reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

z tego co rozumiem to chyba robienie testów dla sprawdzenia czy zastrzyk się jeszcze utrzymuje jest raczej rozsądne?
I masz jakieś powody, żeby uważać, że nie ma co liczyć w tym cyklu na ciąże? Tylko mówię o obiektywnych przesłankach, np. nie było seksu w okolicy owulacji albo endometrium cienkie jak barszcz z torebki, niedające szans na zagnieżdżenie
Niby tak ale brałam dawkę 10 tyś a nie 5 więc pewnie będzie się dłużej utrzymywać niż 10 dni a ja stracę tylko testy a mam tylko 4. 🤣
Od roku mam owulacje, wcześniej naturalne, teraz na stymulacji. Przez pewien czas endometrium było troszkę lepsze niż w tym cyklu- i to bez leków a w tym cyklu na ogromnej ilości estrogenów.
Seks był po 2 razy dziennie nawet i to prawie codziennie więc w owulacje napewno trafiliśmy ale mam wysokie przeciwciała przeciwplemnikowe więc nie wiem ile przeżyło. 😅 No i przede wszystkim moje endometrium jest NIEJEDNORODNE. W najgrubszym miejscu ma 7mm ale w innych po 4-5mm...

reklama
Przepraszam że tutaj bo to trochę nie na temat ale pozwolę sobie bo ktoś wspominał o badaniu piersi

Czy jeśli z badań krwi wynika że ca-125 i ca-15.3 (na rak jajnika i piersi) są w normach to lepiej jednak zrobić dodatkowe badania by się upewnić? Czy można jednak żyć póki co spokojnie?
W sensie zrobić USG?
Myślę że oczywiście że warto, bo markery nowotworowe to wychodzą dodatnie jak już coś jest bardzo na rzeczy a w piersiach mogą być zmiany niezłośliwe, które trzeba obserwować.

Cześć dziewczyny.
Podnosimy się ze starym jak feniksy z popiołu.
Zapisaliśmy się do kliniki. Mamy do zrobienia szereg badań immunologocznych, kariotypy, nasiwnie itd.
Nie do końca się wyczyściłam, więc czekamy tydzień i lekarz zdecyduje, czy będzie trzeba łyżeczkować.
Jak tylko się ogarniemy, poznamy wyniki, to w nowym roku powracamy do starań. Najbardziej mnie martwi ten kariotyp, mam nadzieję, że wszystko tak jest okej 🙏.
Mam nadzieję, że grudzień jest dla Was owocny. W końcu ta magia świat i Mikołaj 😅.

Cześć dziewczyny.
Podnosimy się ze starym jak feniksy z popiołu.
Zapisaliśmy się do kliniki. Mamy do zrobienia szereg badań immunologocznych, kariotypy, nasiwnie itd.
Nie do końca się wyczyściłam, więc czekamy tydzień i lekarz zdecyduje, czy będzie trzeba łyżeczkować.
Jak tylko się ogarniemy, poznamy wyniki, to w nowym roku powracamy do starań. Najbardziej mnie martwi ten kariotyp, mam nadzieję, że wszystko tak jest okej 🙏.
Mam nadzieję, że grudzień jest dla Was owocny. W końcu ta magia świat i Mikołaj 😅.
Wszystko robicie prywatnie?
Jeśli mogę coś zasugerować - nie rób wszystkiego w labie kliniki albo w ogóle w jednym labie, bo ceny kariotypow czy badań immuno potrafią się bardzo różnić.

Wszystko robicie prywatnie?
Jeśli mogę coś zasugerować - nie rób wszystkiego w labie kliniki albo w ogóle w jednym labie, bo ceny kariotypow czy badań immuno potrafią się bardzo różnić.
Wszystko prywatnie. Na nfz zanim się dostaniemy do lekarzy minie wieczność. A chcemy działać błyskawicznie.
Chcemy już po prostu znać odpowiedzi co jest powodem utraty ciąż.
Tak, tak. Już sobie sposprawdzalam co gdzie zrobić, gdzie się lepiej opłaca. Trochę nas to wyniesie, zamiast prezentów świątecznych.

reklama
Wszystko prywatnie. Na nfz zanim się dostaniemy do lekarzy minie wieczność. A chcemy działać błyskawicznie.
Chcemy już po prostu znać odpowiedzi co jest powodem utraty ciąż.
Tak, tak. Już sobie sposprawdzalam co gdzie zrobić, gdzie się lepiej opłaca. Trochę nas to wyniesie, zamiast prezentów świątecznych.
A z immuno nie musisz odczekać jakiś czas? Możesz już teraz?

Do góry