reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Menu naszych pociech :)

Marssela jasne że można dać mniej:tak:
Ja robię tak żeby mały wypił ją z butelki..na 210 ml wody daję 8 miarek od mleka kaszki mleczno ryżowej!

ja dokladnie tak samo:)

my ostatnio wyprobowalismy obiadek po 6 miesiacu... indyk w pomidorach.....
obawialam sie ze pomidory moga ja uczulic bo ja mialam problemz z pomidorami do 16 roku zycia..
ale ku mojemu zdziwieniu juz 3 dzien minal i wszytsko w jak najleposzym porzadku:)
ale mimo wszystko to była tylko proba... poprzystaniemy nadal na obiadkach po 5 miesiacu.

Ostatnia edycja:
reklama
Mea- a jak dajesz Agatce ta kaszke na noc to nie ma zaparc po niej ? bo Filip właśnie ma i nie wiem, czy winowajca nie jest własnie Kaszka, a tak wogóle to jak powinny wyglądac kupki dzieci, które już jedzą troszkę innych posiłków niż mleczko ? mogą być trochę twardsze czy jeszcze konsystencja i kolor jajeczniczki ;) ?

u nas jest tak ze julka po kaszce musi sie napic... i daje jej soczku jablkowego na wszelki wypadek......
choc zaparc nigdy nie miala to jednak wole by do nich nigdy nie doszlo...
a kupka od dluzszego czasu jest plastelinowa i w zaleznosci co zje taki kolor ma....
po jagodach jest ciemna prawie czarna z miejscowo normalnym zoltym kolorem... po marchewce pomaranczowo zolta...
zielona byla tylko po szpinaku.

Dzięki za odpowiedzi. Widzę dziewczyny, że jesteście rozeznane:) Doradźcie mi jak podtuczyć moje maleństwo. Urodził się bardzo malutki 2,800 a teraz ma 5 miesięcy i waży 5400. 4 miesiące karmiłam piersią teraz daję Nan Active 1 i pomału zupki i trochę kleików do mleka, ale to mało pomaga na przyrost. Przybiera bardzo słabo:-(

Kaszki są bardziej treściwe niż kleik...jeżeli nie chce jeść za bardzo łyżeczką to spróbuj przez butelkę!

Kurcze te wszystkie kaszki są smakowe boję się, że nie będzie później chciał samego mleka. Wolę na razie z butli mam nadzieję, że jak zmniejszę proporcje żeby było płynne to nic mu nie będzie..?nie wiesz może aga6671 czy są kaszki o neutralnym smaku?

Hmmm nie wiem czy są kaszki bezsmakowe :( Wiem że są różna dzieci ale Tomkowi to bez różnicy co mu leci z butli:-D
I z tego co się orientuję jest więcej dziewczyn które podają kaszkę z butelki i nic się nie dzieje dzidzusiom! Tylko trzeba uważać bo mogą być zaparcia bo to jednak są kaszki ryżowe..ale my podajemy jabłuszko i soczek jabłkowy i nic się nie dzieję!

Kurcze te wszystkie kaszki są smakowe boję się, że nie będzie później chciał samego mleka. Wolę na razie z butli mam nadzieję, że jak zmniejszę proporcje żeby było płynne to nic mu nie będzie..?nie wiesz może aga6671 czy są kaszki o neutralnym smaku?

Są takie kaszki. Ja mam z Nestle kaszkę ryżową, bez żadnych dodatków smakowych.

Chciałabym mu pomalutku wprowadzić te kaszki, ale nie wiem jakie zrobić proporcję. Mleka zjada 120ml. Możel lepiej na początku zrobić malutko i podać łyżeczką? Wyobraźcie sobie, że to moje drugie dziecko, ale mam różnice 9 lat między synami i jestem chyba mniej zorientowana teraz niż przy pierwszym. Nic nie pamiętam!!! Skleroza :p

Mam pytanie do Asicy ;)

Asiu czy masz w swoim zapasie :-) dla Fifiego słoiczkowym z Italy ;)
Słoiczek Plasmon z narysowana Koza Omogeneizzato?? jak tak to znasz dokładny jego skład ??;-)
Bo z tego co pamiętam chyba masz Plasmony i Melliny...

Asica poprawiam post bo znalazlam Twoj z Fota i dojrzałam ze masz :) teraz tylko jak mozesz odpowiedz na pytanko ;p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Chciałabym mu pomalutku wprowadzić te kaszki, ale nie wiem jakie zrobić proporcję. Mleka zjada 120ml. Możel lepiej na początku zrobić malutko i podać łyżeczką? Wyobraźcie sobie, że to moje drugie dziecko, ale mam różnice 9 lat między synami i jestem chyba mniej zorientowana teraz niż przy pierwszym. Nic nie pamiętam!!! Skleroza :p

He he ja mam córkę 2 latka i też już mało co pamięta :)
Jasne że możesz łyżeczką..ja daję z butli bo więcej jej wypije niż by zjadł z łyżeczki!

Do góry