze nic nie jeździ i nie odśnieża i pode mną dziury okrutne, w których zamarzł lód na na to spadł śnieg, jechałam sobie od lewej do prawej gazując, dobrze, ze mąż nie widzial 😹😎
tylko wiesz, parkowania się uczysz poprzez duża ilość parkowania. A nie masz możliwości poćwiczenia parkowania jakoś wieczorem albo w niedzielę, jak ruch jest dużo mniejszy?

Ja mam taki plan właśnie, że jak już ogarne parkowanie na pustych parkingach, to pojeżdżę sobie po swoich trasach i będę parkować w niedzielę pod miejscami, w które będę jeździć. Np. przy przychodni, przy paznokciach, obczaję też sobie na początek jakieś miejsca w ich pobliżu, gdzie jest więcej miejsc parkingowych albo gdzie są miejsca, w których mi się najłatwiej parkuje (na ukos).

Najbardziej to mnie w ogóle przeraża wjazd na parking do galerii handlowych :D

Polecam Medicover Atrium w Warszawie i Galerie Rondo Wiatraczna - parkingi podziemne. Ile tam aut straciło życie, a jak narożniki ścian i słupów wyglądają 😹😹🙈🙈
Ostatnio Pan ochroniarz pod Medicoverem na Inflanckiej (bardzo wąskie miejsca i słupki ograniczające z drugiej strony) podszedł i powiedział, ze powinnam uczyc parkowania. Mówi: wpadła Pani, pach w miejsce, korekta i stoi Pani idealnie pośrodku, żeby Pani widziała, co tu ludzie wyprawiaja, po 15 razy, a i tak nie zaparkują 😁
no tak, ogólnie podobno dużo łatwiej jest tyłem i są miejsca,w które tyłem wjedziesz a przodem już nie
I są samochody, którymi bardzo trudno jest wjechać przodem, ja superbem pomiędzy dwa auta na tradycyjnym parkingu nie wjadę przodem, nie mam miejsca, żeby to zrobić. Ale jak miałam corsę 3-drzwiowa to no problem, wpadałam ta strzałą i parkowalam wszędzie 🙈 tak właśnie zmieniłam ja, gdy urodziłam plus mąż miał 3-drzwiowy- tez zmienialiśmy, jak mały miał 2 miesiące, włożenie tam małego dziecka, graniczyło z cudem.

Do góry