reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
OK! No ale ja sobie optymistycznie liczę, że jak transfer za 3 miesiące max, to już powinnam przykładnie brać Puerie i tym podobne... a tam dawka spora, no i też jest zwykły... 🤷‍♀️
No ja właśnie teraz chyba już chce tylko metyle brać.
Ale wiecie, ja nic nie konsultuje z lekarzem tylko sama sobie wszystko dozuje xD
oczywiście nikomu nie polecam.
Ale nie ukrywam, ze na wielu grupach ciążowych jak laska się pyta jakie suple rbać i jej radzą, zeby zrobić poziomy wszystkich witamin i minerałów i dopiero coś wybrać to mnie troszkę bawi

Ale straszysz ta Panna...
Ja sobie sprawdzałam ostatnio jaki hym miala termin porodu i wychodzi mi na 1 dzien zodiakalnej Panny;) Nie powiem, wolalabym Lwa jak już mialby byc sierpien 😅

Wiesz bo to są różne emocje. Czasem mam tak, że mówię że gdyby była pierwsza to bym tego nie przeżyła albo była by jedynaczką. Szczerze mówiąc do skończenia tak mniej więcej 5 lat faktycznie nie wyobrażałam sobie kolejnego dziecka (dla porównania z pierwszym już po roku zaczynałam czuć, że chce, a po 2 latach już było mega ciśnienie) - ale jednak teraz tego dziecka chce, chociaż czasem nadal mam myśli że to jedno zapewnia mi taki rollercoaster, że myślę po co się w to ładuje.
Generalnie to nie jest złe dziecko - nawet bardzo dobre. Wiem, że to we mnie jest problem bo mam inny typ charakteru ja np. łzy duszę w sobie, a ona powiedziała w zeszły czwartek że ma łzy w oczach i zaraz będzie płakać bo w piątek będą dekorować pierniczki w szkole :p

Oczywiście ale ja piszę o przypadkach kiedy u kogoś wróciła owulacja i zamiast to wykorzystać przez kilka cykli to odrazu dają stymulację "bo będzie szybciej"... jeśli nie ma owulacji lub pomimo roku czy dwóch regularnych owulek nie ma ciąży a wyniki ok to można owszem spróbować stymulacji ale po co stymulacja skoro ktoś zaczyna dopiero starania i ma naturalną owulacje?
Jak ktoś zaczyna starania i ma wszystko w porządku z owulacją to chyba od razu nikt go nie wrzuca na stymulację 🤷

jeśli chodzi o ćwiczenia to ja trenuje pole dance co nie jest lekkim sportem i nawet na chwilę nie zrezygnowałam ze względu na starania lub "bo jestem po owu i może"
ja po owulacji przestawiałam się z kardio na siłowe bez podskoków i super ciężarów i tak sobie roslam mimo że w ciąży nie byłam 🐷

Jak już znowu znaczniemy się starać chyba nie bede tak panikować bo kardio w sumie też podobno pomaga w ukrwieniu

A czmu nie chcecie Panny? :D
Bo to są przeważnie bardzo emocjonalne osoby, jak to Olka opisała.
Wiesz bo to są różne emocje. Czasem mam tak, że mówię że gdyby była pierwsza to bym tego nie przeżyła albo była by jedynaczką. Szczerze mówiąc do skończenia tak mniej więcej 5 lat faktycznie nie wyobrażałam sobie kolejnego dziecka (dla porównania z pierwszym już po roku zaczynałam czuć, że chce, a po 2 latach już było mega ciśnienie) - ale jednak teraz tego dziecka chce, chociaż czasem nadal mam myśli że to jedno zapewnia mi taki rollercoaster, że myślę po co się w to ładuje.
Generalnie to nie jest złe dziecko - nawet bardzo dobre. Wiem, że to we mnie jest problem bo mam inny typ charakteru ja np. łzy duszę w sobie, a ona powiedziała w zeszły czwartek że ma łzy w oczach i zaraz będzie płakać bo w piątek będą dekorować pierniczki w szkole :p
Wiem właśnie,pisałaś o corce pare razy. Ja tez jestem typem który dusi raczej emocje w sobie, aż pewnego dnia wybuchają- to tez moze byc charakter Skorpiona, także piona tutaj ;)
Wiadomo ze to tylko takoe gadanie to wszystko mi jedno jako znak zodiaku ;) ale czysto teoretycznie moge miec preferencje pod względem zodiakalnego charakteru 😉

reklama
mi gin wręcz zaleciła kardio 3x w tygodniu
a wspominała coś czy to może być w jakikolwiek sposób niebezpieczne przy zagnieżdżaniu?

Bo teraz to sobie mogę mówić że będę bardziej rozsądkowo podchodzić ale pewnie gdy zaczniemy znowu się starać to wręcz na chorobowe po owulacji będę chodzić by leżeć w łóżku 🤡

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry