lanjaa
Aga mama Julii
Masakra z tą śmietaną...musze wnikilwie wszystko czytać bo potem się człowiekowi wydaje, że dziecko ma na coś alergie a tu śmietana albo mleko...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Alu Jula super zjada, i jaka czyściutka ;-) Maciek po posiłku wygląda jakby to jego słoiczek zjadał ;-)
Ja daję Maćkowi warzywa (dynię z ziemniakami) po spacerze i około 1h przed mlekiem... zjada bo jest głodny i zapycha się do mleka;-) co do krosteczek to Maćka wysypało na klacie i brzuszku po marchewce, którą wprowadziłam jako pierwszą :-( Tzn. obstawiam, że to po marchewce bo generalnie jem na ogół sprawdzone potrawy i żadnych nowości nie wprowadzam
Nie wiem jeszcze czy to jest alergia czy nietolerancja na nowy produkt na razie odstawiłam marchewkę (krosteczki zniknęły) i wprowadzę ją za 2 tyg. ;-)
Dziewczyny czy któraś z was już podawała gluten a jeśli tak to w jakiej postaci??????
A tak julka wcinała sobie dzis obiadek "Warzywka z jagnięciną i kaszką jaglaną" :-)
w ogole to ona zjadla obiadek i bylo jej malo wiec dalam jej deserek brzoskwiniowy..zjadla i nadal bylo mało... wypila wiec jeszcze 120ml mleka i dopiero wtedy bylo dobrze...
[video=youtube;RVIeH54lQNQ]http://www.youtube.com/watch?v=RVIeH54lQNQ[/video]
Ja podawałam w postaci kaszy mannej:
Gotowałam 1 ziemiaczka + 1 marchew + 1łyżka oliwy z oliwek + 0,5l wody
jak wszystko sie zagotuje dostypujesz łyżkę kaszy mannej gotujesz jeszcze jakies 5min do smaku ciut soli daje
Wiktoria je już takie zupki od tyg i wszytko jest ok. A jak jej smakuje aż się uszy trzęsą. Chciałam jej dziś dać słoiczek to niestety pluła...
Od poniedziałku zaczynam dodawać jeszcze ugotowane miąsko
Ja podawałam w postaci kaszy mannej:
Gotowałam 1 ziemiaczka + 1 marchew + 1łyżka oliwy z oliwek + 0,5l wody
jak wszystko sie zagotuje dostypujesz łyżkę kaszy mannej gotujesz jeszcze jakies 5min do smaku ciut soli daje
Wiktoria je już takie zupki od tyg i wszytko jest ok. A jak jej smakuje aż się uszy trzęsą. Chciałam jej dziś dać słoiczek to niestety pluła...
Od poniedziałku zaczynam dodawać jeszcze ugotowane miąsko
ale wcina w szoku jestem tak ladnie otwiera bużkęMoja córcia podczas jedzenia wie co dobre za mamusia hehe [video=youtube;O9-2XQHsVsI]http://www.youtube.com/watch?v=O9-2XQHsVsI[/video]