reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Menu naszych pociech :)

reklama
Ja robię mleczno ryżową z malinami..na 210 ml wody daję 8 miarek od mleka..kaszki!

Kurcze te wszystkie kaszki są smakowe boję się, że nie będzie później chciał samego mleka. Wolę na razie z butli mam nadzieję, że jak zmniejszę proporcje żeby było płynne to nic mu nie będzie..?nie wiesz może aga6671 czy są kaszki o neutralnym smaku?

Witam. To są kaszki bez dodatków. Pewnie z innych firm też są, ale nie znam.
NESTLÉ Kaszka ryżowa po 4 m-c - Kaszki/kleiki | MalySmakosz.pl - dobre jedzonko dla Maluchów

BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Oferta drogerii Rossmann - zobacz kosmetyki, perfumy i wiele innych!

Ja daje też na noc i nie ma zaparć żadnych. A "dorosła" kupa niemowlaczka jest jak kupa dorosłego tylko mniejsza :D Wygląda jak plastelina, a kolor ma żółto-brązowy. Nie wylewa się i nie przelewa, ja ją nazywam "bobkiem" albo "warkoczykiem" :D

U nas zawsze była zadka:tak:teraz jest plastelinka:tak:i jesli nie ma problemu zeby ja zrobic to nie jest to zaparcie:no:
acha, to znaczy, że Filip chyba nie ma zaparć, fakt- długo mu zajmuje wyciśnięcie kupki (wygląda przy tym jak buraczek), jest troszkę twarda, ale z waszych opisów wynika że jest "w normie " :D

hm nie widziałam w rossmanie tej kaszki muszę poszukać gdzie indziej! Postanowiłam dziś zmienić mleko poczytałam tu trochę i zaniepokoiło mnie to, że wasze pociechy mają brązowe kupki. Mój Oliś ma zieloną to chyba nie za dobrze..? Jesteśmy na mleku Nan Active 1 czy któraś z was go podaje? Dziś zakupiłam bebilon i zobaczymy co będzie. Wiem, że nie powinno się zmieniać mleka ale niepokoi mnie u niego słaby przyrost wagi. Może to mleko jest nie za dobre.. Co myślicie?

hm nie widziałam w rossmanie tej kaszki muszę poszukać gdzie indziej! Postanowiłam dziś zmienić mleko poczytałam tu trochę i zaniepokoiło mnie to, że wasze pociechy mają brązowe kupki. Mój Oliś ma zieloną to chyba nie za dobrze..? Jesteśmy na mleku Nan Active 1 czy któraś z was go podaje? Dziś zakupiłam bebilon i zobaczymy co będzie. Wiem, że nie powinno się zmieniać mleka ale niepokoi mnie u niego słaby przyrost wagi. Może to mleko jest nie za dobre.. Co myślicie?

Jesli chcesz zmienic mleczko to zrob to stopniowo:tak:najpierw wsypuj np 1 miareczke,kolejnego dnia podaj wiecej i tak co dzien wiecej az w koncu przejdziesz na Bebilon.

Hmm, mi położna mówiła, że Nan Activ jest właśnie dla dzieci słabo przybierających na wadze:tak:ale może problem jest gdzie indziej. Ile twoje maleństwo wypija na dobę? Bo według zaleceń powinno ok. 900 ml. Moja córcia pije 90 ml, rzadko 120ml ale za to często, mniej więcej co 2,5 godz więc na dobę pije ok 800-900 ml. W szoku jestem jak czytam że dzieciaczki potrafią na raz wypić 210 ml:szok: moja nigdy 150 ml nie wypiła jednorazowo:-D

reklama
Sylwik i mamastacha z firmy nestle i jest ryżowo-marchewkowa normalizujaca i wiem ze tez jest ale to po 6 m dopiero 5 zbóż dokladnie skladu nie czytalam ale kaszki wlasnie dla dzieci z problemami brzuszkowymi my osobicie nie jedlismy takiej bo jemy normalna ale interesowalam sie wrazie co... tymbardziej ze my kolkowce bylismy ;)

Do góry