reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mięśniak w ciąży?

Kochana, nie denerwuj się. Ogólnie dziecko sobie radzilo. Do 32/34 tc spokojnie się mieścił w siatce centylowej (chyba tak to się nazywa) owszem, był w dolnych widełkach ale nadal w normie. By koniec końców urodzić się w 40 tc z wagą 3600 i 52 cm. Jeśli ciąża już się zagnieździła to trzeba być dobrej myśli. Jedynie co , to lekarka prowadząca nie wiedziała czy poród sn będzie możliwy. Ale mięśniaki wraz ze wzrostem macicy też się podniosły . Oczywiście wystąpił krwotok, ale i położne , i lekarze byli przygotowani. Nie po to chodzimy do lekarza by żyć w błogiej niewiedzy. Ogólnie rozejrzyj się za lekarzem, który pracuje w szpitalu 3 st,ref. Żebys tam mogła rodzic. Bo w razie problemów, krwotoków, wcześniejszego porodu mają najlepsza opiekę i sprzęt czy do ratowania ciebie czy dziecka.
Wiem. Pozytywne nastawienie najważniejsze. Ale dmuchać na zimne trzeba również.
Na rozwój dziecka nie wpłynęły, zaczął raczkować mając 6 mcy.teraz ma 10 i zaczyna stawiać pierwsze kroki, dieta rozszerzana normalnie, noce przesypia, drzemka w dzień jest. Szczepienia ok. Na moje oko i pediatry normalne dziecko. Tak więc głowa do góry. Zmień lekarza, który nie boi się wyzwań, i będzie cię wspierał i ... I.... Czekam na wiadomość że wszystko jest ok❤️
Cześć dziewczyny, czy któraś z Was doświadczona w temacie mięśniaka w ciąży miała przypadek umiejscowienia się łożyska na mięśniaku? Mój lekarz trochę mnie nastraszył odklejenien się łożyska i krwotokiem 😨

reklama
Cześć dziewczyny, czy któraś z Was doświadczona w temacie mięśniaka w ciąży miała przypadek umiejscowienia się łożyska na mięśniaku? Mój lekarz trochę mnie nastraszył odklejenien się łożyska i krwotokiem 😨
Niestety, nie pomogę. Ale skonsultuj to może z innym lekarzem, bo niektórzy to lubią straszyć od samego początku :/

Do góry