reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu sierpniowych dzieci !!

Dzewczyny czy któras z was probowała dac mleko zwykle nie modyfikowane ??????
mnie maz namawia na probe z kasza manna na mleku np.0.5%łaciatym i nie wiem???

reklama
Zanim podacie mleko krowie zapraszam do przeczytania tego postu.
https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,8042.0.html

Co prawda nie jestem aż taką zagorzałą przeciwniczką mleka.
Ale moja Gaba jest uczulona na mleko krowie, a ja sama mam odruch wymiotny na widok i zapach mleka.
I u mnie w domu raczej nie znajdziecie mleka do picia.
No chyba, że jogurty i mleczko do kawy. Innego nie toleruję.
A to co zostało zacytowane w tym poście utwierdza mnie w przekonaniu, ze z tym mlekiem nie ma co się spieszyć.

Ja też zdecydowanie odczekam aż Marysia skończy roczek zanim podam jej mleko w czystej postaci (bo np. bakusia jadła). A to mleko odchudzone to już na pewno zdrowe nie jest.
A na lipcóweczkach przeczytałam o jakiejś kaszce mannie na mleku modyfikowanym, gdzie dodaje się tylko wody. Podobno bardzo smaczna.
U nas z mleka mamy w domu również mleczko do kawy i zapas mleka jak zabranie nam mleczka do kawy ;D plus przetwory. Ja też mleka nie znoszę i mam odruch wymiotny. A w przedszkolu katowano nas mlekiem i to takim z kożuchem :p

a ja kooooocham mleko w kazdej postaci. moge pić litrami a potem mnie watroba łupie, bo dorosły człowiek nie powinien pić mleka (watroba nie trawi białek z mleka i są wydalane w czystej postaci ale działaja na wątrobę jak trucizna)

ZUzaczku mój mąż dostaje na dzień 1l mleka jako że pracuje w lab olatorium :) a u nas mleka nikt nie pija, więc rozdajemy

a można dzieciom dawać już brukselkę ???
albo np. ugotowaną kalarepkę do zupki ???
aha i miałam jeszcze spytać o avokado

Wiecie co nie miałam pojecia o mleku dzieki
Ja za mlekiem nie przepadam i nie pijam od urodzenia moze 1-2 szklanki i tak samo w czasie ciazy za to moj maz lubi strasznie i kiedys pił litrami i napewno kaze mu to przeczytac ale juz znam jego reakcje pewno w to nie uwiezy bo powie ze kiedys sie piło i było dobrze a ja nie zamiezam tym bardziej teraz i małej tez nie dam a w przyszłosci nie bede sie starac zbytnio zeby polubiła mleko.

słowiczku nie czytać takich żeczy i już, jak pijesz, jesz i jest ok to najważniejsze, inaczej można zwarjować

reklama
Gaga, ja nie panikuję. Piłam i będę piła Żywca i tak samo będę dawać dzieciom. I tak samo z innym jedzeniem, ale wszystko w umiarze.
Tylko chciałam zwrócić uwagę na to jaki wpływ mają na nas wszystkie mass media. Jak nas okłamują, oszukują, a wszystko po to aby osiągnąć swój cel...

Do góry