reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu sierpniowych dzieci !!

Mam pytanko:czy któras mamusia dodawała do zupki pomidorka?w tych kupnych jest już pomidor od 7mies.A ja nie wiem czy moge dodac czy nie a bardzo bym chciała urozmaicić te zupki.Był już buraczek ,może czas na pomidorka jak myślicie?Bo ja to już sama nie mam pojecia,ponoć pomidory uczulają ???

reklama
Ja dawałam pomidorka do zupki. Był co prawda ekologiczny ale tu chodzi raczej czy uczuli czy nie. Zresztą chyba inaczej jest jak się go ugotuje a inaczej na surowo. Ale taraz do zupki planuję dać takiego zwykłego albo poszukać przecieru bez konserwantów.

Ja niestety dałam słoiczek i juz więcej nie dam, bynajmniej Ani. Bo po kilku godzinach od zjedzenia dwóch łyżeczek zupki pomidorowej ze słoiczka cała była w kropeczki. I potem na testach wyszłam alergia na pomidory:(

..a my juz jemy pomidorki..
tylko narazie ze słoiczka :zupke pomidorowa z ryzem oraz indyka z warzywami w pomidorach :)

Ja sama narazie zaczynam dopiero pomidorzyc. Z Witoniem poczekam. Wczoraj dalam mu po raz pierwszy herbatke Hippa... ale doił ;D ;D
A na potrawkę Hipa z królikiem i selerem naciowym zareagował rumieniem (normalnie sama mu gotuje, ale tu bylismy na wyjazdach i mi sie nie chciało)

reklama
A ja ostatnio próbuję co tu dać Marysi do picia. Wczoraj się udało bo wypiła 30 ml wody. Wcześniej woda była bleee, cienka herbatka bleeee, sok, sok z wodą, woda z sokiem bleeee. A idzie lato i coś pić trzeba. Jeszcze jakąś herbatkę dla dzieci wypróbuję ale one są słodkie i nie chciałam jej ich dawać no ale zobaczymy. A i wczoraj dałam Marysi skórkę chleba no i oczywiście zamiast ciumkać to kawałek odgryzła, troszkę się zaksztusiła i zabrałam jej. No ale pierwsze koty za płoty.

Do góry