reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
U nas też tak- duuużo mniej warzyw niż w okresie wiosenno- letnio- jesiennym, ale czasami już nie wiem które dać... Kalarepa bezpieczna? Ostatnio stawiam na mrożonki. No i je warzywa 2x dziennie:zawstydzona/y: Ale na obiad zjada ich sporo:tak:

dziś na obiad zrobiłam kaszę gryczaną ugotowaną wg 5P a do tego mix warzywek (brukselka z mrożonki, cebula zrumieniona osobno na oleju z masłem z dodatkiem czosnku, trochę pomidorów z puszki - bez zalewy, no i marchewka ugotowana osobno); wszystkie warzywka potem połączyłam na patelni, chwilę podusiłam, dodałam soli, pieprzu, majeranku i wyszło rewelacyjnie! muszę zapisać tę wariację, bo warto;

andariel mam nadzieję, że nie masz mi za złe 'przeklejenie' przepisu tutaj, ale robię to z czysto egoistycznych pobudek, co by potem nie szukać na głównym:-p choć i też z myślą o Tobie - żeby nie pytać, jak to robiłaś:-D

Andariel, gdzieś o to pytałaś- kaszę orkiszową kupiłam w green shopie za ok 6 zł. Jest najlepsza ze wszystkich kasz wg mnie. A dziś tam zobaczyłam lizaki z xylitolem za 1,50- może Miesio na ur dostanie;-)

reklama
My też bezcukrowi, ale zastanawiam się czy prozdrowotnie nie wprowadzić na stałe ksylitolu właśnie ( do tej pory raz upiekłam ciasteczka n k). Ponoć ma zbawienny wpływ na org. i nawet przeciwnowotworowy:tak:

Do góry