reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu sierpniowych dzieci !!

Gaga, szukam coś o tym avokado, ale nic nie moge znaleźć. Ja myślę, że możesz spróbować. Sprawdzałam przed chwilą bo wiem że są z gerbera deserki takie od 9 miesiąca, niby nie ma w nich avokado, ale jest już mango i cały inne owoce tropikalne, więc spróbuj i zobaczysz co się będzie działo.
Ja moim dawałam już arbuza, i też nie wiedziałam czy można, ale spróbowałam. Nic się nie działo, ale Ani naprzykład nie smakował, a Alicja jadła ze smakiem.

reklama
slowiczku dzieki za podpowiedz ze zupki moga byc za geste, Hania generalnie bardzo ladnie je, ale takie zupki z wiekszymi kawalkami Hippa juz dwa razy mi sie zdarzylo ze zwymiotowala i myslalam ze to od tych duzych kawalkow, a dzis jej ta zupke rozcienczylam i super zjadla :)

ja chyba zakupię avocado i zobaczymy, brukselke też spróbuję, a brokuły to Majka je od dawna,

marta ja dałam średniego pomidora, 1/4 marchwki, 1/4 pietruszki, kawałek indyka i garść ryżu, wszystko zmiksowałam i mała zajadała się że hej

Wiecie a ja mam straszny probelm z tym piciem Marysi. Nic nie chce - sok nie, woda z sokiem nie, sok z wodą, herbatka owocowa taka dorosła nie, zwykła cienka czarna nie, woda nie, woda z cukrem nie. Jak próbuję dać jej coś do picia to potem nawet z mlekiem jest problem bo do buzi nic nie chce. Nie wiem co robić. Butelka ze smoczkiem nie, kubek niekapek nie, prosto z butelki, butelka plastikowa nie, łyżeczka nie. Ja praktycznie nie mam mleka, przechodzę na bebilon a tego do picia dawać nie będę. Jutro ostatnia szansa - sok bananowy bo ma kolor zbliżony do mleka.
No i dzisiaj dałam do spróbowania taki deser na dobranoc kaszka manna z owocami hippa i też było nie. Tylko kanapki i kanapki. Pomidor nie a pomidorówka jak najbardziej. Mam dziwaczne dziecko. Ostatnio na działce zapomniałam butelki, mleko miałam w innej. NIe chciała z łyżeczki, z butelki bez smoczka też nie, a owoce łyżeczką jak najbardziej. Oszaleć można.

agata Marysia poznaje smak, powolutku zacznie ci jeść wszystko, Majka też na początku tylko cycowe mleczko, a teraz wszystkożerna się zrobiła ;D

polecam
avocado+ziemniaczek+żółteczko+oliwa z oliwek+kukurydza

reklama
Agata, cierpliwości. Mój też nie chciał nic pić. Na początku był cyc i dopóki go karmiłam nie chciał nic innego pić. Teraz pije wodę, herbatki. Próbowałam często mu dawać pić z niekapka i się nuczył. To nic, że czasem wypijał tylko łyczka i resztę wylewałam.
Nauczył się i pije ale nadal nie wiele.

Podziwiam Was, że macie czas na gotowanie obiadków dla dzieciaczków...ja ledwo czas mam na obad dla reszty rodziny a tak to słoiczki. Choć młodemu często podaję to co my jemy do podjedzenia...

Do góry