reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Menu naszych pociech :)

O ja tez gotowalam z buraczkiem i tez zajadał sie :-)

A wczoraj jadl zupke z przecierem pomidorowym juz minelo 24 h i zadnych niepozadanych objawow nie mamy bo sie balam o te pomidory ;-)

reklama
zupka buracznka- marchewka, pietruszka, ziemniak - gotujemy. buraczka (pół małego) miałam już wcześniej ugotowanego. Na gotującą się zupke wrzucam pół żółtka roztrzepuję go i jeszcze pogotuję parę minut. Wszystko razem zmiksować i gotowe.
Piszcze dziewczyny co wy gotujecie!

zupka buracznka- marchewka, pietruszka, ziemniak - gotujemy. buraczka (pół małego) miałam już wcześniej ugotowanego. Na gotującą się zupke wrzucam pół żółtka roztrzepuję go i jeszcze pogotuję parę minut. Wszystko razem zmiksować i gotowe.
Piszcze dziewczyny co wy gotujecie!

Fajny przepis ale mój nie może jeszcze zółtka.

Ja gotuję zupkę z ryżem skrzydełko,marchew, pietruszka,ryż. Gotuję wywar pózniej wrzucam ryż.

Wg mojej wiedzy nasze maluszki są jeszcze za małe na wywar z mięsa...a szczególnie z kości! ?Ja gotuję zawsze pierś..z kurczaka czy indyka..ale nic z kością!

Ja od HIPPA dostałam paczkę a w niej słoiczek ziemniaczki z kurczakiem w pomidorach, ryby też się wprowadza od 7 m-ca dla dzieci karmionych piersią, chrupaczki ryżowe

Aha moja już je i pomidory i rybkę Gerbera od ponad m-ca. A z chrupek to kukurydziane. A te ryżowe to jakie są? Bo nigdy nie widziałam????? Ja z Hippa widziałam danie z delikatną wołowiną i zastanawiam się, czy już wszystkie czerwone mięsa można dawać?

Aha moja już je i pomidory i rybkę Gerbera od ponad m-ca. A z chrupek to kukurydziane. A te ryżowe to jakie są? Bo nigdy nie widziałam????? Ja z Hippa widziałam danie z delikatną wołowiną i zastanawiam się, czy już wszystkie czerwone mięsa można dawać?

j wolowine daje juz od ponad miesiaca :)

j wolowine daje juz od ponad miesiaca :)

Ja tez!

*Czy moglby mi ktos doradzic co do zoltka...to znaczy czy mam ugotowac jajo na twardo i dodac pol zoltka do zupki? A jak daje sloiczki to nie ma problemu zeby tam dodac? i czy miesko i zoltko moze bc w jednym? i to zoltko to co 2 dzien przez jak dlugo?

reklama
Chrupaczki ryżowe są z nestle. Kupiłam, ale sama zjadłam bo mój synuś jeszcze nie daję sobie z nimi rady. Też nie gotuję zupek na wywarze mięsnym tylko osobno. Na razie jemy indyka, kurczaka i cielęcinę. A jak podajecie rybę? Też do zupki?

Do góry