reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych pociech :)

reklama
Przypomniało mi się, jak Aluś płakał, kiedy mu chciałam dać zupkę włoską z Hipp :-D Ona jest z ogórkami i chyba Alek za nimi nie przepada :-D

hehe to moj ogorkow nie jadl jeszcze,ale z tym sie wstrzymam bo jemu napewno posmakuja:D Ja sobie na sloiki nie moge pozwolic...czasami od swieta cos kupie albo jak ktos mu pryniesie:)

dziewczyny mam pytanie odnosnie dopajania dziecka w nocy:
moja Julka przesypia cala noc zazwyczaj i rzadko sie budzi a nawet jak sie obudzi to szybko zasypia i ja jej nigdy nie dawalam picia w nocy...i pytanie: czy powinnam????

Kala..nie powinnaś!!!
Przypomnisz sobie moje słowa jak przyjdzie czas uczenia nocnika:tak:
Hania ostatni płyn..czyli mleczko dostaje o 20..do 21 jeszcze sika dwa razy..i już mamy suchego pampersa rano!
Ewentualnie przy gorączce lub chorobie można dać się napić ale tak ja bym nie dawała jak się nie upomina!

mam pewien problem z Zosią. od paru dni zmniejszyła znacznie ilość jedzenia. Zjada tylko obiadek + 2 (3 max) razy 180 mleka. Pije dodatkowo wodę lub soczek, ale wydaje mi się, że to zdecydowanie za mało. Wcześniej jadła 4 czasem 5 razy mleko, w tym 2 x z kleikiem lub kaszką. Teraz jak się wciśnie kaszkę to jest cud.
Nie wiem czy coś jest nie tak, czy po prostu uznała, że mleko jest bee. Fakt, że to nie mleko tylko nutramigen... więc jak ma do wyboru ten syf oraz owocki lub mięsko to się jej nie dziwię.

A żeby jej zmienić smak daję kaszkę z dynią. Kukurydzianej wogóle nie chce się tknąć. Myślicie, ze mozna do kukurydzianej na nutramigenie dodać np. troszkę słoiczka z owocem? może to by coś pomogło, ale nie wiem czy można tak mieszać?

mam pewien problem z Zosią. od paru dni zmniejszyła znacznie ilość jedzenia. Zjada tylko obiadek + 2 (3 max) razy 180 mleka. Pije dodatkowo wodę lub soczek, ale wydaje mi się, że to zdecydowanie za mało. Wcześniej jadła 4 czasem 5 razy mleko, w tym 2 x z kleikiem lub kaszką. Teraz jak się wciśnie kaszkę to jest cud.
Nie wiem czy coś jest nie tak, czy po prostu uznała, że mleko jest bee. Fakt, że to nie mleko tylko nutramigen... więc jak ma do wyboru ten syf oraz owocki lub mięsko to się jej nie dziwię.

A żeby jej zmienić smak daję kaszkę z dynią. Kukurydzianej wogóle nie chce się tknąć. Myślicie, ze mozna do kukurydzianej na nutramigenie dodać np. troszkę słoiczka z owocem? może to by coś pomogło, ale nie wiem czy można tak mieszać?

Moja Julka tez miała taki czas, że nie chciała mleka:no:też piła nutramigen ale ja nie byłam przekonana że ma alergię więc zmieniłam jej na bebilon Ha i jest ok:-Dnie ma wysypek. Robiłam jej kaszki na nutramigenie i dodawałam owoce ze słoiczka i ładnie jadła.Gdzieś słyszałam że mozna dodać troche soczku do mleka żeby zmienić ten wstrętny smak ale ja nie próbowałam.Wogóle to zaczęła zupełnie ładnie jeść jak jej zęby wyszły więc teraz już nie wiem czy to smak nutramigenu jej nie odpowiadał czy te zęby:baffled:

Moja Julka tez miała taki czas, że nie chciała mleka:no:też piła nutramigen ale ja nie byłam przekonana że ma alergię więc zmieniłam jej na bebilon Ha i jest ok:-Dnie ma wysypek. Robiłam jej kaszki na nutramigenie i dodawałam owoce ze słoiczka i ładnie jadła.Gdzieś słyszałam że mozna dodać troche soczku do mleka żeby zmienić ten wstrętny smak ale ja nie próbowałam.Wogóle to zaczęła zupełnie ładnie jeść jak jej zęby wyszły więc teraz już nie wiem czy to smak nutramigenu jej nie odpowiadał czy te zęby:baffled:

mam nadzieję, ze chodzi o zęby bo ewidentnie "zbliżają" się górne jedynki.... zaczyna też być widać dolne dwójki, ale to jeszcze daleko...
niestety co do alergii, to ja mam pewność i na razie nutramigenu nie da się zmienić. przeszlismy od Nana HA (po którym wysypki się zaczęły) przez bebilon pepti aż do nutramigenu :-( i dopiero na nutramigenie skora wygląda nieźle.

Ostatnia edycja:
mam nadzieję, ze chodzi o zęby bo ewidentnie "zbliżają" się górne jedynki.... zaczyna też być widać dolne dwójki, ale to jeszcze daleko...
niestety co do alergii, to ja mam pewność i na razie nutramigenu nie da się zmienić. przeszlismy od Nana HA (po którym wysypki się zaczęły) przez bebilon pepti aż do nutramigenu :-( i dopiero na nutramigenie skora wygląda nieźle.

No u nas też wysypka zniknęła dopiero na nutramigenie ale lekarz nie miał pewności czy to od mleka było. Powiedział że po 3 miesiącach moża spróbować inne mleko i tak też zrobiłam.

No u nas też wysypka zniknęła dopiero na nutramigenie ale lekarz nie miał pewności czy to od mleka było. Powiedział że po 3 miesiącach moża spróbować inne mleko i tak też zrobiłam.

mamy wizytę u alergologa w następną środę. zobaczymy. już półtora miesiące temu mówiła, że będziemy próbowali schodzić z nutramigenu, więc może sobie teraz zażyczy próby...

reklama
cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie żółtka, chcę pierwszy raz podać w zupce jarzynowej ale nie wiem czy mam ugotować jajko wyjąć zółtko i rozdrobnić w zupce czy gotować razem w zupie i podac półścięte, czytałam różne opinie i nie wiem co robić i ile tego żółtka na pierwszy raz podać

Do góry