reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych pociech :)

reklama
Jesli chcesz zmienic mleczko to zrob to stopniowo:tak:najpierw wsypuj np 1 miareczke,kolejnego dnia podaj wiecej i tak co dzien wiecej az w koncu przejdziesz na Bebilon.

ja stopniowo Julce nie zminiałam z nan na bebilon.. poprostu wzielam kupilam otworzylam i przyrzadzilam mleko....
oczywiscie nie kazdy moze miec tyle szczescia u nas kompletnie nie odbilo sie to na zdrowiu małej..... pozatym ze jadla wtedy co 3 godz:)

a powiedzcie mi kiedy w koncu przejsc na mleko nastepne???? po ukonczonym 6 miesiacu?

Mały wypija ok 120ml co 3 godziny czasami coś zostawi, a czasami zjadłby więcej trudno go wyczuć. Od wczoraj jest na bebilionie. Cały czas go obserwuje jest ok. Sama też próbowałam obu mlek i osobiście uważam, że lepszy smak ma bebilion. NAn jest lekko gorzkawy. Oli to takie chucherko martwię się o niego nie wiem czemu tak słabo przybiera, a nie chce jeszcze biegać z nim po lekarzach. Ogólnie jest z nim wszystko ok jest bardzo kontaktowy, wesoły reaguję na wszystko więc może po porostu taki będzie drobny. A jak ważą wasze pociechy? Oliś urodził się 28 grudnia z wagą 2,800 spadł do 2,600 obecnie waży 5,300.

Sylwik i mamastacha z firmy nestle i jest ryżowo-marchewkowa normalizujaca i wiem ze tez jest ale to po 6 m dopiero 5 zbóż dokladnie skladu nie czytalam ale kaszki wlasnie dla dzieci z problemami brzuszkowymi my osobicie nie jedlismy takiej bo jemy normalna ale interesowalam sie wrazie co... tymbardziej ze my kolkowce bylismy ;)
Dziękuję;)

ja stopniowo Julce nie zminiałam z nan na bebilon.. poprostu wzielam kupilam otworzylam i przyrzadzilam mleko....
oczywiscie nie kazdy moze miec tyle szczescia u nas kompletnie nie odbilo sie to na zdrowiu małej..... pozatym ze jadla wtedy co 3 godz:)

a powiedzcie mi kiedy w koncu przejsc na mleko nastepne???? po ukonczonym 6 miesiacu?
po konsultacji z lekarzem :) niekiedy jak dziecko kończy 4 miesiące, a czesem po 6:)

Mały wypija ok 120ml co 3 godziny czasami coś zostawi, a czasami zjadłby więcej trudno go wyczuć. Od wczoraj jest na bebilionie. Cały czas go obserwuje jest ok. Sama też próbowałam obu mlek i osobiście uważam, że lepszy smak ma bebilion. NAn jest lekko gorzkawy. Oli to takie chucherko martwię się o niego nie wiem czemu tak słabo przybiera, a nie chce jeszcze biegać z nim po lekarzach. Ogólnie jest z nim wszystko ok jest bardzo kontaktowy, wesoły reaguję na wszystko więc może po porostu taki będzie drobny. A jak ważą wasze pociechy? Oliś urodził się 28 grudnia z wagą 2,800 spadł do 2,600 obecnie waży 5,300.

Hmm, moja się urodziła 16 gr i wazyła 2800g a po tygodniu jak wychodziłyśmy ze szpitala 2900g:-DTeraz ma ponad 7 kg, dokładnie nie wiem;-)Ale jeśli lekarz przy szczepieniu nie ma zastrzeżeń do wagi to się nie martw, może taki będzie szuplutki:tak:Z tego co piszesz to ładnie je więc nie sądze że to spowodowane jakąś chorobą bo by apetytu nie miał;-)

No ciężko mi coś doradzić...ale wydaje się drobniutki! No ale z drygiej strony jeśli jest wesoły, nie płacze z głody to może taka jego uroda! Ale wydaje mi się że ja już bym zaczęła wprowadzać coraz więcej posiłków stałych..może tym nadgoni! A co mówi lekarz jak idziecie np na szczepienie? Przecież ważą go chyba?

Jest cały wątek wzrost i waga grudniowych maluszków:)
Moja Lidka też z 28.12 i przy urodzeniu 3370 a teraz 5900 więc jeszcze wolniej przybiera a lekarka nie ma zastrzeżeń, u nas ja też byłam taka drobniutka. Może Oli ma to po którymś z Was?

reklama
Gabrysia właściwie cały czas na cycu nie próbowała nigdy modyfikowanego wazyła 2600 teraz ok 6400.Faktycznie chucherko z Twojego synka.Moja jest w okolicy 3 -10 centyla .

Do góry