reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych pociech :)

a ja wczoraj całe miasto obeszłam żeby znależ organiczne warzywka dla małego i ..lipa znalazłam ziemniaki w tesco , ale to mała mieścina więc musimy jechac do większego miasta bo tam wiem że są w w tesco napewno
no ale z racji że nakupowałam małemu deserków- owoców w sloiczkach a zapomniuałam o obiadkach to ugotowalam mu na parze ziemniaka tego organicznego no i zwykłą marchew zmiksowałam dodałam troszkę wody i ..wcinał aż mu się uszy trzesły w szoku byłam bo dzień wcześniej samego ziemniaka nie chciał
z racji że po marchwi kupki są bardziej zwarte to po południu dostał jabłuszko z gruszką
sok jabłkowy niestety nie smakuje mu

mam tylko pytanie czy już dodawac małemu do takich przecierów warzywnych tłuszcz?
a może to jeszcze za wcześnie?

reklama
a ja wczoraj całe miasto obeszłam żeby znależ organiczne warzywka dla małego i ..lipa znalazłam ziemniaki w tesco , ale to mała mieścina więc musimy jechac do większego miasta bo tam wiem że są w w tesco napewno
no ale z racji że nakupowałam małemu deserków- owoców w sloiczkach a zapomniuałam o obiadkach to ugotowalam mu na parze ziemniaka tego organicznego no i zwykłą marchew zmiksowałam dodałam troszkę wody i ..wcinał aż mu się uszy trzesły w szoku byłam bo dzień wcześniej samego ziemniaka nie chciał
z racji że po marchwi kupki są bardziej zwarte to po południu dostał jabłuszko z gruszką

mam tylko pytanie czy już dodawac małemu do takich przecierów warzywnych tłuszcz?

Ja daje glownie sloiczki. Pare razy cos tam ugotowalam dla malej i radzilam sie kolezanki co swojemu synkowi tylko gotuje sama i onami radzila dodac troszeczke maselka lub oliwy z oliwek, ze podobno lepiej jest jedzonko przyswajalne.

Wczoraj mysza wypila 450ml picia w ciagu dnia...czy to nie za duzo?

2x100ml herbatki hippa malina z dzika roza
2x125ml soczku jablko+pomarancz

Dzisiaj juz po brykaniu na kocyku obalila 100ml herbatki:-)

Na tłuszczyk jeszcze za wczesnie ale kup "Nestle Sinlac" do zagęszczania zupek:tak:

Dziewczyny a czy te słoiczki u was zastępują posiłek mleczny, czy też dajecie jeszcze mleko? No bo chyba chodzi o to, żeby eliminować pomału same mleczne posiłki.

Dziewczyny a czy te słoiczki u was zastępują posiłek mleczny, czy też dajecie jeszcze mleko? No bo chyba chodzi o to, żeby eliminować pomału same mleczne posiłki.

u mnie roznie bywa.. czasem wystarczy jej sloiczek a czasem do tego jeszcze 120ml mleka wypije ale pediatra mi pwoiedziala ze jak bedzie chciala mleko to mam spokojnie dac.
no ostatnio to w ogole zjadla obiadek.... byla glodna to dalam deserek i nadal byla glodna dodam ze deserek ten duzy! i co? jeszcze 120ml wtrabila mleka i wtedy byla najedzona hahaha

ja daje sloiczek zupki/obiadku zamiast mleka /a melka w dzien wypija az 200ml !!
ale pozniej sloiczek owocow obowiazkowo!! a przy mleku czasem starcza pol sloiczka owocow

reklama
dzis proba z marchewka i ziemniakami - przeszla w miare dobrze /wg mnie tez to tragiczne nie bylo!!/

i mam jeszcze do was pytanie - w rossmanie kupilam sloiczki z obiadkami zawierajacymi miesko !! i byly po 4 miesiacu ... co o tym myslicie ??

Do góry