reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych pociech :)

skąd masz jagody?:-)
Mój niejadek to wybredna bestia :tak: Próbuję wszystkiego i nic - tylko te GRUSZKI I GRUSZKI!! No osiwieję :szok:
I jabłuszko tylko akceptuje w postaci soczku...
o warzywach zapomnijcie...
:

juz nie pamiętam z czego to był słoiczek, ale to były jagody z jabłkiem :)

W końcu udało mi sie podać małej marchewke z ryżem, a dziś zjadła cały słoik zupki jarzynowej :tak:
Poza tym wprowadziłam jeszcze śliwki
Było podejscie tez do ziemniaka (sama zrobiłam w parowarze, młodego ziemniaczka), ale baaardzo jej nie smakowało, nawet nagraliśmy to bo miny robiła straszne, az sie otrząsała i krzyczała po nas :-)

reklama
u mnie owoce to juz mus !! jabluszko tarte, a w sloiczkach jablko z bananem, z brzoskwinia, z winogronami, gruszki, sliwki ... jak narazie co smak to jest ciekawiej !!

zobaczymy jak nam pojdzie eksperyment z marchewka i ryzem :) ... zastanawiam sie czy aby najpierw nie dac jej zupki jazynowej :) jak sadzicie ??

Ja najpierw dałam marchewkę z ryzem, a potem jarzynową bo tam jest wiecej warzyw

No i przypomniałam sobie, ja takie cos mam i naprawde to jest warte polecenia, gryzak do jedzenia:tak:
___ NUBY gryzak do owoców i warzyw POKARMU 10m+ (1022585598) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
3537534977_286b4b5b46.jpg

wyglada ciekawie:-), ale jeszcze troszke bo widze ze od 10 miesiaca

Przepisy są po to by je łamać! ; )
Ja swojemu takiego gryzola kupiłam miesiąc prawie temu, fajna sprawa, ale jako, że na stałych posiłkach jeszcze nie jesteśmy a mleka tam nie naleję to leży i czeka ; )

Tak, wkładasz mu w tą siateczkę np kawałek jabłuszka i dziecko to sobie ssie, gryzie itp, a Ty masz pewność, że nie odłamie się kawałeczek i że się nie zakrztusi:tak:

Daniel dziś jadł jabłko z winogronem i różanym puree, zjadł prawie wszystko :-)
akozka ale macie wybór w Szwecji! :szok:

To tylko jeden wypad do sklepu, ale dzięki ;-) Za to ja zazdroszczę Wam tych wszystkich zupek i kaszek... Tu nie ma zup a z kaszek jest bananowa i owsiana :-( Żadnych ryżowych czy pszennych :-( I ogólnie mnóstwo dla dzieci bezglutenowych, bezlaktozowych itp, a nie dla "normalnych".

No i przypomniałam sobie, ja takie cos mam i naprawde to jest warte polecenia, gryzak do jedzenia:tak:
___ NUBY gryzak do owoców i warzyw POKARMU 10m+ (1022585598) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
3537534977_286b4b5b46.jpg

My mamy coś w podobie, ale jak dałam w tym odrobinę banana do ciamkania to mi się zaczęłą dławić i dusić. Na razie czekamy, może jeszcze z miesiąc, dwa i drugie podejście zrobimy. Bratanek uwielbiał od 7 miesiąca, więc może...

mam pytanie co do kaszki - chce zaczac dawac ale nie wiem kiedy najlepiej ?? ktory posilek zastapic ?? od czego zaczac ??

a wogole to moje dziecko jest wszystkozerne!! normalnie wcina cokolwiek jej nie dam !!

mam pytanie co do kaszki - chce zaczac dawac ale nie wiem kiedy najlepiej ?? ktory posilek zastapic ?? od czego zaczac ??

a wogole to moje dziecko jest wszystkozerne!! normalnie wcina cokolwiek jej nie dam !!

No najlepiej wieczorem przed snem moim zdaniem, ale nie ma na to reguły :) A zacząć od tego, że kupujesz kaszkę albo mleczno-ryżową i dodajesz tylko wodę, albo ryżową i wtedy dodajesz mleko mod :)
I ciesz się Mea, że Twoje dziecko jest wszystkożerne, to akurat ogromna zaleta!

reklama
No najlepiej wieczorem przed snem moim zdaniem, ale nie ma na to reguły :) A zacząć od tego, że kupujesz kaszkę albo mleczno-ryżową i dodajesz tylko wodę, albo ryżową i wtedy dodajesz mleko mod :)
I ciesz się Mea, że Twoje dziecko jest wszystkożerne, to akurat ogromna zaleta!

ale zrobic taka do picia czy gesta papke ?

Do góry