luuuzna
Mama Alanka
Luuuzna nie szalej zdecydowanie za wcześnie na nabiał.
Ale jest od 6 miesiąca przecież...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Luuuzna nie szalej zdecydowanie za wcześnie na nabiał.
Dziewczyny powiedzcie mi jakie owoce i warzywa scalaja kupke a jakie rozluzniaja?
Wiem ze ktoras gdzies o tym pisala ale nie moge znalesc
Ja tylko dodam, że koleżanki synek akurat po jabłuszkach miał zatwardzenia pediatra powiedziała koleżance, że dość żadko się to spotyka, ale jest możliwe;-) i zaleciła podawać śliwki :-)jest to napisane na słoiczkach i reklamówce hippa:
rozluźnia:jabłko, gruszka, brzoskwinia, morela, sliwka, jablko z bananem i brzoskwiniami,krem ze szpinaki z ziemniakami,
normalizuje: jablko z bananem, banan z brzoskwinia, banan z morela, dynia z ziemniakami
zestala:marchewka,marchewka z ziemniakami,banan, marchewka z jablkiem
U nas dynia też średnio wchodzi... Macol zjada max pół słoika i więcej nie chce jutro wprowadzam brokułkiMy po testach dyni z ziemniaczkami (bez zbytniego entuzjazmu, ale wszamał cały słoik), szpinaku z ziemniakami (potwornie mu nie smakowało, zreszta trudno sie dziwić, ohydztwo bleeeeeee) ale połączyłam połowę słoiczka szpinaku z połową słoiczka marchewki i jakoś przeszło mu przez gardło ) Co za marchewkowe dziecko!
U mne zastepują mleczkoDziewczyny a czy te słoiczki u was zastępują posiłek mleczny, czy też dajecie jeszcze mleko? No bo chyba chodzi o to, żeby eliminować pomału same mleczne posiłki.
U nas dynia też średnio wchodzi... Macol zjada max pół słoika i więcej nie chce jutro wprowadzam brokułki
Purchawko, też kupiłam szpinak z ziemniakiem, ale w składzie jest mleko i śmietana Lolek łykną bez problemu ten skład... obawiam się, że Maciek może znowu jakiejś wysypki dostać i na razie wstrzymuje się z tym słoiczkiem
dziewczyny a ja znalazłam tutaj szpinak z ziemniakami i żółtym serem od 4 miesiąca ale na ser to chyba za wcześnie prawda?U mne zastepują mleczko
Alanek nie jest już po prostu głodny pare razy próbowałam dac mu cycusia po ale nie chciał
dziewczyny a ja znalazłam tutaj szpinak z ziemniakami i żółtym serem od 4 miesiąca ale na ser to chyba za wcześnie prawda?
Wiecie co mnie też zastanawia- z reguły są w tych słoiczkach mięska białe (że niby łagodne), ale lekarze też radzą dawać czerwone (tylko nie wiem od kiedy), bo z kolei mają dużo żelaza. A ja nie widziałam słoiczka z czerwonym. Choć w sumie aż tak się jeszcze nie rozglądałam za tym.