reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych pociech :)

a ja wczoraj całe miasto obeszłam żeby znależ organiczne warzywka dla małego i ..lipa znalazłam ziemniaki w tesco , ale to mała mieścina więc musimy jechac do większego miasta bo tam wiem że są w w tesco napewno
no ale z racji że nakupowałam małemu deserków- owoców w sloiczkach a zapomniuałam o obiadkach to ugotowalam mu na parze ziemniaka tego organicznego no i zwykłą marchew zmiksowałam dodałam troszkę wody i ..wcinał aż mu się uszy trzesły w szoku byłam bo dzień wcześniej samego ziemniaka nie chciał
z racji że po marchwi kupki są bardziej zwarte to po południu dostał jabłuszko z gruszką
sok jabłkowy niestety nie smakuje mu

mam tylko pytanie czy już dodawac małemu do takich przecierów warzywnych tłuszcz?
a może to jeszcze za wcześnie?

reklama
a ja wczoraj całe miasto obeszłam żeby znależ organiczne warzywka dla małego i ..lipa znalazłam ziemniaki w tesco , ale to mała mieścina więc musimy jechac do większego miasta bo tam wiem że są w w tesco napewno
no ale z racji że nakupowałam małemu deserków- owoców w sloiczkach a zapomniuałam o obiadkach to ugotowalam mu na parze ziemniaka tego organicznego no i zwykłą marchew zmiksowałam dodałam troszkę wody i ..wcinał aż mu się uszy trzesły w szoku byłam bo dzień wcześniej samego ziemniaka nie chciał
z racji że po marchwi kupki są bardziej zwarte to po południu dostał jabłuszko z gruszką

mam tylko pytanie czy już dodawac małemu do takich przecierów warzywnych tłuszcz?

Ja daje glownie sloiczki. Pare razy cos tam ugotowalam dla malej i radzilam sie kolezanki co swojemu synkowi tylko gotuje sama i onami radzila dodac troszeczke maselka lub oliwy z oliwek, ze podobno lepiej jest jedzonko przyswajalne.

Wczoraj mysza wypila 450ml picia w ciagu dnia...czy to nie za duzo?

2x100ml herbatki hippa malina z dzika roza
2x125ml soczku jablko+pomarancz

Dzisiaj juz po brykaniu na kocyku obalila 100ml herbatki:-)

Na tłuszczyk jeszcze za wczesnie ale kup "Nestle Sinlac" do zagęszczania zupek:tak:

Dziewczyny a czy te słoiczki u was zastępują posiłek mleczny, czy też dajecie jeszcze mleko? No bo chyba chodzi o to, żeby eliminować pomału same mleczne posiłki.

Dziewczyny a czy te słoiczki u was zastępują posiłek mleczny, czy też dajecie jeszcze mleko? No bo chyba chodzi o to, żeby eliminować pomału same mleczne posiłki.

u mnie roznie bywa.. czasem wystarczy jej sloiczek a czasem do tego jeszcze 120ml mleka wypije ale pediatra mi pwoiedziala ze jak bedzie chciala mleko to mam spokojnie dac.
no ostatnio to w ogole zjadla obiadek.... byla glodna to dalam deserek i nadal byla glodna dodam ze deserek ten duzy! i co? jeszcze 120ml wtrabila mleka i wtedy byla najedzona hahaha

ja daje sloiczek zupki/obiadku zamiast mleka /a melka w dzien wypija az 200ml !!
ale pozniej sloiczek owocow obowiazkowo!! a przy mleku czasem starcza pol sloiczka owocow

reklama
dzis proba z marchewka i ziemniakami - przeszla w miare dobrze /wg mnie tez to tragiczne nie bylo!!/

i mam jeszcze do was pytanie - w rossmanie kupilam sloiczki z obiadkami zawierajacymi miesko !! i byly po 4 miesiacu ... co o tym myslicie ??

Do góry