reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu sierpniowych dzieci !!

reklama

Zawsze narzekam ze je mało ale teraz przeczytałam ile jedza wasze dzieci i nie jest zle tylko ja chyba taka przewrazliwiona jestem no wiec
w dobry dzien zjada :
rano
6-7 100 ml, mleka
9-10 200-210 ml.dosc gestej kaszki(malinowej owocowej jabłko gruszka )
12-13 czasem szklanka ale nigdy cała rosołku z kaszka kukurydz lub pure misiowy ogródek march groszek lub 180 kaszki misiowy ogródek na mleku raczej rzadko zjada wszystko czesto zostawia
15-16 180 kaszki  na mleku lub próbuje wcisnac zupke ale przewaznie zupki zwraca
17,30-18 owocki poł słoiczka lub cały
20-21 180 ml,kaszki na mleku  owocowej lub kukurydzianej czsami kukurydzianej jak nie chce to z owocami daje i chetniej je 
i w nocy ok 24 160-180 mleka czasami to tylko 60-50ml.
W miedzy czasie oczywiście herbatka czasem soczki i chrupy itp.
Jak nie chce rano kaszki to w zamian bułeczka z masełkiem i szyneczka
Czesto wszystkie porcje trzeba jej wciskac i jak biore ja na "przetrzymanie to jadła by raz dziennie
Czesto zjada połowe z tego co napisałam a zeby zjadła tak musi byc dobry dzien
hmm juz  nie wiem moze i je dobrze a ja szukam dziury w całym ale nie chce jej głodzic i zeby była niejadkiem tak jak ja w dziecinstwie i teraz jej kuzynki

Margarita, to, że zwraca, to może jest tak, jak z moją Gabą miałam. Doszłam do wniosku, że zupki były za gęste, te ze słoiczków, poprostu jej rozwadniałam troszkę i problem się skończył. Czasem było o jedną łyzeczkę za dużo i tez zwracała.
Może za dużo w nią ładujesz i żołądek poprostu oddaje, to co się nie zmieści?

a ja kurcze nie wiem czy Majka nie przegina z jedzeniem, teraz zjada 250 zupki gęstej jak cholera z mięchem i całym zestawem warzyw + ryż
a rano całe jabłko +1/2 banana i 4 łyżki kaszki, nie chce z niej zrobic grubasa ale jak daję mniej to wyje

Gaga daj spokój. Przytyć to można na danonkach, smażonym mięchu a nie na gotowanym kurczaczku z ryżem albo owocach. Majka tak je od dłuższego czasu i nie widać żeby była jakaś specjalnie gruba ;)

agata też tak myślę, nie chce jej po prostu krzywdy zrobić, zapytam lekarza czy jest ok, bo ona na prawdę wcina duze ilości :)

a powiecie mi w końcu czy można dziecko dać avocado, brukselkę i gotowaną kalarepę ???

Z brukselką to chyba jak ze wszystkimi kapustnymi, jak dawałaś np. kapustę to bym dała. Mi się wydaje że to raczej problem ewentulanych bączków ale z drugiej strony nasze dzieci to już nie takie maluchy i do roku powinny jeść to co my tylko mniej przyprawione. Ja do tego celu dążę :p Ale brukselki nie jadam bo nie lubię. :p
Ale z tym avokado to nie wiem. Na forum gazety jest taki wątek o karmieniu dzieci i można zadać pytanie lekarzowi. Może tam spróbuj.

Słowiczku jezeli chodzi o ilości zupek to ona jak wezmie pierwsza łyzke i nie popije to czasem zwraca i,a co do rozcienczania to spróbuje chociaz jada geste kaszki i nic sie nie dzieje ale spróbowac moge  
nie chce przeginac tylko nie chce zeby mała miała zbyt duza niedowage i problemy  ani zeby była za gruba bo teraz jest w sam raz.
Gaga mysle ze skoro to warzywa to warto spróbowac ale nie wiem a jak nie spróbujesz to nie bedziesz wiedziała czy mała polubi i czy jej nic nie bedzie a co do avokado to nie mam pojecia

reklama
gaga na takim kolku informujacy co w ktorym miesiacu dziecko robi i jak je zywic jest napisane ze w 10 miesiacu mozna podawac kalafior, brokuly, kalarepke, to chyba i brukselke tez, tym bardziej ze w zupkach sloiczkowych brukselka jest juz od 7 miesiaca. Avocado nie wiem, ale tak jak agata napisala trzeba spobowac w koncu dzieci powinny powoli jesc to co i my.

Do góry