reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych pociech :)

Mea
No mi sie wydawalo ze jakos tak 3 dni na jednej puszce lecialam. Tak wiec palnelam dwie na tydzien :). Tak mniej wiecej. Bo Aptamil ma 900gram to starza mi na 6 dni.

Co do owocow i mleczka. Nie podaje niejszej porcji ale i tez Max nie za kazdym razem zjada wszystko. Ja mu robie butle 210 plus 7 lyzeczek co daje okolo 230 mleka. Czasem wypije do ostatniej kropelki a czasem nie. I jesli wypije do konca to musze odczekac z owocem czy zupka okolo godzinki, dwoch. Jesli nie wypije calego (zostawi np 50) to czasem warzywka podaje mu nawet po 30 min i zjada . Czasempo jedzeniu idzie spac i sila rzeczy nie moge mu nic wepchna :)
Generalnie nie trzymam sie jakos sztywno godzin i minut.
Je co 4h i upomina sie o jedzonko wiec nawet na zegarek nie musze patrzec.

reklama
Aluś zjada 5 razy po ok 200 ml dziennie ;-) od wczoraj dochodzi gruszkowy deserek jak na razie i troszkę zupki.
Do 'kolacji' dodaję kleiku ryżowego, ale nie zauważam oczywiście różnicy z czy bez.

razem z mezem podjelismy dzis decyzje by podac Aluni kaszke ryzowa z jablkowa po raz pierwszy i po raz pierwszy uzyc lyzeczki :-)
mimo moich obaw malej bardzo smakowalo i tolerowala lyzeczke choc i tak wiekszosc jedzonka wyladowala na sliniaczku :-D

Daniel skosztował już zupki jarzynowej (uwielbia ją), dyni z ziemniakami (jako tako mu smakowało), ziemniaków ze szpinakiem (nigdy więcej) i jabłuszka (nawet mu spasowało).
je też mleko zagęszczone kaszką ryżową bananową.
poza tym powoli schodzimy już z Nutramigenu na Nan Active.
pierś rano po przebudzeniu.

Julka skosztowala...
marchewki z ryżem,
zupki jarzynowej,
deserku jagodowego,
pomylkowo zjadla juz kurczaczka z puree.... nie zauwazylam ze to po 5 mcu... stalo w tych po 4 i gapa ze mnie.....
no i kaszka mleczno ryzowa lub mleczno ryzowa o smaku bananowym to wieczorna codziennosc:):):)

Dziewczyny jak duzo dziecko moze wypic na dobe?
Moja Julka w koncu postanowila przekonac sie do picia i w poludnie wypila 125ml soczku a teraz 100ml wody glukoza.

Wiesz co ja jej daje zwykla przegotowana wode z glukoza. a soczek...probowalam roznych i smakuj jej tylko jeden: apple & orange firmy cow&gate no i te soczki sa chyba tylko w tesco.

Wiesz co ja jej daje zwykla przegotowana wode z glukoza. a soczek...probowalam roznych i smakuj jej tylko jeden: apple & orange firmy cow&gate no i te soczki sa chyba tylko w tesco.
hmm no ten Mu nie posmakował....mieliśmy ...ale może zasmakuje Mu soczek gęstszy taki jak bobo vita ..ale tu chyba nie ma takich....bo już szukałam..ale w Pl mu zapodam i zobaczymy:blink:

reklama
dziewczyny ja z styczniówek ale mała z grudnia i mam pytanie, jak jest z soczkami z sokowirówki, czy moge podac wyciśnięty z jabłka??a i pytanie co do domowych obiadków do emwu, jak rozmrażasz te kostki to przed podaniem malemu dodajesz tam jeszcze wody, masła??

Do góry