reklama
Faktycznie wesolutko tu u Was.
A co do meridii zalecana jest osobom o BMI pow30 ze współistniejącą cukrzyca typu 2 lup dyslipidemią.Powinien byc stosowany,gdy inne metody niefarmakologiczne nie dawały efektu zmniejszenia masy ciała o5kg w ciągu trzech miesiecy.karmienie piersia jest przeciwskazaniem do jej stosowania!Lista przeciwskazań jest ogólnie dośc długa.Działania niepożądane pojawiaja sie w pierwszym miesiący zażywania,ale lek wpływa na wątrobę(tam sie metabolizuje) i może się okazać za kilkanaście lat trzeba będzię walczyc z tabletkami osłaniającymi i leczącymi wątrobę (tez nizły koszt).
Dlatego myślę,że lepiej zostawic to cudo dla bardzo otyłych.
Powodzenia w walce z kilogramami.
Pozdrówka dla wszystkich mam i dzieciątek!
A
Agnexx
Gość
W ostatnim czasie zrobiło się bardzo wesoło... ;D A odchudzanie to przecież niż śmiesznego, prawda ???
agask
nałogowiec
Najpierw zasadniczo: słyszałam, że meridię przepisuje się tylko w wypadkach kiedy jest naprawdę niezbędna tzn. kiedy ktoś jest naprawdę otyły i na przykład musi szybko schudnąć przed operacją bo waga zagrażałaby jego życiu.Jestem zdziwiona, że jest inaczej ale w każdej branży jest też czarny rynek, vide ostatni post.Poza tym jednym ze składników jest amfetamina, która wyłącza ośrodek łaknienia. Przeciwwskazań jest mnóstwo, skutków ubocznych jeszcze więcej.
W kwestii niezasadniczej: Anetas mam wrażenie, że celowo nas prowokujesz swoimi wypowiedziami.Lubisz się kłócić? Jeśli tak, to robisz to w mało wybredny sposób wyśmiewając słabości i niedoskonałości innych. Nie wierzę, że sama jesteś taka idealna, z zainteresowania tematem wynika, że nie, a ponadto, że Tobie nawet nie chce się spróbować nad sobą popracować.Wściekła jestem, że dałam się sprowokować ale to nie pierwszy wątek, w którym docinasz innym.
W kwestii niezasadniczej: Anetas mam wrażenie, że celowo nas prowokujesz swoimi wypowiedziami.Lubisz się kłócić? Jeśli tak, to robisz to w mało wybredny sposób wyśmiewając słabości i niedoskonałości innych. Nie wierzę, że sama jesteś taka idealna, z zainteresowania tematem wynika, że nie, a ponadto, że Tobie nawet nie chce się spróbować nad sobą popracować.Wściekła jestem, że dałam się sprowokować ale to nie pierwszy wątek, w którym docinasz innym.
A
Agnexx
Gość
Chyba wszystkie tu obecne dałyśmy się sprowokować...
A tak na poważnie, to gdybym ważyła 90-100kg to pewnie bym się nie zastanawiała nad skutkami ubocznymi, ale w prypadku 5kg... szkoda zdrowia.
A tak na poważnie, to gdybym ważyła 90-100kg to pewnie bym się nie zastanawiała nad skutkami ubocznymi, ale w prypadku 5kg... szkoda zdrowia.
A
Agnexx
Gość
A to miał byc żart, że śmiać Ci się chce, jak czytasz moje posty ???anetas pisze:A przy okazji jesteście tak przewrażliwione, że człowiek boi się jakkolwiek zażartować, bo od razu zlinczują słownie.
Widocznie nie zrozumiałam... mało "kumata" jestem...
Może na przyszłość przemyśl swoją wypowiedź zanim coś napiszesz. :
agask
nałogowiec
hmmm ja też się zastanawiam kto ma problemy z interpretacją(mnie uczyli tego na studiach . Anetas wychodzi na to, że nikt Cie nie rozumie i każdy się czepia.Wydawało mi się, ze sama przyznałaś, że śmiejesz się z odchudzających się dziewczyn(konkretnie z Agnexx), cóż nie każdemu dana smukła talia. Problemów z wagą nie mam, bo jest w normie , a w wątku dla odchudzających się walczymy raczej ze słabościami niż nadwagą.Zajrzałam tu ze względu na koleżankę, która jest przed operacją.Twoje posty czytam bardzo uważnie, inaczej miałabym problem z napisaniem Ci czegokolwiek, bo trudno odpowiadać komuś w ciemno ;D
P.S Ja czytałam tylko "Dziennik Bridget Jones"
P.S Ja czytałam tylko "Dziennik Bridget Jones"
reklama
lidzia7905
Początkująca w BB
Dziewczyny!!!Myślę ,że stwarzacie sobie niepotrzebny problem.
Weszlam na tę stronkę ponieważ szukałam czegoś na temat Meridii,a tu proszę..
Nie sprzeczajcie sie o takie bzdury,łapiecie sie za słówka.NIE MA SENSU!!!
Mają niektóre z was świętą rację,że nie warto dla kilku zbędnych kg,sięgać po ten lek.
Powiem wam ,że sama zastanawiam sie ogromnie cieżko i długo,czy sprobować,czy nie.
Dlatego weszłam na tą stronkę,chciałam sprawdzić zdania innych na temat tego leku.
Ja mam 26 lat,dwoch synków(8 i 3 lata)i 40 kg!!!!!!!!!!!nadwagi.Nie ma chyba już dla mnie ratunku,bo próbowałam już wszystkich mozliwych sposobów,efekt końcowy to 110kg.
Dlatego w ostateczności (a szczerze mówiąc jestem już u kresu wytrzymałaości),chciałabym sie zdecydować na MERIDIE!!!
Tylko jest jeden problem,dlaczego to takie drogie cholerka ???
P.S.Mam pytanko,jeżeli zdecydowałabym sie na kupienie tych zagranicznych odpowiedników,jaką mam szansę,że to nie oszustwo,czy ktoś może mi to zagwarantować?????????????????????????
Weszlam na tę stronkę ponieważ szukałam czegoś na temat Meridii,a tu proszę..
Nie sprzeczajcie sie o takie bzdury,łapiecie sie za słówka.NIE MA SENSU!!!
Mają niektóre z was świętą rację,że nie warto dla kilku zbędnych kg,sięgać po ten lek.
Powiem wam ,że sama zastanawiam sie ogromnie cieżko i długo,czy sprobować,czy nie.
Dlatego weszłam na tą stronkę,chciałam sprawdzić zdania innych na temat tego leku.
Ja mam 26 lat,dwoch synków(8 i 3 lata)i 40 kg!!!!!!!!!!!nadwagi.Nie ma chyba już dla mnie ratunku,bo próbowałam już wszystkich mozliwych sposobów,efekt końcowy to 110kg.
Dlatego w ostateczności (a szczerze mówiąc jestem już u kresu wytrzymałaości),chciałabym sie zdecydować na MERIDIE!!!
Tylko jest jeden problem,dlaczego to takie drogie cholerka ???
P.S.Mam pytanko,jeżeli zdecydowałabym sie na kupienie tych zagranicznych odpowiedników,jaką mam szansę,że to nie oszustwo,czy ktoś może mi to zagwarantować?????????????????????????
Podziel się: