reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Menu naszych pociech :)

Dziewczny czy podawałyście już dzieciom kaszki przenne lub owsiane?
Ja mojej córci podawalam kaszke manana i nic złego się nie działo tzn chyba z glutenem jest ok.
No ale od kiedy zaczęłam podawać kaszki ryżowe zaczęły sie problemy z kupą ani jabłko ani soczek niepomagaly:( Więc dziś kupiłam i podałam jej taką: Nestle zdrowy brzuszek Kaszka owsiano-pszenna ze śliwką 250g - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
No i podałam jej dziś ale torchę się martwie czy dobrze zrobiłam czy lepiej te ryżowe jej podawać??
według mojej lekarki kaszki ryżowe podobno mogą także zapychać, za to chwaliła bardzo własnie z tej firmy , o której piszesz:) także daj znac, czy te kaszki sie sprawdziły, i problem twardych kupek znikł:)

reklama
Ja dzis dalam małemu tą kaszkę zwykłą ryżową nestle, jak zwykle dodałam słoiczek jabłuszka z kaszką manną (hehe, męczę gluten) i małemu dużo bardziej smakowało niż kleik. Sama trochę podjadłam, takie smaczne było. Zobaczę jak ze spaniem teraz :)

Moja też wczoraj spróbowała glutenu w postaci jabłuszek z kaszką manną Gerbera. Jak na razie nic niepokojącego się nie działo, więc będę po trochu tej manny dosypywać do słoiczków.

Wiecie co- zastanawia mnie jeszcze, bo kupiłam małej obiadek chyba Bobovity z kaszą jaglaną- i pisze, że to jest bezglutenowe. Toż chyba kasza jaglana jest z glutenem? CZy się mylę?

Ja mojej córci podawalam kaszke manana i nic złego się nie działo tzn chyba z glutenem jest ok.
No ale od kiedy zaczęłam podawać kaszki ryżowe zaczęły sie problemy z kupą ani jabłko ani soczek niepomagaly:( Więc dziś kupiłam i podałam jej taką: Nestle zdrowy brzuszek Kaszka owsiano-pszenna ze śliwką 250g - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
No i podałam jej dziś ale torchę się martwie czy dobrze zrobiłam czy lepiej te ryżowe jej podawać??

Dopiero co o niej pisałam ;-) ale czym sie martwisz jak jej podpasuje to wszystko ok...

Ale Twoja niunia nie skonczyła pół roku jeszcze ata kaszka jest powyzej 6 m... ale jak nic jej nie jest ...

według mojej lekarki kaszki ryżowe podobno mogą także zapychać, za to chwaliła bardzo własnie z tej firmy , o której piszesz:) także daj znac, czy te kaszki sie sprawdziły, i problem twardych kupek znikł:)

u nas kaszka ryzowo-mleczna (na mleku modyfik) znika smigiem, nie nadazam z lyzeczka :)
Emusia wcina bananowa, ale ostatnio byla fajna promocja w Lidlu i kupilam tez morelowa,
babcia przywiozla nam bobovity smaczny sen, sprobujemy niedlugo, tylko to z melisa to chyba na wieczor :huh:

Wiecie co- zastanawia mnie jeszcze, bo kupiłam małej obiadek chyba Bobovity z kaszą jaglaną- i pisze, że to jest bezglutenowe. Toż chyba kasza jaglana jest z glutenem? CZy się mylę?

Gluten to białko zawarte w zbożach: pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie. Dozwolone przy alergii na gluten produkty z roślin zbożowych i strączkowych to:

- mąka, skrobia, kasza, makarony i płatki ryżowe

- mąka, kasza, płatki, chrupki i skrobia kukurydziana

- mąka i kasza jaglana

- soja, makaron sojowy i mąka sojowa

- mąka niskobiałkowa i bezglutenowa

- mąka ziemniaczana

- kasza i mąka gryczana

Ja juz nie mam sil do tego mojego Maxa.
Jak nie jadl tak nie je tych cholernych papek.

Wezmie ze 3 moze 4 lyzeczki i koniec. No walka jak wczesniej.
Wystarczy jednak ze tylko zasiadziemy do stolu to on dostaje jakiegos napadu. Rece , nogi w ruch, buzia otwarta. On chce jesc to co my. Ostatnio dalam mu ziemniaczka z mojego tlerza - zjadl, kurczaka- zjadl, brokuly-zjadl, makaron-zjadl, zupe pomidorowa - zjadl (oczywiscie wszystkiego tylko po ilka kesow bo to by test)
Chcialam go oszukac i dawac mu jego dania lyzka z mojego talerza ale skubany nie chce.
Najlepiej to to co ja jem i to karmic go palcami a nie lyzka.
No zwariowac mozna. !!!
Chyba zacznie jesc z nami tyl ,ze porozdrabniam na talerzyku i tyle wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

reklama
Ja juz nie mam sil do tego mojego Maxa.
Jak nie jadl tak nie je tych cholernych papek.

Wezmie ze 3 moze 4 lyzeczki i koniec. No walka jak wczesniej.
Wystarczy jednak ze tylko zasiadziemy do stolu to on dostaje jakiegos napadu. Rece , nogi w ruch, buzia otwarta. On chce jesc to co my. Ostatnio dalam mu ziemniaczka z mojego tlerza - zjadl, kurczaka- zjadl, brokuly-zjadl, makaron-zjadl, zupe pomidorowa - zjadl (oczywiscie wszystkiego tylko po ilka kesow bo to by test)
Chcialam go oszukac i dawac mu jego dania lyzka z mojego talerza ale skubany nie chce.
Najlepiej to to co ja jem i to karmic go palcami a nie lyzka.
No zwariowac mozna. !!!
Chyba zacznie jesc z nami tyl ,ze porozdrabniam na talerzyku i tyle wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Nasz maly lubi jesc ,zreszta on by chyba wszystko jadl czy ze sloika czy z talerza nasze ! Jakos tylko mu nie podeszly owoce musze go zabawiac ale zje i tak caly sloik 190 ml!

Jezeli widzi nasz obiad mam to samo co u ciebie ,tez chce i koniec - ja mu daje ! ostatnio zjadl ziemiaki i kuraka do tego pocokal ogorka kiszonego !

I wiem ze mu lepiej smakuja nasze rzeczy ale ze sloika tez nie pogardzi ahahha !

Emwu ja bym dawala wasze jedzonko mu ,oczywiscie ostroznie ale jak nie bedzie problemow to czemu nie? taz niedugo takie jedzonko tylko beda jedli!

Widocznie malo smakowe jest dla niego jego zarelko a wasze to juz jest cos chociaz smak ma !
Jak nie bedzie mial problemow to te lzejsze rzeczy dawaj niech sie chlopak najada !

My jemy i nam nic nie jest !A maly jaki szczesliwy!

U nas jest
-210 ml mleka 2 razy dziennie
- 210 kaszy na mleku modyfikowanym 2 razy dziennie ( rano i wieczor)
- 190 ml deserek - owoce
-190 zupka obowiazkowo z mieskiem !
- Nie bylo by dnia gdyby od nas z talerza czegos nie dojadl albo na gorze u dziadkow ( dojesc to znaczy zjesc prawie polowe moich np.ziemiakow )
do tego w ruch ida biszkopty ,chrupki kukurydziane i kabanosy I ryzowe krazki!

dzis jedlismy maliny z jablkiem z kleikiem ryzowym z Hippa i normalnie to mu smakowalo jak nigdy cos z owocow

Do góry