reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
8 dni później to wCIĄŻ grudzień 😁😁😁
czyli dobrze pamietam, że rzutem na taśmę łapiesz się jeszcze na grudzien
No ale wiecie, nawet jak mi podadzą ten zarodek w grudniu, to przez tydzień będę w psychicznej ciąży nie potwierdzonej żadnymi badaniami laboratoryjnymi a dopiero na początku stycznia się okaże czy ten Mały Przyszły Człowiek zechciał z nami zostać chociaż na jakiś czas i czy będzie z tego ciąża biochemiczna (nie mówię już o ciąży klinicznej, bo nawet biochemicznej nigdy nie udało się uzyskać więc trzeba stopniować oczekiwania ;-)).

A co wychodzi w diagnostyce?

Dziewczyny, przepraszam za offtop, ale polecicie coś skutecznego przy bolącej ósemce? Coś do płukania dziąseł, tabsy?
Coraz gorzej, przeciwbólowe coś nie pomagają za bardzo, już cała strona nawala… z góry dzięki.
Niestety, nie pomogę, bo 11 lat mnie ósemka męczy.
Kilka razy miałam pod nią ropień.
I za dwa tygodnie idę w końcu do chirurga szczękowo-twarzowego.

Na to też od rodzinnego dostałam antybiotyk i mocniejsze leki przeciwbólowe- ja Nimesil polecam, ale to z przepisu.

Poszukaj pogotowia dentystycznego na NFZ, tam się jedynie dzwoni i przez smsa wystawi Ci receptę.

Nie znam nic nie z przepisu lekarza, co by mi kiedykolwiek pomogło.
A jak wrócisz to z doświadczeń polecam czym prędzej się jej pozbyć.

Ostatnia edycja:
No ale wiecie, nawet jak mi podadzą ten zarodek w grudniu, to przez tydzień będę w psychicznej ciąży nie potwierdzonej żadnymi badaniami laboratoryjnymi a dopiero na początku stycznia się okaże czy ten Mały Przyszły Człowiek zechciał z nami zostać chociaż na jakiś czas i czy będzie z tego ciąża biochemiczna (nie mówię już o ciąży klinicznej, bo nawet biochemicznej nigdy nie udało się uzyskać więc trzeba stopniować oczekiwania ;-)).
czyli nie ma szans, ze 31.12 grudnia test juz coś pokaże? tak realnie, 7dpt może już coś być widać?

czyli nie ma szans, ze 31.12 grudnia test juz coś pokaże? tak realnie, 7dpt może już coś być widać?
Transfer będzie najwcześniej 27 grudnia więc 31 grudnia to będzie 4dpt. To musiałby być zarodek pędziwiatr :D. 4 stycznia w takim wypadku test już powinien być wiarygodny. Od 2 stycznia jest szansa, że coś by na nim wyszło ale nie musi. 7-8 stycznia odstawiam leki jeśli jest 0.

Transfer będzie najwcześniej 27 grudnia więc 31 grudnia to będzie 4dpt. To musiałby być zarodek pędziwiatr :D. 4 stycznia w takim wypadku test już powinien być wiarygodny. Od 2 stycznia jest szansa, że coś by na nim wyszło ale nie musi. 7-8 stycznia odstawiam leki jeśli jest 0.
rozumiem w takim razie poszerzam moj bufor dobrego grudnia o jeden tydzien stycznia

reklama
Do góry