Ja swojego wysłałam do androloga. W warszawie na Popularnej przyjmuje dr Artur Barczyk. Mogę go polecić, bo rzeczywiście nam pomógł. nie wiem, jak wyglądały męża wyniki, i szczerze mówiąc nie chce wiedzieć,bo i tak nic nie zrozumiem, ale dr Barczyk zajmuje się zarówno bezpłodnością, jak i impotencją u facetów. U nas był to pierwsze.
reklama
Do Dziewczyn z okolic Poznania (i nie tylko),
chciałam polecić Wam androloga-genetyka, który działa cuda!
Mój mąż prawie nie miał plemników. Przeszliśmy nawet przez Jego biopsję, by się dowiedzieć że w ejakulacie są tylko drobe skupiska spermatyd. Wyniki były przerażające. Minęły jedna niecałe 2 lata (w tym czasie mój mąz 5 razy w tygodniu musiał robić sobie, niestety drogie, ale skuteczne zastrzyki). Jesteśmy tuż przed invitro. W ciągu leczenia mężowi udało się zbankować tylko jeden komplet nasienia, ale co się okazało kilka dni temu...to fakt, że pojawiły się plemniki w nasieniu oddawanym w czasie, gdy ja miałam punkcje!!! Z czystym sumieniem polecam prof. dr hab Macieja Kurpisza 61-657-92-02. INSTYTUT GENETYKI CZ
chciałam polecić Wam androloga-genetyka, który działa cuda!
Mój mąż prawie nie miał plemników. Przeszliśmy nawet przez Jego biopsję, by się dowiedzieć że w ejakulacie są tylko drobe skupiska spermatyd. Wyniki były przerażające. Minęły jedna niecałe 2 lata (w tym czasie mój mąz 5 razy w tygodniu musiał robić sobie, niestety drogie, ale skuteczne zastrzyki). Jesteśmy tuż przed invitro. W ciągu leczenia mężowi udało się zbankować tylko jeden komplet nasienia, ale co się okazało kilka dni temu...to fakt, że pojawiły się plemniki w nasieniu oddawanym w czasie, gdy ja miałam punkcje!!! Z czystym sumieniem polecam prof. dr hab Macieja Kurpisza 61-657-92-02. INSTYTUT GENETYKI CZ
eve19
Mama Wiki i Simona
znam ten problem z tego co ja przeszlam ale moj facet zaczal cwiczyc i brac kwas foliowy troche sportu i w lutym zaszlam w ciaze nie planowana ale juz wczesniej sie staralismy i nic to nie dalo dopiero jak wziol sie za siebie corka urodzila nam sie w listopadzie i powiem szczerze ,ze myslalam ,ze bedzie syn ale szczescie mi dopisalo i jestem szczesliwa mama ksiezniczki
ameritum
Fanka BB :)
androvit, folik, cynk, selen, wapń, wit.C
właśnie jesteśmy po badaniu nasienia męża i mamy problem z ruchliwościa i prawidłowościa budowy
właśnie jesteśmy po badaniu nasienia męża i mamy problem z ruchliwościa i prawidłowościa budowy
mmm...
Fanka BB :)
właśnie się dowiedziałam że who podało nowe normy badań nasienia
Nowe normy nasienia Światowej Organizacji Zdrowia
W ostatnich tygodniach pojawiła się najnowsza, 5-ta edycja wytycznych Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) dotycząca badania nasienia. Nowe wartości referencyjne, które powinno spełniać prawidłowe nasienie zostały opracowane w oparciu o wyniki analizy nasienia płodnych mężczyzn w wieku 31 ± 5 lat, z ośmiu krajów na trzech kontynentach. Czas oczekiwania partnerek tych mężczyzn na dziecko wynosił ≤ 12 m-cy.
PARAMETR
*opracowano na podstawie "WHO laboratory manual for the Examination and processing of human semen, 2010".
Nowe normy nasienia Światowej Organizacji Zdrowia
W ostatnich tygodniach pojawiła się najnowsza, 5-ta edycja wytycznych Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) dotycząca badania nasienia. Nowe wartości referencyjne, które powinno spełniać prawidłowe nasienie zostały opracowane w oparciu o wyniki analizy nasienia płodnych mężczyzn w wieku 31 ± 5 lat, z ośmiu krajów na trzech kontynentach. Czas oczekiwania partnerek tych mężczyzn na dziecko wynosił ≤ 12 m-cy.
PARAMETR
- Objętość (ml)- 1,5
- Całkowita liczba plemników (mln) - 39
- Liczba plemników (mln/ml) - 15
- Plemniki progresywne (%) - 32
- Ruchliwość (%) (progresywne/nieprogresywne) - 40
- Żywotność (%) - 58
- pH - ≥7,2
- Morfologia prawidłowe (%) - 4
- Leukocyty (mln) test z preoksydazą - < 1
- Immunobeat test (%) - < 50
- Fruktoza (mmol/ejakulat ) - ≥13
*opracowano na podstawie "WHO laboratory manual for the Examination and processing of human semen, 2010".
ewelina28
Dum Spiro Spero...
Odsyłam do wątku, znajdziecie tam o badaniach dla panów oraz jak podrasować armię :-)
https://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/badania-dla-partnerow-kobiet-ktore-poronily-39286/
https://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/badania-dla-partnerow-kobiet-ktore-poronily-39286/
reklama
ewelina28
Dum Spiro Spero...
dzięki, tylko mnie interesują przede wszystkim badania dla par które mimo długich starań nie zachodzą w ciążę
u mojego M np anatomicznie i hormonalnie wszytko w porządku a plemników tylko 3 mln a w ruchu A + B + C tylko 26% ;(
Dlatego odniosłam do stronki, tam są informacje jak poprawić liczbę i ruchliwość plemników...tytułem wątku się nie sugerujcie....
My walczyliśmy latami o dzieciątko, właśnie z powodu słabych parametrów nasienia....odpowiednie leczenie i jestem w 15t.c. :-)
Życzę powodzenia!
Podziel się: