reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych pociech :)

o Boze Asia - czuje sie podle.

Przez to ze Max nie chce jesc 5 razy dziennie na butli jedzie.
O kaszy moge zapomniec i o zwyklym jedzonku tez.

Ty tu takie powazne posilki rozpisalas ze czuje sie jakbym Maxa glodzila :(.
No ale na sile?????????????
Bede probowala z tymi naszymi daniami.

Najgorsze ze wyczytalam ,ze dzieci , ktore nie chcialy jesc z cyca lub nie lubia posilkow stalych maja problemy z mowa .
Ich narzedzie mowy nie jest wlasciwie rozwiniete.

Max ani nie chcial cyca anie teraz nie chce jesc - juz sie boje - po co ten internet jest !!!!!!! Czlowiek sie naczyta i potem sie boi.

reklama

Najgorsze ze wyczytalam ,ze dzieci , ktore nie chcialy jesc z cyca lub nie lubia posilkow stalych maja problemy z mowa .

Max ani nie chcial cyca anie teraz nie chce jesc - juz sie boje - po co ten internet jest !!!!!!! Czlowiek sie naczyta i potem sie boi.

Mój też 5 razy ;) Mój mąż powtarza czytasz a potem panikujesz wymyślasz boisz sie ;-)no ale matki zawsze się zamartwiaja ;) Trzymam kciuki żeby w koncu cos Maxowi posmakowało widzisz jak to emwu jest moj ma apetyt ale ja to sie boje dać mu cały sloiczek bo potem sie meczy i tak po trochu daje lepiej tyle niz wcale :confused: z i zazwyczaj wszystko z jabłkiem no procz obiadków... i jak nie urok... to ...:-D
tak to jest z tymi malymi brzuszkami naszych skarbów ;)))
Ale nie martw się dopiero co zaczynamy rozszezać diete jest czas :) aby chociaz troche jadł no i mięsko teraz rzecz ważna...

My juz po króliku ... zaopatrzylismy sie w indyka i kurczaka ;)

Jej wy dajecie już taki stałe pokarmy biszkopty itp..?? Tak normalnie czy rozmiękczone? Mój mały krztusi się nawet jabłkiem tartym :szok:

Moja mała je 5 razy dziennie butle ok 140ml na noc kaszke 180ml, w ciagu dnia deserek i obiadek smakuje jej wszystko jak narazie:)
mam inny problem i neiwiem gdzie go przyczepic czy podajecie dzieciom vit d3 jak tak to ile?? ja dawalam malej poki karmilam piersia, teraz juz jest na mleku modyf i strasznie poci jej sie główka, poduszka po nocy jest mokra. niewiem czy dalej podawac jej ta vit??jak to just u Wszych pociech?

Olka chyba przy braku wit D poci się główka! A lekarz ci kazał odstawić? Bo u nas nawet dzieci na sztucznym mleku muszą dostawać kropelkę aż do skończenia roku!

Emwu..moim zdaniem zrobiłaś błąd dając mu waszych dań! Bo teraz już wcale nie będzie chciał słoiczków! A my nie możemy sugerować się tym że NAM te papki nie smakują, bo my mamy kubki smakowe "przeżarte " od soli i innych przypraw! Dzieciom można ziołami przyprawiać..ale też nie wszystkimi naraz!
Ja wiem że za niedługo dzieci i tak zaczną jeść jak my...ale po co od małego "truć" dzieci! Ja do tej pory nie daję wszystkiego Hani tego co my jemy!

monia ale przeciez nic nie zrobisz jak jemu nie podchodza nowe pokarmy ! Ale dawaj mu caly czas on musi sie przeciez przyzwyczajac .

Nawet mi tutaj nie pisz ze czujesz sie zle ,Wierz mi moj Patryk tez nie chcial jesc nowych pokarmow i walke z nim toczylam badzo duzo ,jak sie przyzwyczail wkoncu to musialam mu sloik otwierac i co ??? miksowac bo go w gardlo drapalo najmiejsza grudka - wiec wiem co przechodzisz .Maxiu widocznie posmakowal w calkiem innych smakach czyli waszym jedzonku ,przyprawionym i nie tak mdlym jak te sloiczki i wszelkiego rodzaju papki !
Trzymam kciuki za was bardzo mocno ! Maxiu wierze ze wkoncu sie przelamiesz!

Filip nie lubi owocow - ale ja poprostu zabawiaiac go karmie go i tak nam sie udaje zjesc sloik ! Choc czasami lubi se plunac hahah !
Obiadki i zupki bardzo lubi - zreszta zauwazylam to od pierwzego podania jabluszka a pozniej marchwi - na marchewke sie rzucal a jablkiem plul i tak mu zostalo.
No ale co mam zrobic ? wiem ze owoce tez musi zjesc i jakos meczac sie jemy!

Monika bedzie dobrze ,wazne ze nawet kilka lyzeczek zje ! Trzymam kciuki aby Maxiu zaszalal i zjadl porzadna porce obiadku !!!

Emwu..moim zdaniem zrobiłaś błąd dając mu waszych dań! Bo teraz już wcale nie będzie chciał słoiczków! A my nie możemy sugerować się tym że NAM te papki nie smakują, bo my mamy kubki smakowe "przeżarte " od soli i innych przypraw! Dzieciom można ziołami przyprawiać..ale też nie wszystkimi naraz!
Ja wiem że za niedługo dzieci i tak zaczną jeść jak my...ale po co od małego "truć" dzieci! Ja do tej pory nie daję wszystkiego Hani tego co my jemy!

zgadzam sie z toba ! Maxiu posmakowal smaki bardziej wyraziste niz te ze sloiczkow i te mu przestaly smakowac ,chociaz widzisz ja Filipowi tez daje z naszego obiadu rzeczy i nie widze roznicy zeby nie smakowaly mu sloiczki! Moze mam szczescie ! A moze Filip poprostu se lubi zjesc wsio co do dzioba mu sie da hahah !
Ale masz racje dzieci poznajac smaki bardziej wyraziste ,odrzucaja te ktore im mniej smakuja czyli zwykle sloiczki bez przypraw !
Pewnie kazde dziecko jest inne ,dla mojego poprostu jest to bez roznicy aby tylko cos do paszczy dali ahah !

tak czy siak uwazam ze Maxiu musi jesc inne rzeczy niz mleko czy to w tej chwili beda sloiczki czy obiadki gotowane przez emwu wyjdzie mu to na zdrowie bardziej niz pijac samo mleczko!

Ostatnia edycja:
Moja mała je 5 razy dziennie butle ok 140ml na noc kaszke 180ml, w ciagu dnia deserek i obiadek smakuje jej wszystko jak narazie:)
mam inny problem i neiwiem gdzie go przyczepic czy podajecie dzieciom vit d3 jak tak to ile?? ja dawalam malej poki karmilam piersia, teraz juz jest na mleku modyf i strasznie poci jej sie główka, poduszka po nocy jest mokra. niewiem czy dalej podawac jej ta vit??jak to just u Wszych pociech?

Mi pediatra powiedziała, że nawet do 2 lat dziecko powinno wit.D dostawać bo nie zawsze ma jej wystarczająco w diecie:tak:i nie ma znaczenia czy piersią karmione czy mlekiem mod.:-DJa nie lubiłam dawać w kropelkach bo nie zawsze chciało lecieć a powinno się prosto do buzi dawać bo wit. D nie rozpuszcza się w wodzie i np. na łyżeczce zostaje. Ja podaje w ampułkach, jedną dziennie, nazywa się VitaD.:tak:

reklama

Moim zdaniem powinnas podawac:tak:a jeszcze lepiej radze skonsultowac ta potliwosc glowki z pediatra:tak:ja osobiscie daje Cebion multi 4 kropeli,corka tez byla na tym skladzie witamin:tak:no i czesto wystawiaj malego na słonce:tak:

Olka chyba przy braku wit D poci się główka! A lekarz ci kazał odstawić? Bo u nas nawet dzieci na sztucznym mleku muszą dostawać kropelkę aż do skończenia roku!

Ja sie z tym zgadzam:tak:moj maly tez nie chciala ani kaszki,ani sloiczkow a teraz to nawet kaszke z butli wyciagnie i sloiczki tez calkiem niezle je:tak:naszych dan mu nie daje:no:chyba ze babcia cos mu tam da sprubowac ale ja zawsze ja opitalam jesli widze ze tak robi:-D

Do góry