reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych pociech :)

Mea
No mi sie wydawalo ze jakos tak 3 dni na jednej puszce lecialam. Tak wiec palnelam dwie na tydzien :). Tak mniej wiecej. Bo Aptamil ma 900gram to starza mi na 6 dni.

Co do owocow i mleczka. Nie podaje niejszej porcji ale i tez Max nie za kazdym razem zjada wszystko. Ja mu robie butle 210 plus 7 lyzeczek co daje okolo 230 mleka. Czasem wypije do ostatniej kropelki a czasem nie. I jesli wypije do konca to musze odczekac z owocem czy zupka okolo godzinki, dwoch. Jesli nie wypije calego (zostawi np 50) to czasem warzywka podaje mu nawet po 30 min i zjada . Czasempo jedzeniu idzie spac i sila rzeczy nie moge mu nic wepchna :)
Generalnie nie trzymam sie jakos sztywno godzin i minut.
Je co 4h i upomina sie o jedzonko wiec nawet na zegarek nie musze patrzec.

reklama
Aluś zjada 5 razy po ok 200 ml dziennie ;-) od wczoraj dochodzi gruszkowy deserek jak na razie i troszkę zupki.
Do 'kolacji' dodaję kleiku ryżowego, ale nie zauważam oczywiście różnicy z czy bez.

razem z mezem podjelismy dzis decyzje by podac Aluni kaszke ryzowa z jablkowa po raz pierwszy i po raz pierwszy uzyc lyzeczki :-)
mimo moich obaw malej bardzo smakowalo i tolerowala lyzeczke choc i tak wiekszosc jedzonka wyladowala na sliniaczku :-D

Daniel skosztował już zupki jarzynowej (uwielbia ją), dyni z ziemniakami (jako tako mu smakowało), ziemniaków ze szpinakiem (nigdy więcej) i jabłuszka (nawet mu spasowało).
je też mleko zagęszczone kaszką ryżową bananową.
poza tym powoli schodzimy już z Nutramigenu na Nan Active.
pierś rano po przebudzeniu.

Julka skosztowala...
marchewki z ryżem,
zupki jarzynowej,
deserku jagodowego,
pomylkowo zjadla juz kurczaczka z puree.... nie zauwazylam ze to po 5 mcu... stalo w tych po 4 i gapa ze mnie.....
no i kaszka mleczno ryzowa lub mleczno ryzowa o smaku bananowym to wieczorna codziennosc:):):)

Dziewczyny jak duzo dziecko moze wypic na dobe?
Moja Julka w koncu postanowila przekonac sie do picia i w poludnie wypila 125ml soczku a teraz 100ml wody glukoza.

Wiesz co ja jej daje zwykla przegotowana wode z glukoza. a soczek...probowalam roznych i smakuj jej tylko jeden: apple & orange firmy cow&gate no i te soczki sa chyba tylko w tesco.

Wiesz co ja jej daje zwykla przegotowana wode z glukoza. a soczek...probowalam roznych i smakuj jej tylko jeden: apple & orange firmy cow&gate no i te soczki sa chyba tylko w tesco.
hmm no ten Mu nie posmakował....mieliśmy ...ale może zasmakuje Mu soczek gęstszy taki jak bobo vita ..ale tu chyba nie ma takich....bo już szukałam..ale w Pl mu zapodam i zobaczymy:blink:

reklama
dziewczyny ja z styczniówek ale mała z grudnia i mam pytanie, jak jest z soczkami z sokowirówki, czy moge podac wyciśnięty z jabłka??a i pytanie co do domowych obiadków do emwu, jak rozmrażasz te kostki to przed podaniem malemu dodajesz tam jeszcze wody, masła??

Do góry