reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu sierpniowych dzieci !!

Agata moja to samo tylko cyc do picia i basta ! na szczęscie ostatnio zasmakowała w wodzie i pije !! wiec przynajmniej na spacerze nie ma stresu jak tu jej cycka dać :) Próbowałam soczki, herbatki, itp i nic nie spasiło tylko woda ale w sumie to dobrze !!
Chlebek Liwia od jakiegoś czasu tez juz wcina, daje do łapki podłużny kawałek ze skórką i wcina, byle z masełkiem, na szczęscie je ostrożnie !! Dzis tez jadła na śniadanko takie mini kanapeczki z szyneczką z drobiu !!

reklama
Justyna też liczę, że woda zostanie zaakceptowania, to chyba najlepsze co można dawać do picia. A kanapeczki mam w planie w przyszłym tygodniu. ;D

ja dziś Majutkowi ugotowałam pomidorówkę
średni pomerdołek
pół marchewki i pietruszki
garść ryżu
indyk
zobaczymy czy jej zasmakuje, została jeszcze porcja na jutro

co do picia to Maja pije soczki, herbatki i wodę, soczki jej rozcieńczam, ale chyba przerzucę się na herbatki granulowane, bo taniej wychodzą, choć soczki to źródło witaminek, no najwyżej będzie pić na zmianę, ona potrafi obalić 150ml na raz ::)

Dajecie dzidziolkom tartą marchewkę z jabłuszkiem albo soczek z marchewki? Ja pamiętam, że w dzieciństwie mnie tym raczono. Dzisiaj spróbowałam zaserwować Małej, ale u nas - jak zwykle bleeeeeeee

arabella marchewka bardzo zatwardza, trzeba uważać na surową i to bardzo, majka dostaje gotowaną w zupce, czasami soczek marchwiowo- jabłkowy, samej nie daje bo ją okrutnie zatwardzała, że aż płakała przy kupkowaniu

marta ja soczki też rozcieńczam, bo bym chyba nie wyrobiła ;D
zastanawiam się czy się na herbatki granulowane nie przerzucić

A u nas dzisiaj na kolację były mini kanapki z bułki z masełkiem i szyneczką. Kaszka została oprostestowana a nie miałam już owoców. I bardzo Marysi to smakowało. Moje dziecie na bułki patrzy tak jakby 9 miesięcy na nie czekała a ja głupia matka jej żałowała. :p
Tylko nadal z tym piciem beznadzieja. No nic nie chce. Kupiłam herbatkę brzoskwiniową ale też nie odpowiada. Jakoś nie chce mi się próbować następnych bo każda to 10 pln a niestety wątpię aby któraś zasmakowała.

Agata moja tez rzadnych herbatek ani soczków nie chce ale za to doji wode mineralną! i to chyba nawet lepiej niz te soki !!!

reklama
Ja co do picia to mam dobrze, dziewczynki piją wszytsko co im dam. A najlepiej lubią soczki gerbera - gruszkowy i brzoskwiniowo-jabłkowy, Hippa - morelowy, brzoskwiniowo-ananasowy i nektar śliwkowy. A co do herbatek, to brzoskwioniwą lubią i  teraz mam im zamiar kupić wieloowocową bo jest od 10 miesiąca chya. A poza tym czytałam gdzieś w gazecie tych o dzieciach, że od 7 miesiąca można podawać dzieciom sok z wodą. Tam pisało akurat o tych sokach dostępnych w aptekach herbapolu, i musze spróbować bo mam akurat w domu. A kompotu moje dziewczynki też już próbowały i też im smakuje. A mam do Was pytanie odnośnie picia, podgrzewacie dzieciom picie czy dajecie takie o temperaturze pokojowej, lub jeszcze inne??

Agata, co do kaszki, to ja już gdzieś o tym pisałam, ale po 9 miesiącu jest dostępna z Bobovity kaszka mleczno-manna. I ona jest pyszna, sama bym ją zjadła, chociaż ja kaszy manny nie lubię. Ja na początku myślałam że Ania ma na nią uczulenie, ale spróbowałam jeszcze raz i to bylo co innego.

Do góry