reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

martadelka myślę, że każde domowe ciasto możesz dać, byle bez kremów i masy. Najlepsze teraz z owocami. Maja tu jadła moje Ciasto truskawkowe - Przepis, zamiast truskawek były borówki, maliny i czerw. porzeczka.
315464_10151061560063750_730486175_n.jpg
Co do urozmaicania diety- Maja dziś chętniej jadła moją kaszę gryczaną z papryką, cukinią, pomidorami, czosnkiem i cebulą niż swoją zupę ogórkową...

reklama
mrsmoon
Super fota a i ciasto musiało byc pyszne.

soksy
Oli wode, kompot bez cukru - własnej roboty.
Czasem soczek tymbarka ze słomka - uwielbia je.

A tak sie zastanawiam moge zageszczac mm otrebami? Co myslicie?

co do picia polecam rumianek z brzoskwinia ( herbatka bodajze hebrapolu) jest jak dla mnie pyszna sama ja pije:) a wiadomo rumianek zdrowy, no i woda i jakies kompoty ale moje soki

samej wody Szymek nie za bardzo:( musi być mały dodatek soku niestety, ale sok bez cukru oczywiście:) herbatkę mu kupiłam wczoraj rooibos dla dzieci - próbowałam - b. dobra - jutro będę mu próbowała wcisnąć:) innych herbatek póki co nie testowałam, bo zazwyczaj mają za dużo składników więc boję się reakcji alergicznej.

chciałabym, żeby Szymi polubił samą wodę, ale póki co marnie mu idzie:/

u nas sama woda, ale mały i tak bardzo mało pije :/ jak zimno to potrafi w ciągu dnia 50ml tylko, a w upały do 200ml... nie chcę do soków przyzwyczajać, ale może spróbuje jakieś herbatki? Silva, marta wrzuciłybyście jakieś linki?

To Ola nie je, ale za to pije jak stara!! Ona tylko butelki zmienia. Ja jej daje niesłodzone soczki rozcieńczone z wodą jakies bobofruty czy inne ustrojstwa bo jak jesc nie chce nic to zeby to jej chociaz dało jakiś witamin... a pije wszystko co jej dam, woda, herbata, soki, sama jak se weźmie to kałuża na ulicy, jak deszcz pada to wystawia łapki i zlizuje, po jeziorze chodzi z otwartą paszczą i pije (oczyiscie kazde moje NIE wOLNO kończy się awantura :p) sie martwiłam cy cos jej nie jest ze tyle pije ale lakrka mówi ze jak potrzebuje to niech pije (ale ona sie tez bardzo poci wiec to moze stad)

reklama
Do góry