reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu sierpniowych dzieci !!

ja nie podgrzewam !!! jak kiedys jeszcze starałam sie z soczkami to jak wyciągnełam z lodówki to ogrzewałam w wodzie do tem takiej pokojowej a teraz woda stoi nie w lodówce wiec daje taką prosto .....

reklama
No ugotuję dzisiaj kompocik zobaczymy. A wodę próbuję cały czas bo najbardziej bym chciała, żeby Marysia piła wodę. Spróbuję jeszcze wlać do jakieś zwykłej butelki bo podpatrzyła jak ja piję z butelki :p i często bawi się taką pustą butelką.

juz pisałam ze Liwia tylko pije np z takie butelki po wodzie mineralnej z tym dziubkiem taki, i wode i kaszke ::) bo smoczków nie toleruje Wiec moze Marysi tez taka z tym ustnikiem spasi !!
to bedzie cos nowego i moze ją zainteresuje i zachęci !!

Ugotowałam dzisiaj Misiuli kisielek z BoboFruta marchwiowo-jabłkowego. Zjadła chyba 80 ml!

Kompocik ugotowany ale dopiero teraz to jutro spóbujemy. A muszę spróbować z tą butelką ale dzisiaj nie byłam w sklepie to nie kupiłam ale jutro na pewno. Dawałam Marysi picie z naszego kubka ale ciekawość ciekawością a pić nie chciała :p

Ja dziewczyny już próbowałam dawać te soki co Marta o nich wspomniała z Herbapolu do rozcieńczania-smak malinowy i sie przyjął i nic sie nie dzieje.Napoje daje już niepodgrzewane ,takie temp.pokojowej
Arabela brawo ,wreszcie trafiłas na coś co malej podeszlo i oby dalej ci sie udawało.

ja tez nie podgrzewam picia, no chyba że dostaje po obiadku to wtedy ciepłe, ale tak to nie
a jak wygląda menu waszych dzieci ??? bo u nas tak
8 cyc
10 1/2 banana+jabłko +4lyżki kaszki kukurydzianej
13-14 obiadek (średni słoik po majonezie kieleckim zupki ;D )
17 cyc albo mleko, zależy czy mamy gości ;)
19 cyc ale nie zawsze
20-21 (zależy czy o 19 był cyc) kaszka ryżowa 160wody + 6 łyżeczek kaszki
23-24 mleko
4 cyc
6 cyc

oprócz tego chrupki kukurydziane bez ograniczeń no i pićku, soczki Hippa albo herbatka rumiankowa

Nasze menu:
6 - flaszka-mleko modyfikowane + kaszka ryżowa(150ml)
9 - flaszka(120ml)
11-kaszka na wodzie z owocami (pól słoiczka owoców i 7 dużych łyżek kaszki ryżowej+woda)
na spacerze chrupy, biszkopty+picie ( woda min, przegotowana, herbatka Hippa)
15-obiadek (ok. 180)
na spacerze chrupy, biszkopty+picie
19-flaszka(120ml)
23-flaszka(150ml)
3-5-flaszka(150ml)- ta porcja mleka nie zawsze.
Oprócz tego mały podjada: chebek z masełkiem, wędlinkę, nasze obiadki, czasem troszeczkę loda czy jogurtu ale to minimalne ilości tak dla poznania nowych smaków. Czasem podam mu jakiś soczek ale dodaję wody.

5-6, 7 8 - cyc (a raczej mleko z piersi ;D) - trochę dla jedzenia trochę dla spokoju mamusi ;)
9-10 - moje mleko ok 120, czasami rozłożone na raty, czasami od razu
ok 13 zupka ostatnio nie więcej niż 150 ml
17 - 140 ml mojego mleka ]
19 - słoik owocków, ostatnio czasami trochę bułeczki z masełkiem albo i bez
po 21 100-140 ml mleka
ok 1 `100 mleka

No i chrupki na spacerze albo jak my jemy. Ale staram się dać na jeden raz tak 4 długie.

reklama
No to moje dziecko je chyba najmniej a najwięcej waży
7-mleko 180 ml wody + proszek to wychodzi coś ok 200 ml
11- pół słoiczka owoców i kaszka ryżowa na oko zje jedną łyżkę
14- obiadek pół słoiczka małego
17 mleko 180ml
20 mleko 180ml
No i też picie , chrupki i chlebek

Do góry