reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Ja mam z kolei tak, że tak bardzo nie chce zobaczyć negatywnego testu że ich wcale nie robię 🤡

Kupiłam 3pak i choć staramy się już ponad 6 miesięcy ciągle mam jeszcze jeden 🙃

Gdy zaczynam myśleć że może coś się zadziało że okres mi się spóźnia to jednak go dostaje zanim zrobię test ...

reklama

Załączniki

• 4B0FC42A-0BD7-4B84-9B3A-421B0B573508.png
    4B0FC42A-0BD7-4B84-9B3A-421B0B573508.png
    58,7 KB · Wyświetleń: 56
Zdecydowanie. Wystarczy spojrzeć, czego czasami (nad)używają kobiety, które z zajściem nie mają żadnego problemu.
U mnie wino to element kulturowy. Kiedyś pito je tu ZAMIAST wody, bo ta bywała skażona.

Wino przestano podawać w szkolnych stołówkach w latach 50 i to - uwaga - dzieciom poniżej 14 lat 😶. Licealiści pili do lat 80.

Nie wiem, czy stąd te kolejki w klinikach niepłodności 😉, ale chyba nie do końca. Zresztą sama klinika radzi WYKLUCZYĆ tytoń, narkotyki, zapachowe świeczki i kosmetyki, ale tylko OGRANICZYĆ alkohol w ramach przygotowań do ciąży 😉. Inaczej gospodarka by upadła 🤪

Na endometrium zawsze możesz wybrać bezalkoholowe 😉

Po latach to się nawet już nie da chyba... Ja nawet w ciąży planowałam wszystko tak, jakbym miała np.pracować do dnia rozwiązania... Bo przecież ostatecznie jakieś wyjście się znajdzie.

Mój problem polegałby na tym, że np.przypadek sprawia, że na różne święta piję tego szampana czy wino i wtedy widzą mnie te same osoby. OD RAZU miałyby gotowy scenariusz na to, dlaczego nie piję... 🙄

Mój kardiolog określił alkohol jako "narkotyki w wolnej sprzedaży"... coś w tym jest.

Brałam Inofolic Combi. Nie jestem pewna, jaki tam jest typ kwasu... Ale nikt mi nie odpowiedział na moje pytanie o suple, więc buuuu...nic nie mówię 😜

Mój ojciec spod znaku panny... ja nie, ale odziedziczyłam charakter. Masakra.
Mi właśnie coś pani ginekolog mówiła że to jest inny rodzaj kwasu foliowego i ogólnie jak pytała czy coś suplementują itp jak powiedziałam że biorę pregna start i summavit d ( to mi endokrynolog poleciła ) to mi powiedziała ze mam sobie darować kupowanie pregna start ze jedt potrzebny konkretny kwas foliowy z jakiej tam grupy i poleciła mi ten inofolic

reklama
Do góry