ola10
Fanka BB :)
dzieki za podpowiedz co do kaszki do tej pory nie dałam Alankowi kaszki mleczno ryżowej bo bałam się że będzię za ciężka na noc ale ten pomysł z mieszaniem bardzo mi podasował i spróbuje tak robićMexi, ale kaszka jest mleczno-ryżowa więc bez mleka mogłabym podać, ja daję pół na pół, bo nie chcę by ten posiłek (u nas wieczorny po kąpieli) nie był za ciężki, proporcje zmieniam, jeszcze 2 tyg temu to były 4 miarki mleka i 2 kaszki, wkrótce zrobię z przewagą kaszki.
Hidi, myślę, że najpierw lepiej podać samą marchewkę (na wypadek gdyby coś mogło uczulać lepszy pojedynczy składnik). Podają 3-4 łyżeczki, ale ja myślę, że u takiej panny spokojnie pół słoiczka możesz dać, a jutro drugie pół. Na opakowaniu na pewno jest napisane jak długo po otwarciu można przechowywać w lodówce ( w większości przypadków to jest max 48h, mnie dłużej też się zdarzało bez wpływu na dziecko). Powodzenia i smacznego dla córy.
ja od paru dni daję kleik do wieczornej butli no i wczoraj kupy nie było więc jeszcze poczekam z tą kaszką mleczno-ryżową ale pomysł super,czemu sama na to nie wpadłam?
no i dziś spróbuję podać butlę po południu bo Alanek jest nadal na piersi i ten mój mały dżentelmen butlę wieczorem akceptuję ale w dzięń absolutnie nie, bedę musiała znowu zciągać i mieszać z mod. ojjj nie lubię ściągać mleka ale tak robiłam z wieczornym i sie nauczył i teraz pije samo mod. z kleikiem