reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych pociech :)

reklama
nie wierzę - Aluś zjadł mi pół słoiczka brzoskwini SŁOICZKA!!! nie wiem co mu odbiło :-D nie tolerował słoików przecież...

Kochane ziemniaczki ze szpinakiem ma HIPP i Bobovita z tą różnica, że HIPP ma tam...śmietanę!!!
Ja znów nawracam do mojego problemu...a może ten posiłek warzywny dawać synkowi zamiast mleka np o 17-stej bo inaczje nie chce nic jeść..mleko też z wielką łaską zjada 5 x na dobe po 150 ml (moje mleko-ściagm i podaje butlą). Ma już zaczęty 6 miesiąc i mogę mu zastąpić jeden posiłek mleczny zupką albo ziemniakami z dynią? Jak mu próbowałam dawać miedzy karmieniami choć 2 łyżeczki np owoców to potem mleko ledwo jadł a owoce prawie całe wypluwał..niejadka mam:-(Do tego eraz pojawily sie takie drobniusie krosteczki na brzuszku..od czego?Znów coś zjadłam?:-(

Ostatnia edycja:
Lilijko, co do wysypki to pomyśl co nowego zjadłaś w ciągu ostatnich 3-4 dni. Ale wysypka mozebyć też od nowego ubranka, zabawki, proszku itd... My wszystko pierzemy w płatkach mydlanych np.
Lidka je 8 razy na dobę( 3 razy w nocy) ale po około 90-100 ml mojego mleka. TEraz wieczorem daję jej kleik- zamiast posiłku mlecznego. Na wszystko inne mamy zakaz niestety

Dalam dzis Julci kaszke na obiadek(w ogole jadla kaszkepo raz pierwszy wzyciu) taka co sie robi na wodzie i zajadala sie nia jak szalona. oczywiscie zaczelam obiad od sloiczka (mix warzyw + kurczak) i krzywila sie na to i miala odruch wymiotny:( wiec po tym niefarcie dalam kaszke. Cos mi sie wydaje ze im wiekszy mix tym mniej ona to lubi. Jak jest proste danie typu: marcheka i ziemniaczek to bardzo jej smakuje...

reklama
Dzięki dziewczyny:-) właśnie byłam w sklepie i kupiłam z gerbera :tak: Szpinak z ziemniaczkami bio też ma śmietanę 4% i mleko pełne, więc wzięłam tylko 1 słoiczek na próbę:tak:
Ja znów nawracam do mojego problemu...a może ten posiłek warzywny dawać synkowi zamiast mleka np o 17-stej bo inaczje nie chce nic jeść..mleko też z wielką łaską zjada 5 x na dobe po 150 ml (moje mleko-ściagm i podaje butlą). Ma już zaczęty 6 miesiąc i mogę mu zastąpić jeden posiłek mleczny zupką albo ziemniakami z dynią? Jak mu próbowałam dawać miedzy karmieniami choć 2 łyżeczki np owoców to potem mleko ledwo jadł a owoce prawie całe wypluwał..niejadka mam:-(Do tego eraz pojawily sie takie drobniusie krosteczki na brzuszku..od czego?Znów coś zjadłam?:-(
Ja daję Maćkowi warzywa (dynię z ziemniakami) po spacerze i około 1h przed mlekiem... zjada bo jest głodny i zapycha się do mleka;-) co do krosteczek to Maćka wysypało na klacie i brzuszku po marchewce, którą wprowadziłam jako pierwszą :-( Tzn. obstawiam, że to po marchewce bo generalnie jem na ogół sprawdzone potrawy i żadnych nowości nie wprowadzam:-p
Nie wiem jeszcze czy to jest alergia czy nietolerancja na nowy produkt:no: na razie odstawiłam marchewkę (krosteczki zniknęły) i wprowadzę ją za 2 tyg. ;-)

Do góry