reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych pociech :)

Masakra z tą śmietaną...musze wnikilwie wszystko czytać bo potem się człowiekowi wydaje, że dziecko ma na coś alergie a tu śmietana albo mleko...

reklama
A tak julka wcinała sobie dzis obiadek "Warzywka z jagnięciną i kaszką jaglaną" :-)

w ogole to ona zjadla obiadek i bylo jej malo wiec dalam jej deserek brzoskwiniowy..zjadla i nadal bylo mało... wypila wiec jeszcze 120ml mleka i dopiero wtedy bylo dobrze...

[video=youtube;RVIeH54lQNQ]http://www.youtube.com/watch?v=RVIeH54lQNQ[/video]

Ostatnia edycja:
Alu Jula super zjada, i jaka czyściutka ;-) Maciek po posiłku wygląda jakby to jego słoiczek zjadał ;-)

o wiesz nie latwo bylo ja tego nauczyc.. ale teraz sloiczek opedzluje w 3 minuty! i ciesze sie bo wczesniej duzo tracila a teraz wreszcie upragniona czystosc i latwosc karmienia.

Ja daję Maćkowi warzywa (dynię z ziemniakami) po spacerze i około 1h przed mlekiem... zjada bo jest głodny i zapycha się do mleka;-) co do krosteczek to Maćka wysypało na klacie i brzuszku po marchewce, którą wprowadziłam jako pierwszą :-( Tzn. obstawiam, że to po marchewce bo generalnie jem na ogół sprawdzone potrawy i żadnych nowości nie wprowadzam:-p
Nie wiem jeszcze czy to jest alergia czy nietolerancja na nowy produkt:no: na razie odstawiłam marchewkę (krosteczki zniknęły) i wprowadzę ją za 2 tyg. ;-)

No to dzisiaj zrobiłam eksperyment..dałam mu dynię od razu zamiast mleka jak był bardzo głodny po 4h i "spacerze" na balkonie (spanie)..I co???Ryk, plucie a dopiero co jakiś tydzień temu przez 2 dni wcinał aż mu sie uszy trzęsły..skończyło sie tym, ze wyjęłam moje mleko z lodówki i w wielkim płaczu nakarmiłam go-zjadl od razu wszystko...:-(((Za to teraz wieczorem na pocieszenie zrobiłam sobie Nestele sinlac z z suszonymi śliwkami..cos mnie podkorcilo, żeby dać mu łyżeczkę do oblizania...wow jak mu zasmakowało!!!I o co tu chpdzi?Warzywka be, owocki be?Chyba jednak zacznę od Sinlacu i potem dopiero warzywka..

Przez noc te krosteczki zeszły, może to jakieś kontaktowe, bo od urodzenia pierzemy w mleczku Loveli, myjemy w Babydream Ol Bad i na ciałko oliwkę Bubchena..Może ja cosik zjadlam, moze byc po swieżym ogórku?Pierwszy raz jadlam salatke grecką od porodu...

Jejku jak Julka ślicznie je!!!....napatrzę się chociaż:-)Jutro puszczę Szymkowi Julke..może też tak jadł będzie:-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy któraś z was już podawała gluten a jeśli tak to w jakiej postaci??????

Ja podawałam w postaci kaszy mannej:
Gotowałam 1 ziemiaczka + 1 marchew + 1łyżka oliwy z oliwek + 0,5l wody
jak wszystko sie zagotuje dostypujesz łyżkę kaszy mannej gotujesz jeszcze jakies 5min do smaku ciut soli daje
Wiktoria je już takie zupki od tyg i wszytko jest ok. A jak jej smakuje aż się uszy trzęsą. Chciałam jej dziś dać słoiczek to niestety pluła...
Od poniedziałku zaczynam dodawać jeszcze ugotowane miąsko:)

A tak julka wcinała sobie dzis obiadek "Warzywka z jagnięciną i kaszką jaglaną" :-)

w ogole to ona zjadla obiadek i bylo jej malo wiec dalam jej deserek brzoskwiniowy..zjadla i nadal bylo mało... wypila wiec jeszcze 120ml mleka i dopiero wtedy bylo dobrze...

[video=youtube;RVIeH54lQNQ]http://www.youtube.com/watch?v=RVIeH54lQNQ[/video]

Ślicznie zajada :) moja córcia też już wkońcu tak ładnie je:) pewnie dlatego że obydwie są z 18 grudnia :)

jak wszystko sie zagotuje dostypujesz łyżkę kaszy mannej gotujesz jeszcze jakies 5min do smaku ciut soli daje
Wiktoria je już takie zupki od tyg i wszytko jest ok. A jak jej smakuje aż się uszy trzęsą. Chciałam jej dziś dać słoiczek to niestety pluła...

A kiedy podaje się gluten jak dziecko ma alergie na mleko? Bo jakieś sprzeczne te informacje w necie.

Jeżeli będziesz doprawiac zupki, nawet ciut, zapomnij, żeby Mala zjadła coś ze słoika!

U niemowlaków jest zasada- niczego nie przyprawiamy:-)

nam moze to nie smakować, ale dzieci maja inne kubki smakowe, nie znaja smaku przypraw;-) dla nich każde warzywko, każdy owoc ma swój smak i jest on dość wyraźny.
Jak czegos nie chce jeść to zwyczajnie dziecku to nie smakuje bo i do tego ma prawo :tak:
To dopiero pierwsze przygody z jedzonkiem.

No a z przemyceniem kaszki mannej do zupki super pomysł:tak:

reklama
Do góry