reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych pociech :)

To z wczoraj
Pierwsza minuta jedzenia ku mojemu zaskoczeniu poszla calkiem niezle.
[video=youtube;JkaZY4_XRvM]http://www.youtube.com/watch?v=JkaZY4_XRvM[/video]

Potem to juz kicha.
Przewincie sobie gdzies okolo 40 sek filmik.
Pluje na wszystkie strony i jeszcze sie smieje.
Nie nagralam jak macha rekoma i jak placze bo mi aparat spadal. :(
No walka jest jak nie wiem a ja durnia z siebie robie zeby sie usmiechnal i zebym mogla cos do buziaka wepchnac.
[video=youtube;ECO-o6J9cfg]http://www.youtube.com/watch?v=ECO-o6J9cfg[/video]

Ostatnia edycja:
reklama
Nie ukatrupcie mnie teraz..ale nie mogłam się dziś powstrzymać..i jak Hani dawałam Danonka to dałam troszkę Tomkowi spróbować :) Ale mu smakowało !!! Oczywiście nie mam zamiaru zacząć mu tego wprowadzać na stałe..no ale nie mogłam się powstrzymać...dostał może 3 razy na końcu łyżeczki:zawstydzona/y:

moja agatka wczoraj ziemniaki z talerza mi jadla ... nie moglam sie od niej opedzic .. .jak odkladalam to ryk !!!

A ja mam taki problem z tymi posiłkami stałymi..3 tygodnie walczyliśmy ze by Szymek zaczął jeść, po 3 tygodniach sukces,,wcinał poł słoiczka dyni z ziemniakami BIO HIPP..nic innego nie dawałam. Teraz zaczęłam wprowadzać owoce i totalna porażka..juz nawet dyni nic chce wieczorem..zraził sie przez te owoce czy co?Już zaczyna 6 miesiąc (caly czas jest na moim mleku, odciąganym (uff 5 miesiecy odciagania;-), ale tylko moje, nie był nigdy dokarmiany sztucznym)..Je po 130-150 ml mojego mleka, rośnie jak szalony, a jak dam mu coś miedzy posiłkami to aptetu juz na nic nie ma..:-(Potem nawet mi mleka całego nie zjada ..jakiś bunt czy co?Je 5 razy na dobę, po kąpieli o 20-stej 150-180ml potem o 6 rano 150ml potem dopiero po 10-tej z wielką łaską 150, o 13-stej tu lepiej 160-180 czasem w poł minuty!no i o 17-stej, potem o 19-stej daje mu dynie i wszystko bylo oki do czasu jak próbowałam mu dawać owocka trochę, ja juz nie wiem kiedy mu dawać te owoce deserki, godzin mi brakuje jak on mleko ledwo je po 4 h....
Na razie będę dawać ze słoiczków, jednak bałabym się kupować teraz warzywa i mięso i robić z nich zupę, poczekam na moje z działki..Te ze słoiczka na pewno są dużo bezpieczniejsze zwłaszcza mięso. Jak tylko mogę wybieram bio. Chemia wszędzie, ale staram się wybierac to gdzie chemii najmniej;-)

Ostatnia edycja:
My ogólnie jemy już: ze słoiczków: gruszki, śliwki, brzoskwinie
tarte jabłko, zupkę własnej roboty marchwew+ziemiak+pietruszka+kaszka manna (warzywa ze swojej działki zamrożone) + troszke vegety, pare razy probowalam dac jej zupke jarzynowa gerbera ale konczylo sie na placzu ku mojemu zdziwieniu moja zupkę zjadła calą miseczę:)

A max je 5 x po 210 plus proszek czyli 240ml. co daje nam 1200ml mleka - PRZESADA!!!!
Myslalam ,ze za duzo je i dlatego nie chce posilkow stalych . Zmniejszylam porcje mleka a i tak warzywek nie chce a do tego glodny i zly..

Moze zrobisz sama zupke to bedzie jadł jak ja dawalam córci słoiczek to byla maskara, a jak ugotowalam sama to jadla
wystarczy ziemiaczek marchewka troszke przyprawy i blender. sama byłam w szoku że zjadła

A max je 5 x po 210 plus proszek czyli 240ml. co daje nam 1200ml mleka - PRZESADA!!!!
Myslalam ,ze za duzo je i dlatego nie chce posilkow stalych . Zmniejszylam porcje mleka a i tak warzywek nie chce a do tego glodny i zly..

agatka je 4x200ml i raz 240 wieczorem ... do tego pol sloika owocow albo cale jablko
dzis robimy probe z kaszka do picia :)

Moze zrobisz sama zupke to bedzie jadł jak ja dawalam córci słoiczek to byla maskara, a jak ugotowalam sama to jadla
wystarczy ziemiaczek marchewka troszke przyprawy i blender. sama byłam w szoku że zjadła

Kochana - ja tylko sama gotuje.
Kupilam nawet kilka sloiczkow zeby mu dac sprobowac bo myslalam ,ze mu wlasnej roboty nie smakuje.
Ja sama robie i owoce i zupki i pojedyncze warzwka. A wyor ma ogromny.
jabluszko, gruszka, sliwka
marchewka, pieteuszka, slodki ziemniak, normalny ziemniaczek, kalafior , brokulki, groszek

i to wszystko z roznych zestawach zamrozone :(

To z wczoraj
Pierwsza minuta jedzenia ku mojemu zaskoczeniu poszla calkiem niezle.
[video=youtube;JkaZY4_XRvM]http://www.youtube.com/watch?v=JkaZY4_XRvM[/video]

Potem to juz kicha.
Przewincie sobie gdzies okolo 40 sek filmik.
Pluje na wszystkie strony i jeszcze sie smieje.
Nie nagralam jak macha rekoma i jak placze bo mi aparat spadal. :(
No walka jest jak nie wiem a ja durnia z siebie robie zeby sie usmiechnal i zebym mogla cos do buziaka wepchnac.
[video=youtube;ECO-o6J9cfg]http://www.youtube.com/watch?v=ECO-o6J9cfg[/video]

haha no ale sie ubawilam.. jak on je...
widze wiecej sie nagadasz niz on zje.. heheh
mi na szczescie julka nigdy tak nie robila choc nie pwoiem czasem ma tak ze w polwoie jedzenia zaczyna plakac czerowna sie robic i zanosic.. dam jej smoczka.. przejdzie jej i dokancza.. czasem nawet 3 razy tak placze. sama nie wiem czemu.

reklama

wiem, że się dobrze nie znamy;), ale muszę to napisać: kapitalny ten Twój maluch, no tak ładnie wypluwa jedzonko, że napatrzeć się nie mogłam. Słodziutki jest:) myślę, że mu przejdzie i znowu będzie wcinał.

Do góry