Zamrażanie jest najbezpieczniejsze, zamrożone warzywa nie traca witaminek, lepiej jest zamrozić niz kilkakrotnie odgrzewać;-) Wysokie temp zabijają witaminy.emwu ja tez myslalam o mrozeniu no ale zamrozone warzywka i odmrozone chyba traca to co najwazniejsze w sobie maja ... poprzez zamrozenie chyba nie?
poki co nie mam jakich mrozic bo te z targu kolo nas to widac ze nafaszerowane sa jakimis swinstwami moze nie wszystkie ... ale kupowac caly czas sloiczki tez nie dobrze juz sama niewiem ...
I masz rację, jeżeli nie ma dobrego źródła pochodzenia warzywo czy owoc to lepiej to w słoiczku kupić albo mrożone.... bo takie z marketów to niekoniecznie odpowiednie sa dla dzieci.
Co do słoiczków to ja uważam, że dopuki nasze dzieci tak mało jedzą to nie ma co się bawić w gotowanie;-) chyba że ma się duzo wolnego czasu, przyjdzie czas za jakies 3 m-ce że obowiązkowo trzeba bedzie obiadek gotować;-)
Mi mąż zrobił wielkie donice w których posiałam juz pietruszkę, marchewkę, szczypiorek posadziłam itp, będe miała swoje warzywka dla Piotrusia